FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ 3-4

Tîrg de fundaşi » Doi au venit, alţii sînt aşteptaţi în probe zilele următoare

Articol de - Publicat marti, 31 august 2010 00:00

Fundaşul dreapta spaniol Oscar Rubio şi stoperul camerunez Yives Simplice Mboussi sînt noile achiziţii. Primul e liber de contract, al doilea vine de la un club desfiinţat.

Dinamoviştii încearcă să profite de pauza competiţională provocată de campania de calificare a "naţionalei" pentru Euro 2012 şi caută să-şi rezolve problemele din defensivă. Mai ales că are cea mai slab apărare din Liga 1, cu 14 goluri primite în 6 etape. De ieri, la Bucureşti au sosit doi fundaşi.

Titular de Segunda
Spaniolul Oscar Rubio, fundaş dreapta liber de contract după ce şi-a încheiat conturile cu Elche, a fost ieri în birou la Nicolae Badea pentru a-şi negocia angajamentul. Fotbalistul de 26 de ani a evoluat în mod constant în Segunda Division în ultimii ani pentru Leida, Gimnastic şi Elche, fiind titular la toate formaţiile.

Rubio îşi doreşte un salariu lunar de 10.000 de euro, iar azi ar trebui să se rezolve totul şi să-şi pună iscălitura pe acte. A fost recomandat de un fost coleg al lui Andone, din perioada petrecută de "Fălcos" ca jucător la Elche, acum două decenii.

Africanul e dur
La antrenamentul de ieri s-a prezentat şi un camerunez, adus de agentul Hristea Opria. Yves Simplice Mboussi, un stoper de 23 de ani care a evoluat ultima oară în Ungaria, la Nyiregyhaza Spartacus, club ce s-a desfiinţat în urmă cu două luni!

Mboussi de 1,88 metri a evoluat în sezonul trecut în 24 de partide şi a încasat nu mai puţin de 3 cartonaşe roşii, fiind caracterizat drept un fundaş ce joacă peste limita regulamentului. El va fi testat de Andone zilele acestea.

27 de partide a disputat Oscar Rubio în sezonul trecut pentru Elche

50 de meciuri a jucat Mboussi în cariera sa pentru Bellinzona, Nyiregyhaza şi Vecses

"Am văzut că Dinamo se bate la titlu. O să ajut şi eu cum pot. Sper să fie o relaţie bună între mine şi colegi"
Oscar Rubio, fundaş dreapta

Alţi doi camerunezi în probe
Mijlocaşul Ake Davids şi atacantul Francisc Monano se pregătesc de ieri sub comanda lui Ioan Andone, însă sînt şanse minime să fie opriţi la prima echipă. Camerunezii au venit de vineri în Bucureşti, au făcut ieri vizita medicală şi urmează să rămînă la Dinamo II, unde vor avea mai multe şanse să joace.

U Cluj joacă în stare de suspendare?!
În luna mai, Robert Iacob, mijlocaşul lui U Cluj, depunea un memoriu la FRF în care reclama 7.700 de dolari restanţi. Comisia Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a decis că jucătorul are dreptate şi a obligat clubul la plata banilor. Cum U Cluj nu a făcut recurs, decizia a rămas executorie, data scadentă fiind 15 august. Nici pînă acum însă, clubul nu s-a achitat de datorie! Conform regulamentelor, după această dată clujenii nu mai aveau dreptul să fie programaţi în Liga 1. Au jucat însă cu Oţelul (22 august) şi cu Dinamo (27 august) în ambele partide cîştigînd cu 2-1, respectiv 4-3. Surse federale susţin că U Cluj a fost totuşi lăsată să joace în urma intervenţiilor conducerii FRF la Departamentul Competiţii. (Bogdan Teodorescu)

"V-am dat banii, <reparaţi-vă> conturile!"
Conform afirmaţiilor şefilor, roş-albii sînt la zi cu banii. Încă de săptămîna trecută au fost virate sumele restante, iar pînă pe 15 septembrie trebuie achitaţi banii pe această lună. "Am făcut eforturi, iar fotbaliştii nu mai trebuie să se plîngă. Unii jucători n-au avut conturile bancare în regulă, de aceea nu puteau să-şi încaseze sumele şi intraseră în panică", au comentat oficialii.

N'Doye avertizat
Ousmane N'Doye a fost băgat în şedinţă de staff-ul tehnic. Şi aceasta întrucît a fost egoist în meciul de vineri cu U Cluj (3-4). A dat un gol pe final de partidă, dar i-a disperat pe Andone şi compania cu şuturile de la distanţă în prima repriză. Mijlocaşul defensiv de 32 de ani are bonus 2.000 de euro de gol, iar în acest sezon a marcat de 5 ori în toate competiţiile.

Helder poate pleca oriunde
Şefii dinamovişti i-au transmis fundaşului dreapta Helder Ferreira şi impresarilor săi că are acordul clubului să meargă la orice echipă îşi doreşte. Ultima echipă interesată de brazilian este Poli Timişoara, formaţie ce-l voia încă de acum o lună. Dinamo e dispusă să-l cedeze şi pentru 50.000 de euro, exact suma achitată în vară lui Nancy pentru împrumutul pe un an.

- Georgian Păun ar putea să plece azi la Bistriţa, pentru a semna pe un an cu Gloria, unde e posibil să ajungă şi fundaşul dreapta Blaje Todorovski. Păun ar vrea să meargă la U Cluj, de aceea aseară au continuat tratativele cu ambele grupări.
- Florin Prunea s-a întîlnit în week-end cu patronul Astrei, Ioan Niculae, pentru a-şi negocia "transferul" la Ploieşti. Fostul internaţional nu e foarte convins de mutare, dar a rămas că va da un răspuns pînă la finele săptămînii.
- Fundaşul Dragoş Grigore, în care "cîinii" îşi pun mari speranţe, se pregăteşte de ieri, normal, alături de coechipieri.
- Dinamo şi Astra s-au pus total de acord ieri şi atacantul Osvaldo Miranda va ajunge la Ploieşti pentru 300.000 de euro.
- Florentin Petre (foto) s-a întors de ieri la antrenamentele "cîinilor", după un week-end petrecut în compania piloţilor de raliuri. Dacă nu se va materializa un transfer în Rusia, mijlocaşul de 34 de ani semnează iar, după 4 ani, cu Dinamo.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Superliga
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Campionate
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion
Superliga
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (15)
paulirimia
paulirimia  •  31 August 2010, 15:03

CLUBUL CU CEA MAI INCOMPETENTA CONDUCERE ADMINISTRATIVA SI TEHNICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

flafy
flafy  •  31 August 2010, 14:50

bah frate da aduceti jucatori de la Unirea ca-s liberi de contract ce naiba aduceti toti camerunezii necunoscuti hai ca cu spaniolul poate e un transfer bunicel da ce cauta camerunezii astia la Dinamo?

gabi_djg
gabi_djg  •  31 August 2010, 12:30

si inca ceva, daca nu va place dinamo gasiti-va alta echipa. mai ascultati si voi imnul ca va intra pe o ureche si iese pe cealalta. acum e vreme rea dar vor veni si vremuri bune.... FORZA DINAMO !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează