FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Duckadam, detalii picante: cum a fost mituită Steaua ’86 de mafia pariurilor înainte și după Cupa Intercontinentală. „În hol, hop!, Lăcătuș și alți colegi. Bang, bang, câte o sută pentru fiecare”

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2020 12:02 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 15:06

 În direct la GSP Live, Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla, a acceptat să dezvăluie în premieră detaliile tragi-comice ale întâlnirii cu trei asiatici implicați în mafia pariurilor, în holul hotelului din Tokyo în care Steaua a stat înainte de Cupa Intercontinentală, pierdută cu River Plate (0-1) 

În 2015, Helmut Duckadam a povestit pentru prima dată cum a fost abordat de mafia pariurilor înaintea meciului cu River, jucat la Tokyo în 1986: „Era o chestiune de jumătate de milion de dolari, atât voiau să parieze. Nu mai ştiu cât voiau să îmi ofere, 20-30.000 de dolari parcă”. 

 Accidentat, Duckadam i-a trimis pe asiatici la colegul său Dumitru Stângaciu, care urma să apere poarta campioanei Europei în finala Cupei Intercontinentale. Stângaciu s-a speriat, i-a spus totul lui Valentin Ceaușescu, protectorul Stelei și fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, iar acesta l-a sfătuit să iar banii, dar să apere pe bune.  

Azi, într-un interviu acordat, Gazetei, Stângaciu a confimat episodul: “Mi se ridică părul pe mine și acum, după 33 de ani! M-a abordat un asiatic la hotel și m-a invitat să bem o cafea. Am acceptat, dar m-am trezit că-mi deschide pe masă un diplomat plin cu dolari. A început să tremure scaunul sub mine”.  (VEZI AICI interviul integral al lui Stângaciu)

 Invitat în direct la GSP Live, Helmut Duckadam a povestit întreg episodul de la Tokyo, dezvăluind că asiaticii i-au “uns” pe jucătorii proaspetei campioane a Europei cu câte 100 de dolari. Povestea este uluitoare: 

 VEZI POVESTEA SAVUROASĂ SPUSĂ DE DUCKADAM LA GSP LIVE

"Am stat la Tokyo vreo trei-patru zile. Eu fiind accidentat stăteam singur în cameră. De plictiseală, mai coboram în holul hotelului, nu aveam program cu echipa. La un moment dat, m-au abordat trei asiatici. Erau doi domni și o doamnă, toți foarte mici de statură. Aveau, cred, 1,30 metri toți împreună. «Sunteți de la Steaua?»  Da! «Nu veniți cu noi să bem o bere?». Ba da, tot nu aveam ce face. Am băut o bere, am discutat ce o să fie cu meciul. La plecare, unul îmi zice: «Pentru copii, un suvenir de la noi». Și îmi bagă ceva în buzunar, la piept. Ajung în cameră, mă uit și văd 100 de dolari. Wooooow! Erau bani mulți. 

 A doua zi, parcă mă așteptau în hol. «Domnule Duckadam, ce faceți? Nu veniți la o bere?». Ba da, cum să nu vin?! Voiam să vedem ce se întâmplă. La final, iarăși. «Pentru copil, un suvenir». Când mă duc în cameră, încă o sută de dolari.  Eu, ca fraierul, îi spun lui Lăcătuș. «Mă, uite ce mi se întâmplă! Ăștia îmi tot bagă sute de dolari. Suveniruri, suveniruri». Când mă duc a doua zi, hop! și Lăcătuș și încă vrei doi pe acolo. Suvenir, suvenir pentru toți. Le dădeau tuturor. «Mă, ceva nu e în regulă!»

“E interesant că n-au forțat din prima. Am vorbit despre cum e în România, cum e la Hong Kong și abia după aia au venit cu propunerea”
- Helmut Duckadam, la GSP Live

 La un moment dat, cei trei mă întreabă de meci, intră mai pe subiect. Eu, ca fraierul, nu știam ce urmăresc. Le-am zis că am avut operație, că sunt accidentat. A treia seară, nu am mai fost chemat. A treia seară, a fost chemat Stângaciu. După aia, Stângaciu mi-a spus că i-au propus 10.000 de dolari dacă echipa pierde la două goluri diferență. Dan s-a speriat rău de tot. I-a spus lui Valentin și Valentin i-ar fi spus: «Ia-le banii și joacă tu pe bune!». Stângaciu a zis că nu are curaj, că îl omoară.  Era o chestie de pariuri, cei trei erau din Hong Kong. Asiaticii au fost totuși oameni extraordinari. La un moment dat, le-am spus că nu ne băgăm la prostii, iar ei au zis: «Ok, nu e nicio problemă. O să pariem mai puțin, dar nu suntem supărați. Poate ne vedem la Monte Carlo, la Supercupa cu Dinamo Kiev». Dar acolo nu i-am mai văzut. 

O chestie amuzantă e că după meci ne-am plimbat prin jurul hotelului, prin Tokyo. Eram cu Fane Iovan și la un moment dat pe cine vedem la masă?! Pe asiatici. S-au mai întâlnit cu câțiva colegi de-ai mei: “Bă, băieți, pentru că ați fost de cuvânt și ați spus că nu faceți așa ceva și noi n-am pierdut foarte mulți bani, uite o sută de dolari pentru toți de aici. Bang, bang, câte o sută de dolari”.  

VIDEO Duckadam, detalii picante: cum a fost mituită Steaua ’86 de mafia pariurilor înainte și după Cupa Intercontinentală. „În hol, hop!, Lăcătuș și alți colegi. Bang, bang, câte o sută pentru fiecare”

Finala Cupei Intercontinentale 1986 

River Plate – Steaua 1-0 
Tokyo, 62.000 de spectatori 
A marcat: Alzamendi (28)
 River Plate:  Nery Alberto Pumpido – Jorge Manuel Gordillo, Nelson Daniel Gutiérrez, Oscar Alfredo Ruggeri, Alejandro Alfredo Montenegro – Héctor Aldolfo Enrique, Américo Rubén Gallego, Norberto Osvaldo Alonso, Roque Raúl Alfaro (68′ Daniel Adolfo Sperandío) – Antonio Alzamendi, Juan Gilberto Funes. Antrenor: Héctor Rodolfo Veira 
Rezerve nefolosite: Sergio Javier Goycochea, Rubén Darío Gómez, Claudio Morresi, Néstor Raúl Gorosito
Steaua: Stîngaciu – Iovan, Belodedici, Bumbescu, Weisenbacher – Bărbulescu (Majearu 60), Stoica, Bălan, Balint – Lăcătuş, Piţurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu 
Rezerve nefolosite: Iordache, Cireaşă, Ivan, Rotariu.

 Vezi aici integral emisiunea GSP Live cu Helmut Duckadam

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (12)
danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  22 Iunie 2020, 16:54

Va dati seama ce era Romanica pe vremea lui Ceasca , " marii capioni " erau mituiti cu bani de acadele si culmea , astia-i primeau. Dukadame , pe tine nu te-a dat mintea afara din casa niciodata , ca dovada ai slugarit un cioban idiot si acum psd-ul !

valdino
valdino  •  22 Iunie 2020, 15:25

" Aveau, cred, 1,30 metri toti impreuna ":))) Trebuie sa recunosc, Dukadam are ochiul format :)) Adica un asiatic avea in jur de 43,3 cm ? :))))

209755516606440
Dan Man  •  22 Iunie 2020, 15:48

Domnul Stiuca...se pronunta exact ca in engleza RIVER PLATE ...dat fiind faptul ca niste SIR au adus fotbalul ,calea ferata si alte smecherii ale vremii in America de Sud.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează