FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

UPDATE Scandalos! CCA pune pe lista arbitrilor FIFA un central expulzat din lotul național și pe un «fost șef al șoferilor», care i-a dat un titlu Stelei » Răspunsul Federației

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2016 13:11

CCA intenționează să-i propună pe Marcel Bârsan și Horațiu Feșnic pe lista arbitrilor internaționali în locul lui Tudor și Balaj. Comisia îl expulzase pe Feșnic din lotul național în urmă cu trei ani!

update

FRF a emis un drept la replică, pe care îl publicăm mai jos:

"În materialul respectiv se precizează că arbitrul Horațiu Feșnic a fost «retrogradat din lotul național printr-o decizie adoptată de CCA pe 1 august 2013, în mandatul lui Alexandru Deaconu». Vă informăm faptul că respectiva decizie a fost luată în cadrul unei ședințe conduse de Ion Crăciunescu, acesta fiind la vremea aceea președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, validat în această funcție de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în data de 1 iunie 2013.

Referitor la componența listei FIFA, Comisia Centrală a Arbitrilor o va face publică după ce va fi aprobată și validată în cadrul unei ședințe a CCA.

Deciziile Comisiei Centrale a Arbitrilor sunt luate conform Regulamentului de organizare și desfășurare a activității arbitrilor de fotbal și în urma votului membrilor Comisiei."

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor dezvăluie intențiile pe care Comisia Centrală a Arbitrilior le are. Sfârșitul anului va aduce ieșirea din scena internațională a cuplului de arbitri Cristi Balaj - Alexandru Tudor, care a ținut vârful listei FIFA în ultimul deceniu.

Cine le va lua însă locul de la 1 ianuarie 2017? CCA are la dispoziție 5 nume eligibile: Marcel Bârsan, Horațiu Feșnic, Lucian Rusandu, George Găman și Adrian Cojocaru. Decizia finală urmează să fie adoptată la sfârșitul acestei luni, propunerile vor pleca spre FIFA până la mijlocul lui octombrie.

Dar cărțile par deja făcute pentru Bârsan și Feșnic, spun surse din arbitraj. Ambii sunt figuri controversate, cu cariere tulburi.

Feșnic, coșmar la prima partidă și retrogradat

Prima partidă a lui Feșnic, Astra - Mioveni 3-1, în 2012, în eșalonul de elită a fost însă un coșmar: două goluri-fantomă validate pentru gazde, la unul plasa s-a rupt și a trebuit să fie ajutat de un asistent pentru decizia corectă, cartonașe încurcate, confuzii cu o eliminare asupra căreia a revenit și un cartonaș roșu acordat aiurea lui Fatai.

Ulterior, clujeanul s-a trezit retrogradat din lotul național printr-o decizie adoptată de CCA pe 1 august 2013, în mandatul lui Alexandru Deaconu! Decizia s-a luat atunci cu o majoritate de șase voturi în comisie, dar, bizar, după numai un sezon, Feșnic era recuperat și reintrodus în circuitul ligii întâi. Iar acum, la 27 de ani, va intra aproape sigur pe lista FIFA, cu o perspectivă de 18 sezoane pe plan internațional!

Citește materialul integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală și află controversele în care a fost implicat Mircea Bârsan și cum a contribuit decisiv la titlul câștigat de Steaua în 2015.

Tot azi exclusiv print:

» Steaua a rupt campionatul! Cum s-a ajuns într-o situație nemaiîntâlnită în ultimii 10 ani în Liga 1

» Debandadă totală la Giurgiu: Astra se autodistruge!

Citește și:

„Îmi e milă de el” » Răducioiu îi cere retragerea lui Cristiano Ronaldo: „Neputință, e obsedat”
Euro 2024
„Îmi e milă de el” » Răducioiu îi cere retragerea lui Cristiano Ronaldo: „Neputință, e obsedat”
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile
Nationala
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile
Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + Toate informațiile din Germania, de la 5 reporteri GSP
Nationala
Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + Toate informațiile din Germania, de la 5 reporteri GSP

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează