FOTBAL  »  Superliga  »  N-A UITAT DE LIGA 1

Tony a rămas marcat de campionatul din România: ”Aveţi o ligă nebună”

Tony a fost un jucător apreciat de fanii lui CFR pentru determinarea sa
Tony a fost un jucător apreciat de fanii lui CFR pentru determinarea sa

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2012 15:46

Pitbull s-a transferat la Pacos Ferreira, unde joacă fără salariu pînă la vară, în încercarea de a reveni în prim-plan


Tony a plecat de la CFR Cluj în iarna lui 2010, iar de atunci cariera lui a stat sub semnul ghinionului. A jucat foarte puţin la Vitoria Guimaraes, fiind forţat de accidentări să stea mai mult în tribună. În această iarnă, "Pitbull" a semnat cu Pacos Ferreira, după ce negocierile cu Steaua au eşuat. Fundaşul joacă fără contract în Portugalia, urmînd să cîştige o primă de obiectiv doar dacă Pacos se salvează de la retrogradare.

"Eu am cerut asta, să joc gratis. Vreau să demonstrez că nu sînt terminat. N-am obţinut uşor nimic în viaţă. Am încredere în calităţile mele, iar la Pacos îmi pot reveni din punct de vedere fizic şi psihic. Am refăcut banda dreaptă a CFR-ului din urmă cu cîţiva ani, fiindcă sînt coechipier cu Manuel Jose. Cine ştie, poate din vară voi reveni în România", a spus apărătorul de 31 de ani.

Luptă în patru
Tony e la curent cu toate noutăţile din fotbalul românesc. Portughezul consideră Liga 1 unul dintre cele mai antrenante campionate din Europa. "E o competiţie nebună, captivantă. Sînt puţine campionate în Europa unde 3-4 echipe sînt în grafic pentru titlu, la jumătatea stagiunii. Dinamo, CFR şi Rapid vor face competiţia extrem de interesantă în retur. Şi Steaua s-a întărit, poate emite pretenţii. CFR e favorita.

Au ales să meargă pe omogenizarea echipei şi pe conservarea spiritului unui vestiar unit. Au transferat jucători foarte interesanţi în vară, Beto, Garcia, Weldon, Sougou. Jorge Costa e un idol în Portugalia, un nume foarte respectat de portughezi. Va fi important să gestioneze bine această perioadă de pauză", a încheiat Tony.

"Voi rămîne pentru totdeauna un fan declarat al fotbalului românesc. Sînt atent la tot ce se întîmplă cu CFR Cluj şi cu celelalte echipe. Am avut o perioadă foarte frumoasă în România"
Tony, fundaş Pacos Ferreira

5 trofee a cucerit Tony în tricoul feroviarilor clujeni
78 de partide a strîns fundaşul pentru CFR Cluj

Dănănae i-a luat locul la Steaua
Tony a recunoscut că a fost în discuţii avansate cu Gigi Becali, pentru a veni în Ghencea în această iarnă. În final, Ilie Stan a optat pentru fundaşul Ovidiu Dănănae. "Nu sînt supărat. Sincer să fiu, şi eu aş fi optat în locul Stelei pentru un jucător român. Au fost discuţii cu Steaua, nu s-au concretizat. Aşa e la fotbal, provocările vin mereu. Nu ai prea mult timp să regreţi un lucru sau altul", a spus Tony.

Coleg cu M. Jose şi Leao
Pitbull a semnat în iarnă cu Pacos. La echipa portugheză, Tony i-a regăsit pe foştii săi coechipieri de la Cluj, Manuel Jose şi Andre Leao. Toţi trei au fost titulari pentru gruparea "castorilor", miercuri, în victoria împotriva celor de la Setubal, 1-0, meci disputat în Cupa Ligii. Manuel Jose a marcat singurul gol al partidei. "Lucrurile merg bine, sper să ne salvăm de la retrogradare", a comentat Tony.

Beto: "Poate rămîn la CFR"
Goalkeeperul Beto a declarat pentru citynews.ro că ia în calcul şi varianta în care ar putea continua din vară la CFR. Portarul e împrumutat de Porto la Cluj pînă la finalul campionatului. "Mă simt bine la CFR, m-am acomodat cu colegii, cu oraşul, cred că ar fi o soluţie să rămîn aici şi în sezonul viitor. Oricum, pînă în vară mai este mult şi se pot întîmpla destule", a declarat Beto.

Oliveira, top secret
Iuliu Mureşan nu a dorit să confirme sau să infirme interesul CFR-ului pentru tînărul mijlocaş al lui Porto, Sergio Oliveira. Sursele Gazetei dau ca sigură mutarea portughezului în Gruia, cel puţin pînă la vară. "Ne interesează orice jucător de la FC Porto. Îi cunoaştem bine pe toţi, nu ar fi rău să ajungă la noi fotbalişti de acolo. Porto e un club mare, care are mulţi jucători valoroşi", a spus preşedintele clujenilor.

Două antrenamente pe zi
De 5 zile în Antalya, clujenii au parte de un program cu două antrenamente pe zi, unul dimineaţă, de la ora 10:30, şi unul după prînz, la ora 17:00. Trupa lui Jorge Costa va susţine primul meci de verificare sîmbătă, de la ora 15:00, în compania nemţilor de la TSV 1860 Munchen, locul 6 în liga a doua din Germania. Nicolas Godemeche va fi titular, iar şefii lui CFR vor decide dacă-i vor oferi un contract sau nu, în funcţie de evoluţia din acest meci.

Citește și:

Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Stranieri
Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”
Superliga
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  20 Ianuarie 2012, 23:33

tony e fotbalist, asta da fotbalist se vedea prin urcarile de pe banda dreapta

alpin
alpin  •  20 Ianuarie 2012, 21:42
Postat de wishmaster pe 20 Ianuarie 2012, 17:31

of, of ... ce induiosator! alpinele, ia-l la tine acasa sa va jucati cu phutzele-n tarana ...

As fi onorat sa-l am pe Tony musafir!!! Poate... intr-o zi...

nea_silica
nea_silica  •  20 Ianuarie 2012, 19:37
Postat de wishmaster pe 20 Ianuarie 2012, 17:31

of, of ... ce induiosator! alpinele, ia-l la tine acasa sa va jucati cu phutzele-n tarana ...

Dragul meu drag, esti cam timpitzel. Nimic nou sub soare...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează