FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Turcul bun la toate » Yesilova caută oferte pentru jucătorii lui Dinamo şi sponsori

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 decembrie 2012 20:36

Preparatorul fizic Yesilova şi încearcă să facă rost de sponsori la club şi de oferte pentru jucătorii lui Dinamo


Dinamo trece prin clipe grele, iar angajaţii clubului pun şi ei umărul pentru a depăşi această pasă proastă. Yuksel Yesilova, preparatorul fizic adus în staff de Dorinel Munteanu, şi-a depăşit de mult atribuţiile, încercînd să fie de ajutor şi conducerii, nu doar jucătorilor.

1. Yesilova, care aplică metode de pregătire utilizate de Ajax Amsterdam, a adoptat un nou mod de lucru la echipă. Pune un accent deosebit pe pregătirea fizică a jucătorilor, urmînd ca în cele două cantonamente din această iarnă să "scoată untul" din Luchin şi compania.

2. Turcul încearcă să aducă şi noi sponsori la club. Yuksel i-a pus în legătură pe acţionarii clubului cu firma Romega Food SRL, unde printre acţionari se numără şi cetăţeni turci. Firma ce se ocupă cu distribuţia dulciurilor negociază cu acţionarii un contract de sponsorizare ce s-ar putea ridica la 1 milion de euro anual.

3. Cu relaţii în fotbalul turc, Yesilova şi-a întins antenele pentru a-i propune pe cei mai în formă fotbalişti ai lui Dinamo. Marius Alexe, Cosmin Matei şi George Ţucudean sînt cei despre care turcul dă referinţă în ţara natală. În 2009, Yuksel l-a transferat în Turcia, la Giresunspor, pe fostul atacant al Stelei, Ricardo Pedriel. Afacerea a fost de bun augur, întrucît bolivianul a prins un contract consistent la Sivasspor după ce la Giresunspor a marcat de 11 ori în 27 de partide.


La Steaua nu i-a mers
În 2008, cînd a fost la Steaua, Yuksel Yesilova utiliza aceleaşi practici, neagreate însă de oamenii din conducere. Adrian Ilie, fostul manager al roş-albaştrilor, a fost cel care l-a criticat pe preparatorul fizic: "Cît timp a fost la Steaua, Yesilova făcea pe impresarul. Propunea diverşi jucători în Turcia, printre care şi pe Arthuro, care era reprezentat de mine!". Yesilova s-a despărţit de Steaua printr-un scandal de proporţii cu Gigi Becali, pe care l-a dat în judecată la FIFA, acuzîndu-l de discriminare.

"Nu-l vreau pe Martinovici!"
Dorinel Munteanu a transmis clar că nu-şi doreşte nici un fotbalist de la Steaua, implicit nici pe fundaşul dreapta Novak Martinovici. "Nu vreau pe nimeni de la Steaua, nici pe Martinovici! Nici pe rapidişti nu ni-i permitem, pentru că acolo s-au obişnuit cu salarii mari", a explicat "Neamţul" la DigiSport.

Pe picior de plecare
Dinamo speră să-şi construiască bugetul de achiziţii din această iarnă în urma transferului lui Marius Alexe. Atacantul de 22 de ani este curtat de Chievo Verona, dar şi de alte formaţii din Italia şi din Rusia. Roş-albii sînt de acord să se despartă de Alexe, însă doar pentru minimum două milioane de euro. "Momentan, există numai discuţii, întrebări, însă nu a venit nici o ofertă oficială", afirmă acţionarii.

Îl pot pierde pe Pulhac
Dinamo riscă să facă aceeaşi greşeală din vară, cînd nu i-a prelungit contractul lui Djakaridja Kone, iar acesta a parafat un acord cu Evian Thonon Gaillard, din prima ligă franceză. Pe 1 ianuarie, Cristi Pulhac intră în ultimele şase luni de contract şi poate semna cu orice formaţie îl doreşte. Şefii nu i-au făcut, momentan, nici o propunere de prelungire, iar mai mulţi agenţi susţin că există cluburi interesate de achiziţionarea fundaşului stînga din vară.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (12)
joze_maurinio
joze_maurinio  •  16 Decembrie 2012, 14:48

Manager adevarat asta. Dorinel e secundul. E bazat, antreneaza, cauta sponsori cu "rahat", e scouter si impresar. All in one pe un salariu pe care s-ar putea sa-l ia. Asta e turcaletul care la un meci in turcia si-a luat un cutit de la frate. O fi fost branza pe bani si l-a pacalit? Ca nu baga ala cutitul degeaba.

domodo
domodo  •  16 Decembrie 2012, 13:25

hai sa fim seriosi!acesti yesilova sta pe pe poarta unor rchipe din turcia si...se lauda ca face si drege dar...YOK!!!!un neica nimeni atit in romania cit si in turcia!!!toti rad de el!!!!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  16 Decembrie 2012, 11:05
Postat de comandhor pe 16 Decembrie 2012, 09:28

Yesilova asta e perfect pentru Dinamo.Cainii Rosii->Cainii Roz ->Gayii Roz ->Musulmanii Roz ;-))

Ai liber de la ospiciu azi baiete ? Sa fii cuminte si sa nu mananci din pubele !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează