FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB ÎN GHENCEA

EXCLUSIV Teodor Meleșcanu se implică și el în controversa „FCSB în Ghencea”: „Dacă Becali plătește, de ce nu? Toți ar avea de câștigat!”

Teodor Meleșcanu a ocupat multiple funcții importante / Sursă foto: Imago Images
Teodor Meleșcanu a ocupat multiple funcții importante / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 20:17 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 21:34

E aproape sigur! După zile în șir de negocieri pe axa FCSB - CSA Steaua, clubul lui Gigi Becali va primi, în proporție de 99%, dreptul de a juca în Ghencea derby-ul cu Dinamo de sâmbătă. Opoziția „militarilor” și-a mai pierdut din intensitate în ultimele 24 de ore, iar clubul din Superligă pare să fi tranșat în favoarea sa tratativele aprige purtate astăzi și luni.

  • FCSB - Dinamo se va juca sâmbătă, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Între timp, Gazeta a continuat să culeagă opinii pe subiect de la personalități importante din fotbal, sport și chiar din politică. Fostul ministru al Apărării, Gabriel-Beniamin Leș, s-a pronunțat recent pe marginea polemicii momentului, validând ideea că FCSB ar fi îndreptățită să joace pe stadionul ce aparține de MApN. La fel a făcut-o și Georgiu Gingăraș, fost ministrul al sportului la începutul anilor 2000

Un alt fost ministru al Apărării Naționale, funcție pe care a ocupat-o în timpul „Guvernului Tăriceanu”, totodată fost ministru de externe și ex-director al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, 82 de ani, a comentat la rândul său controversa legată de arena din Ghencea. Iar acesta susține că din intrarea clubului lui Becali pe stadionul administrat de CSA „ar avea toți de câștigat”. 

Argăseală a plecat de la negocierile cu CSA Steaua » GSP a aflat ce document mai lipsește pentru ca FCSB să joace în Ghencea
FCSB - DINAMO
Argăseală a plecat de la negocierile cu CSA Steaua » GSP a aflat ce document mai lipsește pentru ca FCSB să joace în Ghencea

Teodor Meleșcanu: „Dacă domnul Becali plătește, de ce să nu intre FCSB în Ghencea?”

„Pot să spun doar ceea ce știu. În momentul în care eram la Ministerul Apărării, întotdeauna am considerat că, în Ghencea, este vorba doar despre stadionul respectiv. Nu se afla în cea mai bună perioadă în vremea aceea, dar a fost făcut apoi din bani publici [și transformat într-un] stadion cochet, modern și plăcut. 

Acum, problema e legată de ce se întâmplă în relațiile dintre domnul Becali și Ministerul Apărării. Sunt un om foarte serios, așa că spun: dacă domnul Becali plătește, de ce nu? Mai ales că fotbalul Armatei este în zona de jos (n.r. - face referire la echipa din Liga 2). 

Mi se pare normal să se întâmple acest lucru, ar fi foarte bine. Iar domnul Becali va trebui să contribuie și el la întreținerea stadionului. Cred că toată lumea are de câștigat din treaba asta”, a punctat Meleșcanu, într-un dialog telefonic purtat marți seara cu Gazeta Sporturilor.

Teodor Meleșcanu se implică și el în controversa „FCSB în Ghencea”: „Dacă Becali plătește, de ce nu? Toți ar avea de câștigat!”
Teodor Meleșcanu a ocupat multiple funcții importante / Sursă foto: Imago Images

Cine e Teodor Meleșcanu

  • Teodor Meleșcanu este un politician român, fost director SIE și fost ministru de externe
  • S-a născut în localitatea Brad din județul Hunedoara și a urmat cursurile Facultării de Drept din București. Înainte de a intra în politică, a fost diplomat în cadrul MAE (Ministerul Afacerilor Externe).
  • În 1996, câștigă primul mandat de senator în Parlamentul României, apoi este reales în anul 2004. Din 5 aprilie 2007 până pe 22 decembrie 2008, a fost ministru al apărării naționale în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.
  • În 2012, este desemnat de Traian Băsescu în funcția de director al SIE - Serviciul de Informații Externe. 
  • Revine în Guvernul României în noiembrie 2014, când este desemnat ministru de externe, funcție pe care o părăsește după numai două săptămâni. Revine în funcție în perioada 4 ianuarie 2017 - 15 iulie 2019. 
  • În perioada 10 septembrie 2019 - 3 februarie 2020, a fost președintele Senatului României.

Un singur document lipsește pentru ca FCSB să intre în Ghencea

Informațiile GSP, din interiorul CSA Steaua, spun că nu s-a semnat contractul dintre cele două părți, deși el a fost agreat de ambele tabere. Draftul există, însă lipsește un singur document, iar conform surselor noastre acesta e una dintre polițele de asigurare pentru bunurile din stadion, care acoperă despăgubiri în valoare de 250.000 de euro.

FCSB a încheiat însă și acestă asigurare, dar broker-ul cu care a lucrat nu a eliberat încă polița respectivă, astfel că aceasta nu a putut fi atașată contractului de închiriere a arenei.

Cum doar acest lucru mai lipsește, cele două părți au convenit că nu mai e cazul să continue discuțiile și s-a stabilit ca în momentul în care FCSB va avea și fizic respectiva poliță, o va pune la dosar, după care Bichir și Argăseală vor parafa înțelegerea. Se va semna contractul, fie în această seară, fie mâine dimineață.

VIDEO Gigi Becali, luni: „Să vedem dacă Ciolacu are bărbăția să mă lase să joc pe Ghencea”

Citește și alte știri despre subiectul „FCSB în Ghencea”:

EXCLUSIV Argăseală a plecat de la negocierile cu CSA Steaua » GSP a aflat ce document mai lipsește pentru ca FCSB să joace în Ghencea

Vandalism la negocieri: Argăseală a fost atacat de suporterii Stelei!

Becali a anunțat cum vrea să dejoace strategia steliștilor: „Va fi premieră în România! Arestări, amenzi, pușcării”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (16)
Barna
Barna  •  19 Iulie 2023, 15:39

Gsp: 99,99 se va juca pe Ghencea! Muhahahahaaaaa!

VanBasten
VanBasten  •  19 Iulie 2023, 12:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Ro.2023
Ro.2023  •  19 Iulie 2023, 11:58

Da,asa este toate gosilrle politicii noastre incita la nerespectarra legilor : si "mosul" asta spune ca fcsb trebuie sa joace.n Ghencea,dar habar nu are de legea care previzeaza clar :FOUA ENTITATI AFLATE IN LITIGII NU POT INCHRIA NOI CONTRACTE!Deci ,asa politicieni dvem care hdbar nu au de lege.Si,inca ceva pt asa zisii zisristi gso : DACA IERI LA DIGI SPORT TALPAN A SPUS CLAR CA NU SEMNEAZA NIMENI DIN CLUB ACTELE,ARE SI EL DREPT DE SEMNATURA,de ce ziaristii gsp sustin ca 99,99% joaca in Ghencea?Nu vedeti ca becali se da mare ca toti dunt la cheremul lui?Voi,puneti botul la zisele lui asa cum zicea ca seful jandarmeriei l.a sunat si i.a promis cate si mai cate,di acesta a infirmat spusele lui becali.Nu v.ati saturat de mincinoddul asta??

Vezi toate comentariile (16)
Comentează