Articol de Alexandru Răducanu - Publicat marti, 07 aprilie 2015 15:15
La aproape doi ani de la apariție, CS U Craiova își asumă în continuare identitatea echipei înființate în 1948, chiar dacă în instanță nu a reușit să o obțină.
GSP.ro prezintă 7 lucruri care arată că pe cele două echipe le apropie doar culoarea echipamentului și faptul că joacă în același oraș:
La aproape doi ani de la apariție, CS U Craiova își asumă în continuare identitatea echipei înființate în 1948, chiar dacă în instanță nu a reușit să o obțină.
GSP.ro prezintă 7 lucruri care arată că pe cele două echipe le apropie doar culoarea echipamentului și faptul că joacă în același oraș:
1. 18 meciuri fĂrĂ înfrîngere. Serios?
FC U Craiova nu a reușit în 67 de ani de la înființare să înșire o asemenea invincibilitate, performanță pe care CraiOlguța a bifat-o la primul sezon în Liga 1.
În dreptul Științei ramîn "doar" 12 jocuri consecutive fără înfrîngere, record ce datează din primăvara lui 1993, cu Ion Oblemenco (1 joc) și Marian Bondrea (11 partide) pe bancă.
Vechea echipă își dezobișnuise fanii de rezultatele bune și le oferea doar în regim de delicatesă. În ultimii ani de existență înainte de dezafiliere, gruparea alb-albastră s-a bătut sus în Liga 1 doar la declarații, preponderent în debut de sezon: "Vrem titlul", "Ne batem la locurile 1-3", etc.
2. Anu' acesta nimic în Ghencea!
Echipa antrenată de Cîrțu & Săndoi a traversat deja două mercato-uri în Liga 1 fara să fi cedat vreun jucator la Dinamo... ... și nici la Steaua.
3. Daca scandal nu e, asta ȘtiinȚa nu e!
"Scandal la Craiova!". Titlul aproape că ajunsese să fie considerat un clișeu pe site-urile de sport.
Au fost antrenori ai Științei acuzați că umblă după femei prin oraș sau că joacă barbut prin cantonamente, "principalii" se mai băteau cu patronii, etc.
Prin comparație, la noua echipă din Craiova abia au răsărit cîteva fire de ceartă (vezi cazurile Ferfelea și Varga).
4. Primărie + echipĂ = love
Relația cu municipalitatea face clar notă discordantă.
În istoria recentă, edilul urbei a fost mereul omul rău, personajul negativ în filmul grupării alb-albastre.
Acum, nu numai ca părțile se înțeleg, dar chiar primarul fost decisiv în apariția și susținerea actualei CS U.
5. "Ce atmosferă creată de olteni!" NOT
Chiar dacă lîngă echipă au fost atrase facțiuni renumite de ultrași care în trecut erau cu Știința, spectaculoasele coregrafii ale Peluzei Sud alb-albastre, care concurau lejer cu cele ale gruparilor din București, nu au fost moștenite și de susținătorii lui CS U.
De altfel, ținînd cont că echipa lui Mititelu reușea să aducă la stadion 25.000 de oameni chiar și cînd evolua în liga secundă (U Craiova - CFR Cluj 1-0, în Cupă, în 2005), interesul general vizavi de noua echipă este incomparabil mai mic.
6. Balaci, Luțu, Costea. V-ați prins?
Tribunele Craiovei sînt dependente de emoția generată din teren. Iar echipele-tip alb-albastre au fost obișnuite, indiferent de perioadă, cu cel puțin un fotbalist de profil ofensiv care să ridice pulsul.
CS U Craiova nu are un "decar", un mingicar care să vîndă tricourile și cu care oamenii să rezoneze. Șefii nou-promovatei n-au reușit să-l aducă pe Teixeira. Ar fi putut ostoi dorul oltenesc cu puțină magie braziliană, dacă i l-ar fi suflat gorjenilor pe Eric în iarnă, de exemplu.
7. "Craiovenii" fără CRAIOVENi
Loturile Universității au fost întotdeauna alcătuite în majoritate cu jucători olteni la origine. Chiar și în era Nețoiu, după importul masiv de la bucureșteana Rocar, în Bănie mai erau fotbaliști precum Neamțu, Sava, Cl. Niculescu, Stoican, A. Călin, Papură, Șoavă, Burcă, Vrăjitoarea sau S. Cristescu.
Craiovean la CS U este doar Băluță, jucător care se chinuie în ultima perioadă să mai prindă un loc de titular. "Am și vorbit cu Rotaru și i-am zis că, atît timp cît nu va aduce olteni la echipă, proiectul nu va avea succes. Oamenii sînt orgolioși și s-au obișnuit să-i susțină pe ai lor. Nu se mulțumesc doar cu rezultate", a explicat problema Ilie Balaci.
Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor