FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL 1-1

VIDEO Fără zei în templul îngheţat » Steaua fără explozie a remizat în Ghencea, 1-1 cu Petrolul

Steaua și Petrolul s-au anulat reciproc, la fel ca în returul campionatului trecut
Steaua și Petrolul s-au anulat reciproc, la fel ca în returul campionatului trecut

Articol de GSP - Publicat luni, 02 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 02 decembrie 2013 00:04

La 0 grade Celsius, ploieştenii au arătat că nu-l aşteaptă naivi pe Mutu, ci muncesc serios pentru visele lor la titlu.

Cu Hoban şi Benga singurii români în echipă tocmai de Ziua Naţională, prahovenii încep entuziast, parcă pînă şi ei se miră de prezenţa lui Nikolici în primii 11 la Steaua. Doar că Reghecampf n-a uitat, muntenegreanul e "călău de lupi": are trei goluri contra lor, record contra unei echipe de cînd e roş-albastru. Vîrful-surpriză e însă apatic şi mai mult "calcă apa" la start.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Încrîncenare luminată de torţe
Pînă să se instaleze frigul în sîngele brazilienilor de Ploieşti şi-al haitianului Alcenat, se opreşte jocul. Peluza Sud face revelionul mai devreme, cu torţe zbîrnîind pe gazon.

La reluare, oaspeţii pompează impetuozitate: Teixeira prinde un voleu cu pămîntul, dar pe lîngă poartă, Camara repetă schema şi deznodămîntul. E moale coloana Stelei, aidoma terenului pe care pică Popa, Benga şi Latovlevici: tribunele simt că din eroare poate erupe ceva.

Ariciul ploieştean
Se intră tare, prahovenii sînt la un examen parţial înaintea sesiunii de iarnă şi au nevoie de concreteţe în ofensivă ca să treacă Sărbătorile cu visul la titlu intact. Steliştii bîjbîie nervoşi, se leagă de fermitatea lui Haţegan, dar împing adversarul cu lansări şi sting debutul Petrolului.

Lipseşte limpezimea verticală, aşa că un corner ajunge să fie primit în Ghencea ca la Londra. Popa şi Tănase construiesc pe semicerc, bîlbîit, după jumătate de oră băieţii lui Contra s-au făcut ghem fricos şi parează aşa neputinţa Stelei.

Lusitanul şi starea de avarie
Un singur om trage cu el toată încrederea din Ploieşti: portughezul Teixeira e o sfîrlează cu tehnică încorporată, preia delicat şi forjează cu frenezie. Se-aude imnul din peluza Stelei, ce i-ar mai trebui totuşi echipei un lusitan efervescent!

Tătăruşanu, exasperat, degajează direct pe Nikolici, Bourceanu e aproape să dea în avans cadoul de Moş Nicolae, tocmai lui Camara, cine aştepta spectacol are scrîşnet în frig.

"Prepe" care "trebe"
În prelungirile reprizei, o curbă din lovitura liberă a lui Bourceanu pleacă din capul steliştilor, la îngrămădeală, şi e scoasă de Pecanha în stil Higuita. Singura ocazie a gazdelor. Stop! Prepeliţă se întinde şi înfige golul din jurul punctului cu var. Dacă tactica lui Contra se baza pe frică mimată şi apoi contre, adio! Cu frica nu se visează.

Schimbare de roluri
Reghecampf îl lasă la pauză pe Nikolici să-şi continue hibernarea, urmează şi Sfîntul Ştefan, poate are planuri de pus la punct :) Petrolul pune iar viaţă în ghetele mijlocaşilor ofensivi, ca în debut, Albin trage frumos, însă Tătăruşanu scoate cu reflex remarcabil.

Experienţa Stelei se transpune într-un ermetism fără şarm, dar eficient în parte. Acelaşi Albin se trezeşte singur la doi metri de gol, prinde un voleu din cădere, dar rămîne numai ocazia de aur a Petrolului. Contra urlă pentru asediu, gazdelor parcă le place expectativa şi tînjesc după contraatacuri.

A dat Benga!
Jocul cu focul devine iute amărăciune pentru stelişti: Benga trage necruţător din careul mic şi zguduie plasa. E 1-1, mai sînt 12 minute în care gazdele trebuie să revină la formula de campioană calmă, a primei reprize, după ce şi-a îmbrăcat strîmb postura de superioritate.

Piovaccari funcţionează ca pivot, Popa şutează pe lîngă bara din stînga de la 16 metri, nimic nu convinge însă în chinul de redresare al Stelei. Mai mult, şutul lui Hoban din afara careului poate face "doliu militar". În aşteptarea lui Mutu, Petrolul se luptă. Iar Steaua începe să se aştepte pe sine.

"Mutu briliant pentru căţei, pentru noi e zero lei" (Banner al galeriei Stelei)

"Steaua m-a decepţionat în acest meci şi cred că echipa care a pierdut două puncte a fost Petrolul, care ar fi meritat să cîştige" (Gabi Balint, fost jucător Steaua)

"Ne pare rău că n-am cîştigat, am primit tîrziu golul egalizator. Ar fi trebuit să avem forţa şi inteligenţa să ţinem de 1-0 sau să marcăm, la 1-1, la ocazia mare pe care a avut-o Adi Popa. N-am pierdut nici un meci în acest sezon, avem 3 meciuri mai puţin, deci nu sîntem în criză" (Andrei Prepeliţă, mijlocaş Steaua)

"Dacă vom continua la fel, se îngroaşă gluma. Din păcate, în afara a 3-4 jucători, ceilalţi ar trebui să-şi analizeze prestaţia pentru că altfel am putea pierde puncte importante" (Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine Steaua)

"Am făcut un meci foarte bun şi, sincer să fiu şi fără să jignesc pe cineva, cred că în ambele reprize am jucat mai bine şi am fi meritat să cîştigăm. Dacă vom juca la fel ca pe Ghencea, atunci vom aduna multe puncte" (Alexandru Benga, stoper Petrolul)

"Mi-era dor de Ghencea, dar îmi pare rău că n-am avut suporterii noştri în tribună. Nu e un rezultat bun pentru noi, mai ales că am avut multe ocazii. Steaua are în continuare şanse mari la titlu, dar cele două partide cu Astra vor cîntări decisiv" (Geraldo Alves, fundaş central Petrolul)

"În cazul Stelei s-a văzut că e implicată pe mai multe fronturi şi nu poate să ţină ritmul. Ne mulţumim şi cu acest punct şi nu vom renunţa la lupta pentru titlu pînă la final" (Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul)

"Au fost mai agresivi, ne-au surprins şi au jucat mai bine ca noi. Mă aşteptam să fie mai mulţi fani, probabil că cei care stau acasă ne cred deja campioni. Urmează un program infernal pentru noi şi probabil că vom evolua pe terenuri grele" (Alexandru Chipciu, fundaş Steaua)

597446-steaua-petrolul-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Control antidoping inopinat
Fără ca nici una dintre cele două echipe să solicite control antidoping la meciul de ieri seară, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidoping au venit la la stadion cu o oră şi jumătate înaintea startului partidei. Oficialii angenţiei au trimis doi specialişti pentru ca la finalul jocului cîte unui jucător de la fiecare echipă să i se recolteze probe. "Chiar dacă nu ni s-a cerut să venim la acest meci, am considerat că ar fi oportun un control. Nu este pentru prima dată cînd jucătorilor li se recoltează probe fără să fie anunţaţi înainte", a precizat un reprezentant ANAD.

Fără party, fără fotbal
Adrian Cristea a împlinit sîmbătă 30 de ani, iar fostul petrolist intenţiona să-şi serbeze ziua în seara respectivă, fiind convins că Laurenţiu Reghecampf nu va miza pe el. Jucătorul i-a cerut acordul tehnicianului, dar a fost refuzat. "Te supui regulilor, vei intra cu noi în cantonament", i-a spus Reghe. Cristea a fost însă anunţat cu în ziua partidei că nu face parte din lot.

S-au întors la soluţia de avarie
Deşi are în lot trei fundaşi dreapta, Laurenţiu Reghecampf l-a folosit aseară pe acest post pe Alex Chipciu. Macedoneanul Georgievski a fost suspendat aseară, dar oricum antrenorul Stelei e nemulţumit de ultimele sale evoluţii. În plus, tehnicianul nu mai contează pe serviciile lui Rîpă, pe care conducerea l-a anunţat deja că e liber să-şi caute echipă. Fostul gălăţean n-a fost aseară inclus în lot, la fel ca şi cealaltă soluţie, Gabi Matei, care e în urmă cu pregătirea fizică. Chipciu a mai fost utilizat pe acest post în urmă cu un an, cînd Georgievski era accidentat.

Nikolici, titular după 4 luni
Reghecampf a decis să-l lase pe Piovaccari pe banca de rezerve şi să-l titularizeze pe Nikolici. Muntenegreanul nu mai jucase din primul minut de peste 4 luni, mai precis din partida Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, jucată la finalul lui iulie. Nikolici, în schimb, are cifre formidabile în meciurile cu Petrolul, reuşind să marcheze de 3 ori împotriva ploieştenilor în tricoul Stelei.

Show pirotehnic
Clubul din Ghencea riscă să fie amendat de către Comisia de Disciplină după ce suporterii Stelei au aprins mai multe torţe la începutul jocului. Mai mult, în minutul 6 al partidei, fanii aflaţi la Peluza Sud au aruncat peste 20 de torţe pe teren chiar în momentul în care unul dintre jucătorii Petrolului încerca să execute o lovitură de la colţ. Ovidiu Haţegan a oprit jocul timp de un minut pînă cînd pompierii au curăţat terenul.

Mutu, party pînă la 5 dimineaţa
Adrian Mutu nu s-a aflat în tribune la derby, deşi anunţase că a venit în România special pentru acest joc. Conform apropiaţilor jucătorului, acesta a preferat să meargă la o petrecere organizată de unul dintre cei mai buni prieteni ai săi la o locaţie de lux din Otopeni. Mai mult, sîmbătă seară, Mutu a petrecut cu lăutari pînă la 5 dimineaţă alături de mai mulţi prieteni, dar şi de omul de încredere al lui Gigi Becali, Ionel Luţu.

Boudjemaa şi Dore, pedepsiţi
În primul "11" al Petrolului nu s-au regăsit doi dintre titularii obişnuiţi: mijlocaşul Boudjemaa şi atacantul Dore. Nici unul dintre cei doi n-a fost nici suspendat, dar nici accidentat. Contra însă a fost extrem de nemulţumit de modul în care ei s-au pregătit în săptămîna care a precedat derby-ul cu Steaua şi a decis să nu-i oprească nici măcar pentru a-i pune pe banca de rezervă.

Contra, lovit cu bulgări de zăpadă
După ce Haţegan a fluierat finalul primei reprize, Contra a protestat la adresa arbitrilor, lucru care i-a atras antipatia spectatorilor. Aceştia au început să-l fluiere, iar în momentul în care s-a îndreptat spre vestiare, fanii care stăteau deasupra tunelului au aruncat în el cu bulgări de zăpadă.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
corectu
corectu  •  03 Decembrie 2013, 14:32

Bai nene,dar de eliminarea lui Benga din min.29 nu spui nimic? Daca era invers?

lupu68
lupu68  •  03 Decembrie 2013, 08:53

Bravo, domnule Berceanu! Felicitari! Un articol la obiect, frumos, corect, fara magarii! De ce nu toti colegii dvs. sunt in stare sa scrie in aceeasi maniera? Stucan, Radulescu, Craitoiu, cititi si voi, poate mai invatati cate ceva... Macar rce inseamna respectul pentru cititori!

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  02 Decembrie 2013, 13:07

gsp, il jigniti pe ...nikoliciu ! i'ati dat aceiasi nota ca lui camara. ar fi vrut el, portughezul :))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează