FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vânzarea lui Dinamo pe muchie de cuțit: cinci companii alături de Cortacero, dar ibericii nu stăpânesc efectele scrisorii de garanție de 10 milioane de euro

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 10:33 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 10:46

Date din Spania arată că Pablo Cortacero a reunit un grup de societăți foarte puternice pentru a prelua Dinamo. Dar noii finanțatori vor să se asigure că viitoarea scrisoare de garanție bancară nu va deveni doar un robinet pentru ca Negoiță să-și acopere peste noapte ”găurile” de la propriile companii implicate la club. 

Vânzarea clubului Dinamo către spanioli continuă să fie o afacere în suspans, chiar dacă Pablo Cortacero a virat 100.000 de euro din fondurile sale private, nu în numele companiei care ar vrea să achiziționeze gruparea din Ștefan cel Mare.

O diferență de 400.000 de euro ar trebui să ajungă în conturile lui Dinamo în cursul acestei săptămâni, dar, spun surse GSP, marele semn de întrebare se referă la scrisoarea de garanție de 10 milioane de euro promisă în virtutea tranzacției: 

„În momentul în care documentul bancar va fi activat, orice creditor se va putea înfrupta din banii respectivi pentru a-și putea recupera datoriile dinspre Dinamo. Inclusiv Ionuț Negoiță ar avea posibilitatea să recupereze toate datoriile pe care clubul le are pe societățile lui, fără că noii finanțatori să aibă un control precis al sumelor. Și asta poate chiar înainte ca vânzarea propriu-zisă să fie finalizată".

Bani din autostrăzi și industria hotelieră

În plus, informațiile dinspre Spania arată că alături de Cortacero ar exista un grup de afaceriști reuniți special pentru cumpărarea lui Dinamo. "Mai sunt în spate patru-cinci companii implicate deja în proiect. Una dintre ele e o mare societate care activează în domeniul construcțiilor de autostrăzi în Italia. Iar alta deruleaz afaceri în domeniul hotelier în Spania", punctează sursele GSP.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE DINAMO: 

Cine a virat astăzi 100.000 de euro în contul lui Dinamo și de ce nu sunt complet mulțumiți fanii

EXCLUSIV Ante Puljic își anunță viitorul chiar înainte de Derby-ul cu FCSB: „De asta depinde” » Ce spune despre semifinala din Cupă

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (38)
cornelconasu
cornelconasu  •  24 Iunie 2020, 10:49

Băi Gafiuc, de unde scoți chestiile astea , detalii ale tranzacției ?! În fiecare zi băgați bățul prin gard și bateți câmpii, doar mai reușiți o piedică, o ezitare ceva ! Știm că vă stă în gât Dinamo, atât vouă presei cât și FRF și Ligii Profesioniste, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

skins_berceni
skins_berceni  •  24 Iunie 2020, 10:38

Tânăr și neliniștit episodul 4789-Ultima strigare.

issconcs
issconcs  •  24 Iunie 2020, 13:44

DDB cine stie cunoaste ..FortaDinamo si U cluj CELE MAI FRUMOASE GALERII DIN LUME.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează