FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - BOTOȘANI 2-1

Craiova la ora adevărului: o poate învinge pe CFR Cluj? Trei plusuri și un mare minus înainte de meciul pentru titlu

Craiova este în formă de la reluarea Ligii 1 +17   FOTO
Craiova este în formă de la reluarea Ligii 1

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 10:15 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 10:36

Craiova a câștigat cu 2-1 meciul cu FC Botoșani și e pe locul 2 în Liga 1. Bănia abordează derby-ul contra CFR-ului cu un moral bun, un cuplu Nistor - Cicâldău ce funcționează din ce în ce mai bine și un Koljici imperial. Problema: incertitudinile din apărare.

  • CFR Cluj – Craiova se joacă duminică, de la 20:00. Meciul va fi liveTEXT și VIDEO pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, Look Plus și TV Digi Sport.

Pentru Craiova, duminică, la Cluj, este momentul adevărului. Așa cum sublinia și Dan Nistor, marți, la finalul confruntării cu FC Botoșani (2-1), „meciul cu CFR e capital pentru noi. Dacă învingem ne apropiem la un un punct și intrăm în lupta pentru titlu. Dacă pierdem, 90% campionatul e decis". Duelurile cu Astra (2-1) și cu moldovenii au arătat, în mare măsură, și cât de pregătită e trupa lui Cristiano Bergodi în acest moment pentru o confruntare de totul sau nimic. 

Gazeta Sportruilor a descoperit trei plusuri, dar și un mare minus în echipa antrenată de Cristiano Bergodi

1. Moral

Legendele oltenilor, în frunte cu președintele Sorin Cârțu, directorul de imagine Gică Craioveanu și Adrian Popescu, ultimul într-un interviu acordat recent GSP.RO, insistau că aceste două partide, mai sus menționate, sunt cruciale: „Dacă le câștigăm, totul e posibil". CS Universitatea a obținut maximum de puncte din fiecare și psihicul echipei este la un nivel ridicat, aspect remarcat și de Nistor: „Cele două victorii ne dau moral pentru meciul de la Cluj"

E normal că încă sunt probleme la echipă, am venit de puțin timp. Am jucat mai bine decât în meciul cu Astra, traseele s-au mai îmbunătățit. Dar îmi place ca echipa să fie mai compactă, ca să fie mai puternică. Trebuie însă să facem mai bine faza defensivă 
Cristiano Bergodi, antrenor U Craiova

2. „Regizorii” sunt pe val

Nistor și Cicâldău, oamenii care „regizează" jocul alb-albaștrilor, arată din ce în ce mai bine. „Cic" a surprins plăcut, cu o pasă genială, pentru golul de 1-0 al lui Koljici la 2-1 cu giurgiuvenii, iar dacă n-a strălucit la fel și cu Botoșani, mulțumindu-se cu o bară, jocul său a fost solid. Încă restanțier cu Astra, Nistor a amintit marți seară de mijlocașul care în ultimii doi ani trăgea Dinamo. Gol, joc bun și nota 8 în Gazetă.

Până la meciul cu CFR sperăm să recuperăm jucătorii care au ieșit accidentați. Avem un lot bun, dar așa am considerat că e bine cu Botoșani, să jucăm cu același «11». Nu e cazul să facem schimbări de la meci la altul
Cristiano Bergodi, antrenor U Craiova

3. „Goljici”

Marele câștig al acestor partide de la restartul Ligii 1 este, fără îndoială, Elvir Koljici. Întors pe teren după numeroase probleme de sănătate, „vârful" bosniac și-a recăpătat instinctul de killer din primul sezon la Craiova (2018-2019) și marchează pe bandă rulantă: "Dublă" cu Astra, o reușită cu Botoșani. Exact ce i-a lipsit Băniei în precedentele dueluri din această stagiune cu CFR și FCSB, pierdute pe linie.

FOTO, Imagini tari de la Craiova - FC Botoșani 2-1

+13 FOTO

Minus: apărarea e vulnerabilă

Bergodi i-a adus echipei unele ajustări în exprimarea defensivă. Dar, cum a recunoscut-o și el, mai e mult până departe. În perspectiva „șocului" de la Cluj a mai apărut însă o problemă: accidentările. Marți, Bălașa a acuzat din nou probleme musculare și a fost înlocuit preventiv, în timp ce Acka a aterizat prost și și-a scrântit glezna. Iar banca oferă o singură soluție viabilă: Cosici. Dacă Mățel e indisponibil de mai multă vreme, Gardoș s-a dovedit extrem de vulnerabil în testele dinaintea reluării campionatului. Iar Ionuț Mitran, un junior cu mari calități, internațional U19, e prea "verde" pentru a-l arunca în luptă contra campioanei. 

4 goluriau încasat oltenii în dubla confruntare cu CFR din sezonul regulat, când campionii au învins de fiecare dată cu 2-0

 Bălașa a avut o problemă la coapsă, iar Acka are ceva la gleznă. Am vorbit cu doctorul și o să vedem dacă îi recuperăm pentru meciul cu CFR. Avem 4-5 zile la dispoziție. Nu știu dacă vor fi schimbări. Să vedem cum se vor prezenta lucrurile la antrenament
Cristiano Bergodi
 

VIDEO. Dan Petrescu: „Deja mă gândesc la meciul cu Craiova. O să fie pe viață și pe moarte”

Citește mai multe știri despre Craiova: 

Cristiano Bergodi se teme de un fotbalist al campioanei CFR Cluj: „Îmi place mult!”

VIDEO Ce s-a întâmplat după meci » Imaginile serii pe „Ion Oblemenco” + surpriza care i-a așteptat pe jucători în cantonament

Citește și:

„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Nationala
„O dăm la pace?! Nici la barbut nu se face așa!” » Florinel Coman a respins întrebarea de la flash-interviu
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (16)
jooferenc1907
jooferenc1907  •  25 Iunie 2020, 19:59

Doar Bergodi si numao el , daca va fi ascultat orbeste de echipa , are o sansa, una mica , de a scoate un rezultat favorabil in Gruia. Am vazut meciurile Craiovei cu Astra si Botosani unde linia de fund a oltenilor a fost vraiste. Cum pentru CFR egalul nu e un capat de tara, cei care se vor expune vor fi oltenii, ceea ce pentru apararea lor va fi sinucidere , bineinteles daca Danut va folosit garnitura potrivita. Oricum, Craiova nu are fata de campioana mai ales prin prisma corectiile primite sistematic de la FCSB.

262399971737960
Florin Patru  •  24 Iunie 2020, 18:31
Postat de clujcampion pe 24 Iunie 2020, 14:12

Pai cam asa curgeau articolele si in campionatul regulat. Erau pe val oltenii in scripte, inainte de mecil de la Craiva. Si cat a fost? 0-2? Su numai incompetenta frf a facut ca meciul sa nu fie pierdut cu 0-3 la masa verde, pentru huliganii din tribune. Si acum se joaca la Cluj! Vedem dupa, in rest sunt doar articole scrise de pseudoziaristi care nu au ce scrie.

Huligani??? măi bolovan nătâng,așa galerie și suporteri precum cei de la Craiova,voi,în viața vieților voastre nu o să aveți!Cu siguranță,(v)orbește invidia din tine, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

870797579666969
Ernest Pap  •  24 Iunie 2020, 18:30

Craiova ar fi bine să nu se umfle în pene cu rezultatele cu Astra și cu Botoșani . Cu Astra până și comentatori recunoșteu că a fost o victorie chinuită. Botoșani dacă juca tot meciul așa cum a jucat la începutul primei și celei de a doua repriză și ultimele 15 minute plecau cu un punct sau .... cu toate trei. CU CFR-ul VA FI MULT MAI GREU . CFR este bine organizat și are un lot mult mai valoros . Așa că dacă Craiova prin cine știe ce minune scoate un egal ( ceea ce e cam greu de crezut) să fie mulțumită .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează