FOTBAL  »  Superliga  »  DORASUL MITĂ ÎN ELICOPTER

Ţerbea a povestit detalii incredibile din ancheta dosarului: "Mi-au devastat firmele, mi-au pus puşca în faţă"

Sorin Țerbea este proprietarul Complexului President și al unei firme de salubrizare și deszăpezire care deservește județul Mureș. FOTO Pintea Lorand (Tg. Mureș)
Sorin Țerbea este proprietarul Complexului President și al unei firme de salubrizare și deszăpezire care deservește județul Mureș. FOTO Pintea Lorand (Tg. Mureș)

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2011 21:01

Fostul membru al Comitetului Executiv, reprezentant al fotbalului de sală, anunţă că e dispus să preia imediat clubul FCM Tg. Mureş din Liga 1: "O fac din ambiţie. Pînă acum n-am avut nici o legătură cu acest club. Eu am echipa mea de futsal"


"Am ajuns acasă abia astăzi şi am apucat să-mi văd doar familia pe fugă. M-au ţinut cîteva ceasuri pe la Poliţie ca să mă ia în evidenţă după eliberarea condiţionată. Trebuie să mă prezint la ei în fiecare luni, miercuri şi vineri, să se asigure că n-am părăsit oraşul". Prima zi în libertate pentru Sorin Ţerbea, la Tg. Mureş, e agitată. "Dar sînt de acord să discut cu presa, deşi DNA mi-a sugerat să n-o fac. De ce, domne? N-am nimic de ascuns!", se justifică omul de afaceri care, la fel ca şi Vasile Avram, a stat 58 de zile în arest, la Bucureşti, acuzat în dosarul "Mită în elicopter".

"700 de angajaţi neplătiţi două luni"
Ţerbea stă pe mînerul unei canapele din livingul vilei sale somptuoase amplasate pe platoul Corneşti, cartierul select al urbei, şi afişează alura unui tip foarte sigur pe sine: "Am 700 de angajaţi care, cît am stat dincolo, şi-au făcut probleme pentru familiile lor, nimeni nu i-a mai putut plăti, normal că m-am îngrijorat pentru ei. Am şi vreo 300 de ţigani, care mor de foame dacă nu le dau eu banii pe data de 1. N-am provocat rău nimănui vreodată, dar invidia şi reacţiile negative ale altora sînt cele care acţionează".

"Oprim să mîncăm, aţi înţeles?"
Şi apoi se dezlănţuie: "Ştiţi cum m-a chinuit acest DNA Bucureşti timp de 7 ani, începînd din 2005? M-au terorizat, pe mine şi pe alţi 25 de cunoscuţi şi parteneri de afaceri, şi, exact cu zece zile înainte a mă aresta în dosarul ăsta cu elicopterul, am primit rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale pe cercetările vechi. După 7 ani de chin, cu controale peste controale la firmele şi businessurile mele! Iar acum, cînd m-au ridicat, au venit cu dubiţa la poarta mea, unu' ţinea puşca spre mine, parcă eram ultimul criminal. I-am dat ţeava la o parte, au sărit ăilalţi cu pistoalele, dacă vedeai ce era la uşa mea te speriai! Iar pe drum spre Bucureşti i-am rugat să oprească, să mîncăm ceva, că mi-era foame. Nu voiau, dar pînă la urmă au acceptat, n-au avut ce să facă. «Băi, oprim să mîncăm, nu înţelegeţi?!»".

"O luam eu după ceafă, dar cădeau şi ei"
Ţerbea se ambalează şi mai tare cînd intră în detaliile zilei în care a fost arestat: "S-au dus la hotelul meu, au întors pe dos camera 104, aveau ei mandat să caute acolo, că ar fi biroul meu. Era o cameră normală de hotel. Iar la firma de salubritate mi-au devastat tot, au spart, au distrus, să găsească nu ştiu ce! Dacă eram acolo chiar aveau de ce să-mi dea mandat pentru siguranţă naţională! Îmi luam şi eu cîteva după ceafă, dar cădeau şi ei! Dar nu rămîn dator niciodată! Toate la timpul lor!".

"Mă văd ca pe un Dumnezeu, răspund să scap de gura lor"
Despre stenograme? Cum explică, bunăoară, discuţia în care se lăuda că a schimbat arbitrul la FCM Tg. Mureş - Astra, 2-2? "Domne, toată lumea mă vede ca pe un Dumnezeu în oraş pentru că sînt în Comitetul Executiv al FRF. Şi au impresia că pot să învîrt eu orice. Am zis «Da, s-a rezolvat!» ca să scap de gura lor. De fapt, n-am vorbit cu nimeni pentru aşa ceva. Înţelegeţi odată pentru totdeauna că eu am echipa de futsal City'Us Tg. Mureş, n-am nici o legătură cu FCM Tg. Mureş, în afara unui sprijin ca om de afaceri. Dar vă anunţ în premieră că, din acest moment, sînt dispus să preiau clubul. Oficial! Numai aşa, din ambiţie! Voi vorbi cu autorităţile să aflu cam ce buget e necesar şi, dacă Primăria e dispusă să cedeze echipa, o iau! Dacă nu se poate majoritar, măcar cu un 15%".


"Cînd m-au văzut oamenii că am venit la celebrul meci cu Clujul împreună cu Avram, m-au întrebat «Ce facem azi?». «Batem cu 2-0», am răspuns optimist, dar FCM a pierdut cu 2-0. Dar vă daţi seama cam ce era dacă ieşea rezultatul zis de mine?"
Sorin Ţerbea, fost membru CEx FRF

"Sînt nevinovat. Dar ce-ar putea să-mi mai facă? Să-mi dea mandat internaţional în locul celui naţional şi să mă bage la puşcărie în America, nu în România! Dar puşcăriile nu sînt tot pentru oameni?"
Sorin Ţerbea, fost membru CEx FRF

40 de milioane de euro este valoarea estimativă a averii omului de afaceri Sorin Ţerbea

Citeşte în ziarul de mîine
- Poveşti spectaculoase din cele 58 de zile petrecute în arest
- Cum s-au comportat procurorii în dosarele "Mită în elicopter" şi "Dezafilierea Craiovei"
- Decodificarea stenogramelor şi motivul incredibil pentru care Ţerbea crede că fotbalul românesc a intrat într-o sarabandă de anchete


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu Toate rezultatele + clasament în timp real
Liga 2
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu Toate rezultatele + clasament în timp real
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
3 nume pe lista neagră la Barcelona » Supervedeta de care Flick vrea să scape la iarnă + Transferul dorit de Mourinho
Campionate
3 nume pe lista neagră la Barcelona » Supervedeta de care Flick vrea să scape la iarnă + Transferul dorit de Mourinho

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!


Comentarii (30)
leualbastru
leualbastru  •  25 Noiembrie 2011, 23:54

Saracul de tine! Nu se mai poate domnilor asa ceva, ce au avut cu un asemenea om, un model pentru societatea noastra? SA IMI BAG P.U.L.A IN MUSTATILE ALEA ALE TALE CORUPT JEGOS CE ESTI. Cat tupeu au ajuns sa aiba astia care au facut un teanc de bani, mai aveam un pic si ii plangeam de mila libidinosului asta. Solicit DNA sa imi ofere satisfactia de a-l vedea inapoi dupa gratii!!!

aureliano08
aureliano08  •  25 Noiembrie 2011, 19:06

la puscarie cu tine. din cauza voastra numai vine lumea la stadioane. ce sa vada, meciuri aranjate. va bateti joc de noi, nu va mai saturati. uitat-te in oglinda, si avram la fel. lasa ca n-ai scapat, tot la puscarie ajungi

microbistroman
microbistroman  •  25 Noiembrie 2011, 18:03

Daca iubesti fotbalul parerea ta conteaza. Cu un singur click (like) protesteaza pe facebook impotriva coruptiei din fotbalul romanesc. www.facebook.com/impotrivafotbaluluicorupt

Vezi toate comentariile (30)
Comentează