FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Alexe încă suferă după decesul tatălui său: ”Mi-a rămas fotbalul”

Alexe nu mai înscrisese de 182 de zile, de la victoria cu Ceahlăul (5-0), din tur. Era singurul gol în acest sezon, acum are 3
Alexe nu mai înscrisese de 182 de zile, de la victoria cu Ceahlăul (5-0), din tur. Era singurul gol în acest sezon, acum are 3

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 23:08

Alexe încearcă să treacă peste durerea pricinuită de pierderea tatălui său, spune că visează să devină un atacant de Formula 1, cum l-ar vrea Bonetti, şi speră să-şi îndeplinească marele vis, să fie campion cu Dinamo.

"Pe toate stadioanele din lume, cînd ajungi în tribună sau pe teren, cauţi din priviri numărul 10", spunea Francesco Totti, "Gladiatorul" Romei. Un alt italian, Dario Bonetti, a afirmat despre omul care a adus victoria lui Dinamo, la Chiajna (3-1), după 44 de zile negre: "Marius Alexe este un jucător de Formula 1! Vreau să arate asta".

Vezi aici VIDEO cu reuşitele lui Alexe!

Tînărul încă încearcă să treacă peste decesul părintelui său, eveniment ce i-a marcat ultimele luni, mai ales că tatăl i-a murit chiar în ziua cînd băiatul a împlinit 22 de ani: "Mi-a rămas doar fotbalul şi prin jocuri bune, prin laudele la adresa mea, să-mi onorez părintele care nu-mi lipsea de la nici un meci. Îl mai caut în tribună, cu privirea, dar el nu mai e acolo. Voi face în aşa fel încît el să fie mîndru de mine. O să-i dedic golurile lui, dar şi mamei, pe care doresc s-o revăd zîmbind şi alături de care voi fi toată viaţa mea!".

Cea mai mare dorinţă a lui Alexe: "Trăiesc clipa, aşa că vreau să cîştig titlul cu Dinamo. Ar fi ca o gură de aer proaspăt după atîtea necazuri. Nu mă gîndesc la echipe mari, îmi doresc ceva, acum, imediat! Un trofeu cu Dinamo m-ar împlini ca om, în această vară, ar da un sens carierei mele". Şi spune că nu se va opri aici: "Toată lumea mă susţine, e momentul să ofer celorlalţi ceva pozitiv de la mine. Mi s-a zis că mi se potriveşte poziţia de vîrf, aşa că vreau să înscriu multe goluri pentru a arăta că sînt fotbalist, nu doar jucător".

Cum a ratat Chelsea
Borcea declară: "Bonetti are talentul de a-l revitaliza pe Alexe. Acest jucător era urmărit acum doi ani de Chelsea şi de Milan, iar Ancelotti a venit la Bucureşti special să-l vadă. Londonezii voiau să dea 10 milioane de euro pe el, dar s-a accidentat. În acest moment nu l-aş da pe 5 milioane de euro". Şi Badea a văzut schimbarea în bine: "Alexe are mai multă mişcare în centru, în bandă n-are spaţiu suficient. Cînd va depăşi starea sufletească precară, va fi un mare sportiv".

"Alexe e unul dintre preferaţii mei, sper să înscrie pe bandă rulantă de acum înainte. Poate fi vital în următoarea perioadă pentru Dinamo" (Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo)

"Marius e un mare talent. Sînt fericit pentru el. Cînd îşi va reveni psihic şi se va pune la punct cu pregătirea fizică, va deveni fotbalistul care să decidă de unul singur un meci" (Dario Bonetti, antrenor Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Pulhac, din nou ca-n 2008

Cristi Pulhac a dat iar o centrare decisivă de gol după 3 ani şi jumătate de pauză. Pe 13 septembrie 2008, fundaşul stînga pasa pentru reuşita decisivă a lui Florin Bratu la victoria "cîinilor" la Vaslui, 2-1. "Dacă batem în următoarele două meciuri, sînt sigur că putem reveni pe locul 1. Avem nevoie de încredere în noi sau, măcar, să nu ne mai înjure lumea în Ştefan cel Mare. Filosofia noastră e simplă, în acest moment: să nu luăm gol şi cea mai bună apărare este atacul!", a declarat Pulhac, care va fi suspendat la meciul cu Ceahlăul.

Şi Axente după Scutaru
Aşa cum Gazeta Sporturilor a informat zilele trecute, Dinamo este foarte aproape de a-l achiziţiona pe căpitanul lui Poli Timişoara, Cristian Scutaru, 24 de ani, însă stoperul nu este singurul fotbalist dorit de pe Bega de către roş-albi. Potrivit debanat.ro, şi golgeterul echipei, Mircea Axente, 25 de ani, 7 reuşite în acest sezon, este pe lista "cîinilor", iar amîndoi ar urma să semneze în vară cu cei din Ştefan cel Mare. Mutarea ar fi înlesnită de impresarul Cristea Opria, care i-a adus la Dinamo şi pe Torje, şi pe Luchin.

Lovit la ficat
Cătălin Munteanu, 33 de ani, resimte dureri la ficat după lovitura primită cu genunchiul din partea lui Krumov. "Trebuia cartonaş roşu direct!", a urlat Borcea. Mijlocaşul va avea cîteva zile de pauză, de-abia joi se va decide dacă poate juca împotriva Ceahlăului. Sînt şanse ca fotbalistul de creaţie al "cîinilor" să poată evolua duminică.

Bonetti, presing la Kone
Dinamo se bazează pe Dario Bonetti că-l va convinge pe Djakaridja Kone să-şi prelungească acordul scadent peste două luni. Italianul l-a promovat pe ivorian în 2009 şi acum i-a transmis africanului: "Mă bucur că te regăsesc, eşti un mare fotbalist! Rar am întîlnit un jucător atît de bun la mijlocul terenului". Acţionarii speră să semneze prelungirea contractului, aşteaptă un semn din partea lui Kone, care, la rîndul său, speră să se materializeze un transfer în Franţa.

Danciu-gol l-a impresionat pe italian
Dănciulescu n-a marcat, însă tactic l-a mulţumit peste măsură pe Bonetti. A jucat spre final mijlocaş stînga. "E un mare fotbalist, un căpitan adevărat, a jucat excelent. Toţi jucătorii sînt egali în ochii mei, am nevoie de toţi", a comentat peninsularul. "Era esenţial să cîştigăm, altfel eram out din lupta pentru titlu. Ne temem cel mai mult de noi, Dinamo e duşmanul lui Dinamo! Mă înţeleg bine cu Bonetti, joc cît este nevoie de mine", a zis şi atacantul de 35 de ani.

Inbox
- Marius Niculae depinde de durerile cauzate de pubalgia ce nu-i dă pace de cîteva săptămîni. Atacantul mai stă 2-3 zile departe de pregătiri, i s-a transmis să se relaxeze, fără să se antreneze deloc.
- Platini se simte mai bine după problemele la spate care l-au ţinut departe de lotul pentru meciul cu Concordia. Brazilianul se antrenează normal de ieri, însă sînt şanse minime să rămînă din vară la Dinamo.
- Cosmin Matei intră în calculele pentru meciul cu Ceahlăul, se pregăteşte alături de echipă după entorsa la glezna dreaptă.
- Laurenţiu Rus a fost bun la toate la Chiajna: a început mijlocaş dreapta, apoi a trecut, în repriza secundă, mijlocaş stînga, pentru ca, în ultimul sfert de oră, să joace închizător.
- Dinamo nu mai condusese în campionat de 5 meciuri, de la partida cu Tîrgu Jiu (2-2), iar la Chiajna a acumulat prima victorie după 6 partide fără succes.
- La Chiajna a fost primul meci din 2012 în Liga 1 ce n-a fost influenţat de reuşitele vreunuia dintre cei 3 "clasici", Niculae, Dănciulescu şi Cătălin Munteanu, Dinamo cîştigînd prin golurile lui Alexe şi autogolul lui Petrovici.
- Nicolae Badea: "Apreciez faza lui Ţucudean de la golul 3, care arată spiritul lui Dinamo. A luptat, a dus mingea în careul advers, cu 3 rivali în spate, a rezistat tentaţiei de a şuta, a încercat să paseze, iar unul de la Chiajna şi-a dat autogol".
- Bonetti: "Ne-am regăsit spiritul victoriei, ştiam că am jucători bravi. Eu vreau să ne respectăm blazonul şi să cîştigăm şi fiecare amical, aşa că vom continua să sperăm şi la titlu, nu doar la Cupa României".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (11)
biancorossi
biancorossi  •  19 Aprilie 2012, 08:12
Postat de flafy pe 18 Aprilie 2012, 11:36

pana acum ce am adus de la Timisoara au fost jucatori de calitate(Torje,Luchin,Curtean) insa nu cred ca Scutaru si Axente sunt de Dinamo iar noi nu avem nevoie in acest moment de atacanti sau fundasi centrali!

luchin mai e cum mai e. curtean e pe langa. desi era valoros candva. cred ca nu are chef de dinamo. torje...nu are rost sa discutam, ala e unul dintre putinii fotbalisti adevarati produsi de romania in ultimii 5-6 ani. scutaru e valoros, axente e rapid si are simtul portii. e peste curtean.

biancorossi
biancorossi  •  19 Aprilie 2012, 08:11
Postat de viorica1 pe 18 Aprilie 2012, 12:09

Nu ti-a ramas nici fotbalul, ptr ca NU L-AI AVUT NICIODATA. Esti varza, de cate ori ai mingea intri cu ea in adversar...esti tinut in echipa ca asa vrea muschiul lui jovani... Alexe e cel mai anemic jucator din istoria lui Dinamo. Cele 2 golurile de luni (cu care a redevenit erou) le dadea si un copil.

un gol din penalty poate fi marcat si de un copil de 5 ani, intr-adevar. dar un copil de 5 ani nu putea marca primul gol. cel putin dintr-un singur motiv: nu e suficient de inalt sa fi ajuns la centrarea lui pulhac in rest, esti cam de cratita. ..)))

biancorossi
biancorossi  •  19 Aprilie 2012, 08:09
Postat de ionut.07 pe 18 Aprilie 2012, 12:38

Multa sanatate, Marius, si putere sa treci peste toate aceste necazuri, iminente in viata. Sper sa-ti revii, sa contribui serios la castigarea campionatului si, astfel, sa dai peste nas tuturor celor care te-au criticat.

profesore, axente si scutaru au semnat precontracte cu dinamo. din surse sigure.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează