FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Unde va juca Răduţ la Steaua? Vezi ce posturi recomandă fostul său antrenor, Ionuţ Badea!

Articol de - Publicat duminica, 20 iunie 2010 00:00

Ionuţ Badea, cel care l-a antrenat pe Răduţ la Curtea de Argeş dezvăluie pe ce posturi dă randament maxim cel mai scump transfer al roş-albaştrilor.

Tehnicianul spune despre proaspărul stelist că e letal atunci cînd evoluează în centrul terenului şi i se dă libertate ofensivă

Cel mai răsunător şi mai costisitor transfer al Stelei din această vară e Mihai Răduţ, puştiul-minune adus de la Internaţional Curtea de Argeş. Întrebarea următoare e unde îşi va găsi locul în primul "11" al roş-albaştrilor tînărul fotbalist care a debutat deja şi în echipa naţională?

Poate cel mai în măsură să analizeze subiectul este cel care a lucrat zi de zi în ultimele 6 luni cu Răduţ. E vorba despre Ionuţ Badea, tehnicianul lui Inter Curtea de Argeş. "Jucător talentat, are calităţi formidabile, iar forma lui sportivă actuală e de Steaua şi de echipa naţională, de-asta a şi ajuns acolo", a spus Badea, după care a dezvăluit cele 3 posturi pe care Răduţ dă randament maxim.

1. Mijlocaşul ofensiv într-un 4-4-2 romb
"Are o arie de acţiune largă, dar de exemplu în sistemul clasic 4-4-2, l-am folosit în centrul liniei mediane ca mijlocaş ofensiv. Într-o aşezare în romb a celor 4 mijlocaşi, el era vîrful rombului, mijlocaşul care evolua în faţa închizătorului", a spus Badea. Cum ar arăta faza ofensivă la Steaua în acest sistem? Aşa: Nicoliţă, D. Stoica, Răduţ, Tănase - Kapetanos, Stancu.

2. Trequartista în sistemul 4-2-3-1
Un alt post pe care Badea spune că Răduţ se simte excelent e cel de mijlocaş central într-un alt sistem, 4-2-3-1. "E mijlocaşul central din linia de 3 din spatele singurului vîrf. Italienii îi spun trequartista, iar Răduţ ştie să joace perfect între linii" e caracterizarea lui Badea. În acest modul, Steaua ar putea juca în felul următor: D. Stoica, Păcurar - Nicoliţă, Răduţ, Tănase - Kapetanos

3. Al doilea atacant în modulul 4-4-1-1
În fine, al treilea post în care Răduţ ştie să joace şi o face foarte bine în concepţia lui Badea e cel de atacant. "În sistemul 4-4-1-1, el să evolueze în spatele vîrfului de careu. L-am folosit şi aici şi am fost mulţumit de el pentru că are calităţi care să-l recomande pentru această poziţie", a adăugat Badea. La Steaua, cu el al doilea atacant, ofensiva ar arăta aşa: Nicoliţă, D. Stoica, Păcurar, Tănase - Răduţ - Kapetanos.

4 goluri şi două pase de gol a reuşit Răduţ în sezonul trecut pentru Curtea de Argeş. Spre comparaţie, Toja a marcat un singur gol şi nu a oferit nici o pasă decisivă

"Răduţ are şi calitate umană, e receptiv, e dornic să înveţe, n-am fost niciodată nevoit să-l împing de la spate să se antreneze"
Ionuţ Badea, antrenor Curtea de Argeş

"Simt o mare satisfacţie că doi fotbalişti tineri cu care am lucrat, Tănase şi Răduţ, au ajuns la echipa naţională, au fost transferaţi la Steaua, iar suma de transfer a fost de fiecare dată considerabilă. E o mare împlinire ca antrenor"
Ionuţ Badea, antrenor Curtea de Argeş

Cel mai uşor din lot
Jucător    Greutate
1. M. Răduţ    65 kg
2. B. Stancu    69 kg
3-4. A. Păcurar    70 kg
Todorov    70 kg
5. Nicoliţă    71 kg

150 de mii de euro e salariul pe care Răduţ îl va avea la Steaua, de 3 ori mai mare decît cel de la Curtea de Argeş

Ce a jucat la Curtea de Argeş
- a bifat 27 de meciuri, de 24 de ori fiind titular
- de 17 ori a fost integralist
- de 18 ori a fost folosit ca mijlocaş central
- de 7 ori a jucat atacant
- de două ori a fost folosit ca mijlocaş stînga

În coproprietate cu argeşenii
Trecerea lui Răduţ la Steaua s-a făcut cam pe aceleaşi coordonate pe care s-a realizat şi trecerea lui Tănase în Ghencea, de la FC Argeş. Internaţional Curtea de Argeş îl va deţine în coproprietate cu Steaua şi va fi prezentă la negocierile unui eventual transfer din Ghencea în străinătate. Inter va încasa un sfert din suma pe care Steaua o va primi cînd îl va vinde. Preţul actual al lui Răduţ a fost de 750.000 de euro, sumă pe care roş-albaştrii o vor achita în două tranşe egale, prima pînă la 1 august şi a doua pînă la 1 decembrie.

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
maryan72
maryan72  •  20 Iunie 2010, 14:14

mai lasati-ma bai fratilor cu asta ca a facut si el doua driblinguri in retur si a aparut in ziare mai mult decat dobrin toata viata.la fel anul trecut cu tanase care s-a remarcat mai mult cu bu@ile bombei decat cu meciurile lui.

narcis_ny
narcis_ny  •  20 Iunie 2010, 11:13

piti... adu-l pe CRISTIAN IANU e super atacant, mult mai bun decat moraes.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează