FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - STEAUA 1-0

VIDEO A scăpat titlul din mînă » Erou la Cluj, Tătăruşanu a greşit grav la Tg. Mureş

Tătăruşanu a greşit grav la golul marcat de Ilyeş
Tătăruşanu a greşit grav la golul marcat de Ilyeş

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 23 martie 2012 12:52

Trupa lui Stan a ratat o şansă importantă. Steliştii puteau repara eroarea portarului, dar au ratat excesiv în a doua repriză.

Gigi va înnebuni! La Tg. Mureş se poate deschide o şcoală regională de antrenori. FCM a atins culmea ridicolului: va termina sezonul cu antrenorul cu care l-a început, Ioan Ovidiu Sabău, deşi între timp a mai rulat 3 tehnicieni: Selymes, Trombetta şi Lăcătuş. La Steaua, Ilie Stan şi-a cîştigat dreptul de a sta pe banca roş-albaştrilor, cu o serie de 7 meciuri fără înfrîngere în campionat. Sabău şi-a betonat însă defensiva, cu un sistem 5-4-1, greu de spart de hackerii de serviciu, Tatu şi Rusescu.

VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII  DE LA MECI!

Tătăruşanu greşeşte uluitor
Steaua n-a reuşit să-şi impună jocul, iar ardelenii au găsit imediat breşa. Astafei, jucătorul cu scufiţă albă, l-a determinat pe Lupu să facă un fault într-o zonă periculoasă. Tot Astafei a centrat, iar Tătăruşanu a ieşit aiurea şi a boxat pînă la Ilyes (13). 1-0, Steaua era în corzi, într-o etapă neverosimilă, dar a găsit resurse pentru o replică instant. Albuţ l-a blocat pe Chipciu, în ultimul moment, pentru ca Sepsi şi Szilagyi să oprească sprintul lui Tatu (25). Bourceanu a semnat ultima ocazie cu un şut superb de la 25 de metri, dar Albuţ a răspuns cu o intervenţie de zile mari.

Steaua a ratat la foc automat
Stan a mutat la pauză. Bicfalvi a rămas la vestiare, Răduţ a intrat pentru un plus de fantezie. Acesta a şutat puternic de la 25 de metri, Albuţ a încremenit pe linia porţii, dar mingea s-a dus la o palmă de bară. Şi Tănase a ţintit vinclul de la distanţă. Albuţ a scos în corner (60). Portarul gazdelor a fost spectator la lovitura de cap a lui Lupu, mingea s-a dus însă pe lîngă poartă (62). A intrat şi Nikolici, însă bliţurile s-au declanşat la cealaltă poartă. Astafei a tras în Tătăruşanu (72). Costea a irosit apoi o lovitură liberă (78), cu un şut mult peste, iar o sirenă de locomotivă a salutat vesel victoria gazdelor.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

"Aşa se întîmplă cînd nu avem atitudine şi nu facem un presing colectiv. Ştiam că Tîgu-Mureşul va alinia o echipă cu cinci fundaşi, iar noi nu am ştiut să-i desfacem" (Ilie Stan, antrenor Steaua)

"Am pierdut trei puncte foarte importante în lupta pentru titlu. Asta e, trebuie să ridicăm capul şi să ne concentrăm la etapele care urmează" (Paul Pîrvulescu, atacant Steaua)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Apostu a semnat cu FCM
Oficialii lui FCM Tg. Mureş au obţinut semnătura atacantului Bogdan Apostu. Fotbalistul de 29 de ani s-a antrenat în această iarnă cu UTA, dar a refuzat, în cele din urmă, să mai semneze cu gruparea arădeană. Apostu a evoluat în tur în 5 meciuri pentru Petrolul Ploieşti, fără a reuşi să marcheze. Atacantul hunedorean a urmărit meciul de aseară de la tribuna oficială, alături de Sorin Ghionea.

Stan aplaudat
Steaua e iubită în Ardeal şi a avut parte de mulţi susţinători aseară la Tg. Mureş. Roş-albaştrii au fost întîmpinaţi cu aplauze, cel mai aclamat fiind tehnicianul Ilie Stan, în momentul în care se îndrepta spre banca de rezerve. Antrenorul Stelei a fost extrem de agitat pe parcursul jocului, gesticulînd permanent spre elevii săi.

Tătăruşanu aerian
Portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, oscilează evoluţiile bune cu cele nereuşite. Ieri a fost o nouă zi nefastă pentru goalkeeper-ul roş-albaştrilor. Mai întîi, a greşit la golul lui Ilyes din minutul 13, cînd nu a reuşit să prindă centrarea lui Astafei şi i-a permis căpitanului gazdelor să deschidă scorul. Apoi, în minutul 33, l-a făcut groggy pe Firţulescu, după o ieşire hazardată în afara careului.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (18)
bozgor
bozgor  •  23 Martie 2012, 16:08

tatarusanu se fenteaza singur. dar pe bune steaua palpaie adica este ff oscilanta.vezi si meciul cu astra ... era cat pe aci sa se tremine egal.. sa fim seriosi cu jiji nu se va face performanta.punct

mansorin
mansorin  •  23 Martie 2012, 13:37
Postat de terminatorul2 pe 23 Martie 2012, 11:06

Tatarusanu a fost ”fentat” de Kirita care a sarit cu mina ridicata sa blocheze ca la volei . Balaj trebuia sa fluiere lovitura libera !!! Asa spune regulamentul .

nu a fost fault la Tatarusanu la faza golului. Iar daca sunteti corect, amintiti-va de iesirea lui Tatarusanu dupa gol, cand ii administreaza lui firtulescu un genunchi in fata si nu ia rosu. In plus, in repriza a doua pe final Muresul trebuia sa primeasca penaly CLAR la Subotic, si a mai avut 2 ocazii clare de gol. Ocazii pentreu Steaua = 0. Nu mai dati vina pe arbitru, Steaua nu a fost in stare de nimic la Tg.Mures si a pierdut pe buna dreptate.

simohayha
simohayha  •  23 Martie 2012, 12:37
Postat de terminatorul2 pe 23 Martie 2012, 11:06

Tatarusanu a fost ”fentat” de Kirita care a sarit cu mina ridicata sa blocheze ca la volei . Balaj trebuia sa fluiere lovitura libera !!! Asa spune regulamentul .

Acelasi lucru l-am remarcat si eu! Kirita la incomodat pe Tatarusanu sarind si el cu mana. Dar ceri prea mult de la"balaj", a permis desfasurarea unui meci mai degraba de full contact+ fotbal.Sa-i zicem fullball. Pai daca meciul era curat nu trebuia sa intervina. A lasat nervii sa explodeze ca apoi sa isi faca temele. Jocul liber se lasa in cazul a doua echipe de valori apropiate, disciplinate, corecte, caracterizte de fair play. Acel 5% al gazdelor a fost linistit 15%. OK. In concluzie, meci mediocru cu un "balaj" submediocru. Avantaj ...CFR!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează