FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ultimul cartuş » Dinamo încearcă marea lovitură: să-l convingă pe Adrian Mutu să semneze pînă în vară!

După ce s-a despărțit de Petrolul, Adrian Mutu a ratat un transfer în India.
După ce s-a despărțit de Petrolul, Adrian Mutu a ratat un transfer în India.

Articol de - Publicat luni, 12 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 11 ianuarie 2015 22:03

”Briliantul”, 36 de ani, a mai fost dorit de către Ionuţ Negoiţă în toamna lui 2013, dar, ulterior, Adrian a revenit în România, la Petrolul.

Pare o dorinţă utopică, dar "cîinii" vor s-o transforme în realitate. Roş-albii încearcă prin diverşi apropiaţi ai grupării să-l convingă pe Adrian Mutu să mai joace 6 luni, la Dinamo, mai ales că ar fi o lovitură de imagine pentru suporterii din Ştefan cel Mare!

Există o problemă mai mare decît vîrsta atacantului, 36 de ani, sau salariul cu mult peste pragul maxim, de 10.000 de euro, impus la Dinamo: fotbalistul a anunţat chiar cu ocazia zilei de naştere, pe 8 ianuarie, că vrea să se retragă din activitate.

Moda repatrierilor
Pentru "cîini" ar fi mai degrabă o lovitură de marketing decît una sportivă. Mutu a mai fost pe lista lui Ionuţ Negoiţă în toamna lui 2013. Negocierile au fost intense atunci, însă părţile nu au ajuns la un acord. La acel moment, Adrian era îmbiat şi cu posibilitatea de a continua în staff-ul administrativ al grupării. Nu s-a ajuns la un numitor comun, iar Mutu a semnat la începutul lui 2014 cu Petrolul Ploieşti.

În ultimele zile, după ce i-au readus în ţară pe Marius Niculae şi pe Gicu Grozav, roş-albii au fost căutaţi de diverşi impresari pentru a li se propune alţi doi fotbalişti ce-au îmbrăcat tricoul "cîinilor": fundaşul Gabriel Tamaş, 31 de ani, liber de contract, şi mijlocaşul Ousmane N'Doye, 36 de ani, de la ASA!

În schimb, foarte aproape de a se întoarce la Dinamo este portarul macedonean Kristijan Naumovski, 26 de ani, care a jucat 3 ani în Ştefan cel Mare şi e aproape de a se despărţi de Levski Sofia.

Chivu, propus ca antrenor!
O altă propunere pe care au avut-o dinamoviştii pe masă înainte de a-l numi pe Mihai Teja antrenor principal a fost aceea de a-i oferi lui Cristian Chivu, 34 de ani, posibilitate de a prelua conducerea staff-ului tehnic.

Chiar şi fostul director sportiv al "cîinilor", Cristi Bobar, s-a oferit să discute cu fostul star al lui Inter Milano despre această soluţie, mai ales că pe cei doi îi leagă o prietenie veche. Totuşi, varianta nu a mers mai departe de nivelul de propunere, toate voturile oficialilor mergînd către Teja.

22 de goluri în 33 de meciuri a marcat Mutu pentru Dinamo în perioada 1999-2000, cînd a şi cîştigat campionatul în România. A fost transferat la Inter Milano pentru 2,1 milioane de euro

18.000 de euro pe lună era salariul lui Adrian la Petrolul în prima jumătate a lui 2014, fotbalistul marcînd de 4 ori în 14 partide pentru galben-albaştri

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Nu scade preţul lui Ngadeu
Dinamo tratează în continuare spre a-l aduce din această iarnă pe fundaşul central al botoşănenilor, Michael Ngadeu, 24 de ani, care a şi marcat un gol în poarta "cîinilor" în victoria din toamnă a moldovenilor. Doar că şefii formaţiei din nordul ţării nu vor să cedeze sub preţul fixat iniţial, 300.000 de euro. Zilnic, bucureştenii caută să mai scadă din pretenţiile moldovenilor pentru a-l lua de acum pe Ngadeu, însă n-au avut succes pînă acum.

Sălăgeanu ar veni
Adrian Sălăgeanu, fost fundaş stînga la Oţelul, FC Vaslui şi ASA Tîrgu Mureş, este liber de contract, iar agenţii săi l-au recomandat clubului dinamovist. Şi fotbalistul a recunoscut că a avut discuţii în acest sens.

"Am vorbit cu Daniel Stancu, cu Marius Niculae, toţi mi-au vorbit frumos de proiect. Nu mă autopropun, recunosc că am avut o discuţie. Aş fi încîntat să joc în Ştefan cel Mare, aş vrea să fiu iar coleg cu Marius, pe care-l ştiu de la Vaslui", a comentat fundaşul de 31 de ani pentru digisport.ro.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (56)
nicolaiec
nicolaiec  •  12 Ianuarie 2015, 19:57

Ce sa faca Mutu, sa ajute bucatarul sau maseorul ? Sa care sticlele de apa ?

zecs93
zecs93  •  12 Ianuarie 2015, 19:47
Postat de neuer1606 pe 12 Ianuarie 2015, 16:43

Dinamo l-a transferat pe Henrique de la ASA Tg. Mureş. Jucătorul a fost lăsat liber de contract de fostul club.

a semnat si Naumovski in urma cu 10 min

redbuldog
redbuldog  •  12 Ianuarie 2015, 18:10

Bag de zeama ca iar se transfera jucatori la numar..!?Probabil ca marii strategi de la Dinamo asa inteleg sa faca proiecte,constructii si mai aleas demolari....prin aducerea lui Henrique avem 7 jucatori cu profil ofensiv si doar DOI stoperi,pe Nedelcearu care e aproape plecat si pe vestitul comic Duracell,iar la inchizatori o improvizam de vreo 2 ani ...Ehi dar voi chiar asa naivi sa fiti si sa nu intelegeti dedesupturile acestor miscari de ,,trupe'',pai mai vorbim de asta dupa ce se vor,,pradui''un alde Lazar,Matei si Rotariu si atunci veti intelege chintesenta marelui ,,proiect'....'

Vezi toate comentariile (56)
Comentează