FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - STEAUA, AZI, 20:30, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK TV ŞI TVR 1

Trei contra trei! Claudiu Niculescu anticipează duelurile decisive din Viitorul - Steaua cu experiența acumulată în fotbalul tacticizat din Italia

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2015 00:00

Achim-Ioan Filip-Aganovici și Breeveld-Lucian Filip-Muniru vor da lupta cea mai importantă la Ovidiu, conform principiului deprins de antrenorul Niculescu în Peninsulă

Viitorul și Steaua se înfruntă cu două așezări similare, 4-1-4-1. O situație în care cei șase mijlocași centrali, trei de la fiecare echipă, vor avea duelurile care vor hotărî rezultatul partidei. Claudiu Niculescu a analizat în urmă cu 5 săptămîni la DigiSport distribuțiile din jocul Dinamo-Viitorul: "Îi va fi greu lui Dinamo, pentru că Viitorul are mijlocași centrali mai experimentați. Cînd jucam la Genoa ni se zicea la ședințele tactice că în momentul în care joci 4-1-4-1, la fel ca adversarul, accepți că mijlocașii vor hotărî disputa". Mijlocul lui Rednic în acea partidă: Ionuț Șerban, Nedelcearu, Vojnovici. Al lui Hagi: Achim, Filip, Aganovici, aceiași pe care îi va înfrunta Steaua azi. Niculescu a anticipat perfect urmările din Dinamo-Viitorul, întrucît dobrogenii au cîștigat cu 5-1!

"Cînd adversarul joacă 4-1-4-1 și are mijlocași centrali mai buni, trebuie să joci 4-2-3-1 ca să-i blochezi, să inversezi triunghiul de la mijlocul terenului ca să oprești cei doi mijlocași ofensivi"
Claudiu Niculescu, antrenor

Principiul după care fostul atacant a "ghicit" desfășurarea meciului dintre "cîini" și constănțeni ar trebui să funcționeze și astăzi, pe arena din Ovidiu. Formația lui Reghecampf și a lui Hagi evoluează cu aceeași așezare. Care vor fi mijlocașii implicați în duelurile cele mai importante ale partidei:

Viitorul

  • Vlad Achim, 26 de ani
    Are 16 meciuri și două goluri în acest sezon din Liga 1. După 8 ani la Ceahlăul, traversează cel mai bun moment al carierei. Are șanse să prindă lotul României pentru Euro 2016

  • Ioan Filip, 26 de ani
    - A jucat 21 de partide și a înscris o dată. Excelent în defensivă, fostul campion cu Oțelul a progresat de cînd e la Viitorul și a devenit un mijlocaș util și la construcție, în acord cu stilul pe care l-a impus Hagi.

  • Adnan Aganovici, 28 de ani
    - Croatul e printre revelațiile campionatului. A retrogradat cu Brașov în sezonul trecut, acum a marcat 7 goluri în 21 de partide și e printre oamenii datorită cărora Viitorul luptă pentru titlu.

STEAUA

  • Nicandro Breeveld, 29 de ani
    - A apărut în 13 partide, dintre care 9 ca titular. Achiziționat de la Pandurii cu 400.000 de euro, olandezul încă nu a devenit un om de bază al campioanei.

  • Lucian Filip, 25 de ani
    - E mijlocașul cel mai des utilizat în acest sezon, dar mai mult a profitat de criza concurenților decît să fi devenit el însuși un jucător demn de încrederea de care beneficiau predecesorii Pintilii și Bourceanu.

  • Sulley Muniru, 23 de ani
    - Mai degrabă a dezamăgit la Steaua, nu a confirmat așteptările din momentul transferului de la CFR. A revenit recent după o accidentare și are șanse mai mari să joace din start decît are Tudorie, a cărui prestație a fost dezastruoasă în victoria cu Craiova, 2-0.

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
cobra_z
cobra_z  •  14 Decembrie 2015, 09:25

=)))) blaturile trebuie tacticizate ?! =))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează