FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Transferul numărul doi în Giuleşti » Azi vine Olberdam

Articol de , - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2011 00:00

Giuleştenii îl aşteaptă în această seară pe mijlocaşul brazilian Olberdam de Oliveira Serra (26 de ani), care va fi împrumutat gratis pînă la vară de la Maritimo

Mijlocaş central care va împlini în februarie 26 de ani, Olberdam de Oliveira Serra e alternativa mai ieftină a bistriţeanului Liviu Băjenaru la care rapidiştii s-au orientat din cauza lipsei de fonduri. Marius Şumudică e cel care l-a ochit pe brazilian şi care s-a implicat direct în aducerea lui, bătînd palma cu portughezii de la Maritimo pentru un împrumut gratis pînă la vară, cu opţiune de cumpărare pentru 300.000 de euro. Pînă la finele sezonului, Rapid va suporta doar salariul jucătorului, 8.000 de euro pe lună.

Olberdam e aşteptat în această seară în Bucureşti pentru a se alătura lotului giuleştean. În returul sezonului trecut, el a evoluat sub formă de împrumut la Braga, unde a bifat însă doar 3 partide. Revenit în vara lui 2010 la Maritimo, a cerut să fie lăsat să joace în ţara natală, la Atletico Paranense, invocînd probleme personale. Mijlocaşul sud-american s-a întors în Portugalia, însă echipa de care aparţine l-a înştiinţat că are lotul complet şi că nu se bazează pe serviciile sale în acest sezon. După Pancu şi Olberdam, giuleştenii vor încerca în aceste zile să se "închidă" la transferuri cu un fundaş central ieftin.

3 goluri în 83 de partide e palmaresul lui Olberdam în 5 sezoane la Maritimo

300.000 de euro e cota de piaţă a mijlocaşului de 1,77 metri înălţime, conform nemţilor de la transfermarkt.de


"La Rapid, mai bine decît în Portugalia"
Olberdam a fost ofertat în aceste zile de mai multe echipe din Portugalia. "Condiţiile oferite de Rapid i-au convins pe cei de la Maritimo, club cu care se află sub contract, să îl direcţioneze pe Olberdam către România", a anunţat ieri cotidianul portughez A Bola.

"Ne ne facem griji, Marius va slăbi" :)
Dinu Gheorghe a reacţionat după ce Gazeta a anunţat ieri că Marius Constantin are probleme mari la pregătiri din cauza kilogramelor în plus acumulate în vacanţă: "E un pic peste greutatea normală, dar nu cred că e vorba de 5 kilograme. Sînt unii fotbalişti care rezistă mai mult la testele de anduranţă, alţii care se descurcă mai bine la cele de viteză... Avem încredere că după stagiul din Spania, atît el, cît şi colegii lui vor fi în formă maximă".

Dinamo îi dă tîrcoale lui Duarte
Rapid are probleme să-l convingă pe Rui Duarte să se mai prezinte la pregătiri, iar Dinamo speră să profite de situaţie şi să pună mîna pe fundaşul dreapta. "Cîinii" nu vor să oficializeze interesul pentru a nu se mai ajunge la un nou caz Bornescu ori Grigorie, dar încearcă să-l determine pe fotbalist să depună memoriu pentru a deveni liber de contract, iar apoi să ajungă gratis în "Groapă". Înainte de a semna cu Braşovul, Duarte a fost propus mai întîi lui Dinamo.

Inbox:
»» "Dacă erau afectaţi, jucătorii nu erau în cantonament. Sînt nişte băieţi extraordinari! Toată lumea vrea să fie ceva rău la Rapid, dar uite că nu este aşa, echipa se antrenează normal", a spus Şumudică la Dolce Sport.
»» Dinu Gheorghe: "Dacă rămîne Lazăr? Mi-e greu să vă spun. Nu înţeleg de ce e Bozovici supărat pe noi. Este o cerere şi o ofertă, asta este arta negocierii. Poate e vorba şi de un comision, nu ştiu ce se întîmplă, nu e treaba mea".
»» Reprimit de cîteva zile la antrenamentele primei echipe, fundaşul Ionuţ Stancu nu va face parte din lotul pentru retur. "Nu intră în vederile lui Şumi, sperăm să-şi găsească altă echipă", a anunţat "Vamă" la sport.ro.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
cismasuciprian
cismasuciprian  •  19 Ianuarie 2011, 20:57

burdujan e liber de ce nu l iei vama? iar cu stancu ce aveti? de tot nu intra in vederile voastre.......

edyy8
edyy8  •  19 Ianuarie 2011, 10:52

Mai aduceti un atacant! Pe Mardare la-ti luat de la Vaslui si l-am dat la schimb pe Burdujan! Alta gafa ati facut! Gasiti ceva!

fortzaspada
fortzaspada  •  19 Ianuarie 2011, 09:44

e un jucator bun care stie sa centreze bn cu stangul e un transfer bun

Vezi toate comentariile (3)
Comentează