FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Un fost stelist a ajuns vedetă internațională: "A transformat de multe ori batjocura unora în succese"

Articol de , - Publicat sambata, 06 octombrie 2018 08:00

Site-ul planetfootball.com i-a dedicat spaţiu generos lui Elton, fostul mijlocaş de la FCSB, principalul subiect al materialului fiind înălţimea lui realmente şocantă, 1,54 metri.

Cine îl poate uita pe Elton, fotbalist adus acum mai bine de un deceniu de Mihai Stoica din îndepărtata Brazilie? Statura sa a fost şi a rămas una şocantă pentru un fotbalist profesionist. Doar 1,54 metri, motiv pentru multe ironii pe care mijlocaşul le-a avut de suportat din partea tuturor. Tocmai statura sa total atipică a fost motivul pentru care site-ul planetfootball.com i-a dedicat zilele trecute un amplu material, care a plecat tocmai de la ideea "Celebrând cariera lui Elton, cel mai scund fotbalist profesionist din lume".

Încă din startul reportajului, sud-americanul este comparat cu o artistă în vogă, cântăreaţa Ariana Grande, care are o înălţime de numai 1,53 metri. "Elton este mai înalt decât Ariana cu lăţimea unui fir de păr" e ironia celor de pe site-ul respectiv.

Articolul face trimitere şi la experienţa pe care Elton a avut-o în România, dar sunt trecute în revistă mai ales succesele şi impresia deosebită pe care el le-a lăsat în zona Golfului, unde a evoluat timp de un deceniu.

"Când eşti foarte înalt, cum a fost Peter Crouch, e mai degrabă un avantaj decât un dezavantaj, pe când atunci când eşti foarte scund e clar un mare handicap. Totuşi, Elton a făcut ca aceste dezavantaje să fie depăşite. În plus, a transformat de multe ori batjocura unora în succese şi s-a bucurat de o carieră care ar fi invidiată de mulţi jucători înalţi", au mai scris cei de la planetfootball. 

32 de aniare astăzi Elton, care evoluează la Al Qadisiya, în prima ligă din Arabia Saudită

50 de goluria marcat Elton în ultimii 5 ani în Arabia Saudită, unde a evoluat la două echipe: Al Fateh şi Al Qadisiyah

A jucat puţin la FCSB

Adus la începutul anului 2007, Elton a stat mai puţin de jumătate de an la clubul patronat de Gigi Becali. A debutat senzaţional. În meciul FCSB - FC Argeş 2-0 a şi marcat, după care, încet-încet, Becali i-a interzis antrenorului, atunci era Olăroiu, să-l mai joace. "Face circ, nu fotbal" a fost argumentul patronului. În total, mijlocaşul a bifat 8 apariţii în tricoul roş-albastru, apoi a fost îndepărtat din club, mai ales că, în vara lui 2007, omul care îl adusese, MM Stoica, a plecat de la FCSB. 

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (4)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  06 Octombrie 2018, 23:14

Acest articol demonstreaza probitatea morala si profesionala a lui jiji si mm.Nu cred ca acest campionat al Arabiei Saudite este inferior al celui de la noi!

geogeo
geogeo  •  06 Octombrie 2018, 11:29

Pe Elton vrea Gigi sa-l readuca la FCSB si sa-l reprofileze fundas central.

faliment_fc_fcsb
faliment_fc_fcsb  •  06 Octombrie 2018, 10:25

Cum adica stelist la FC FCSB? Aaa, ca atunci FiCiSiBi-ul folosea fals numele Stelei e altceva, dar sa persisti in confuzie in 2018 denota prostie sau ticalosie (mai plauzibila ultima varianta). Jucatorii echipei Fotbal Club FCSB sunt ficisibi-isti sau, cel mult, fecesebisti, desi FCSB nu e nicio abreviere, nu inseamna nimic. Na ca ai mai invatat ceva Craiete!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează