FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

video Cine l-a convins pe Sabău să revină la U Cluj: „Aveam temeri, frământări!” + primele mutări anunțate

Ioan Ovidiu Sabău FOTO: facebook.com/FCUCluj
Ioan Ovidiu Sabău FOTO: facebook.com/FCUCluj

Articol de - Publicat marti, 03 ianuarie 2023 17:34 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2023 22:00

Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) a fost prezentat astăzi în funcția de antrenor al Universității Cluj. 

Ioan Ovidiu Sabău, 54 de ani, a revenit oficial ca antrenor principal la U Cluj, făcând cunoștință cu noii elevi, iar mâine formația se va deplasa în Antalya, la Side. 

Întoarcerea "Moțului" în fotbalul românesc, după 8 ani de pauză din antrenorat, a fost primită cu simpatie de foștii colegi din Generația de Aur, dar și de personalități ale țării. 

Eugen Neagoe i-a dat replica lui Emil Boc, după tirada edilului de la Cluj
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Eugen Neagoe i-a dat replica lui Emil Boc, după tirada edilului de la Cluj

Iată declarațiile lui Neluțu Sabău la revenirea la U și în fotbalul intern, ultima oară fiind manager în conducerea clubului, afectat că nu a putut contribui la promovarea ardelenilor în Liga 1 în anul centenarului, în 2019.

Ioan Ovidiu Sabău, prezent la Universitatea Cluj

„Mă bucur să fiu din nou în fața voastră, din poziția de director tehnic, dacă așa s-a anunțat. S-a discutat mult că am absentat în ultimii 8 ani din antrenorat. Cei din conducere au analizat, și după alte variante cred, că sunt cea mai bună variantă pentru club. 

Am fost contactat vineri, nu mai știu data, am spus că nu accept să preiau echipa! Dar, apoi, au fost reacții foarte pozitive din partea fanilor Universității, mi s-au transmis mesajele, apoi am cerut două zile de gândire, fiindcă aveam temeri, frământări.

Știți bine că am ratat un obiectiv important, am considerat că e mai bine așa, chiar dacă președintele Radu Constantea și-a dorit să rămân. N-am stat departe de fotbal, am fost analist sportiv. După reacțiile pozitive, am mai avut o discuție cu Radu Constantea, am acceptat să preiau funcția. 

Vin la o echipă care m-a format ca jucător, din familia U. Știu că e o presiune în plus, mai ales cu oamenii casei, care nu au timp de adaptare. Dacă suntem uniți, și nu dezbinați, ne va fi mult mai ușor.

N-am venit să mă reactivez ca antrenor. Că, vezi Doamne!, sunt acceptat, că e comod, că sunt acasă. Am fost afectat doi ani de zile că n-am reușit să promovăm în 2019. Am venit fiindcă eu cred că pot să ajut această echipă, să ne îndeplinim obiectivul.

Cine l-a convins pe Sabău să revină la U Cluj: „Aveam temeri, frământări!” + primele mutări anunțate

Trebuie să identific problema acestei echipe, ce lipsește, de ce are nevoie formația. Nu am timp! Dacă lucrurile mergeau, nu aveam această posibilitate să revin acasă. Am antrenat la "D", la "C", am fost și la "B", acum sunt la "A". Repet, nu am venit să mă reactivez ca antrenor, am avut oferte de la ligile a doua, a treia, plus o discuție la prima divizie”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Convins de fani să revină

„Factorul principal al revenirii? Suporterii. Mulți foști colegi mi-au trimis mesaje de felicitare. Domnul Lucescu mi-a scris, Hagi, Popescu, Petrescu, Lupescu, Prunea, Balint, mulți, foarte mulți. Plus ziariști. Mi-au scris că fotbalul românesc are nevoie de mine, bine te-ai întors. 

Transferurile n-o să le fac eu, n-o să discut cu impresarii, să nu se mai interpreteze cu comisioane, că-mi aduc eu jucători etc. Eu fac profilul jucătorului pe care-l doresc, Gabi Giurgiu, directorul sportiv, îmi va oferi 3-4 variante, analizez foarte bine și spun ce ne trebuie", a transmis Sabău. 

Ca jucător, am spus că Romario Pires ne poate ajuta, pe parte sportivă. Am apelat la conducere să-mi spună ce este acest jucător pe parte umană, am avut referințe bune, am zis "OK, accept". Voi avea multe discuții individuale, îi voi cunoaște mai bine pe băieți
- Ioan Ovidiu Sabău

Oancea, primul transfer

Sabău a anunțat că în această iarnă de la U Cluj vor pleca Ely Fernandes (32 ani), Florin Purece (31 ani) și Roberto Romeo (32 ani). Totodată, clubul a prezentat primul transfer al anului: Dorinel Oancea, 25 de ani, fundaș de bandă dreaptă, deja prezent în lot. Apărătorul a evoluat doar în județul natal, Argeș, FC Argeș, apoi Mioveni. 

Mâine, formația va pleca în cantonament în Antalya, acolo unde are trei amicale, cu Zurich (sâmbătă), cu Debrecen (10 ianuarie) și cu Schaffhausen (13 ianuarie). 

Citește și alte știri din Liga 1:

OFICIAL UTA și-a luat atacant de 1.90 m, dar se desparte de golgeterul actual al echipei: „Alți jucători au dat dovadă de caracter”

„Geană” pe titlu! Sorin Cârțu are încredere deplină în Eugen Neagoe: „Credem că Universitatea va arăta mai bine cu el decât cu restul antrenorilor care au trecut pe aici”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (13)
Dobermannul
Dobermannul  •  04 Ianuarie 2023, 15:37

Problema e cu Adi Ilie sau cu Lacatus de la cine erau jucatorii astia cu care eram cineva in fotbalul european si international? De la hulitele Steaua si Dinamo care atunci cand ele erau campioane cu tras de sfori sau fara. Cu jucatori romani luati de la alte echipe faceau ceva si pentru fotbalul romanesc: ne dusesera pana pe locul 7 FIFA. Bateam campioane mondiale si europene, ne calificam la turnee finale pe cand acum ce face multipla campioana CFR? Aduce mosi expirati din vest experti in codoslacuri, pune cupe in vitrina personala pentru a-si mangaia orgoliul de provinciali frustrati si induce in tinerii fotbalisti romani inutilitatea luptei pe terenul de fotbal.

Dobermannul
Dobermannul  •  04 Ianuarie 2023, 14:10

Ba, nu cititi pentru ca cititul dauneaza la creier. Deci nu e a mea. "Fanii echipei nationale de fotbal au alcatuit, prin vot pe site-ul FRF, "11-le" ideal tricolor de istorie, avand de ales dintr-o lista larga in care s-au regasit practic toate numele mari din ultima jumatate de secol (110 nominalizari)." Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Echipa de vis all-time a Romaniei https://ziare.com/fotbal/stiri-fotbal/echipa-de-vis-all-time-a-romaniei-1304038?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

polistul68
polistul68  •  04 Ianuarie 2023, 13:36
Postat de Dobermannul pe 03 Ianuarie 2023, 20:11

"Echipa de vis all-time a Romaniei: Helmuth Duckadam - Dan Petrescu, Costica Stefanescu, Miodrag Belodedici, Cristian Chivu - Ioan Ovidiu Sabau, Nicolae Dobrin, Gheorghe Hagi - Marius Lacatus, Florin Raducioiu, Ilie Dumitrescu. Antrenor: Mircea Lucescu. "

Daca Lacatus e in echipa ta..e clar...Cand Laca era rezerva peste tot in Europa, Adi Ilie era titular de drept la o forta a Europei....dar deh, atat intelegi tu din fotbal....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează