FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - RAPID 1-1

VIDEO + FOTO Egal din nimic » Rapid a obţinut o remiză la Galaţi, în ciuda jocului slab

Articol de - Publicat marti, 31 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 iulie 2012 23:24

Rapidul a scos o remiză mare la Galaţi, deşi a avut o evoluţie modestă, ajungînd cu greu la poarta Oţelului


Problemele de care vorbea Sabău în pauza de vară s-au văzut abia ieri. Rapidiştii s-au păcălit singuri după ce i-au eliminat pe finlandezii de la MYPA cu două victorii (3-1 şi 2-0) şi au remizat în Giuleşti în faţa Vasluiului (2-2). Echipa arată rău! Contrar aşteptărilor, avînd în vedere că alb-vişiniii sînt cunoscuţi ca o formaţie ce începe bine campionatul. Copos a mers din nou pe mîna antrenorului şi a acceptat aducerea unor jucători ce nu pot ajuta, cel puţin la acest moment, clubul din Giuleşti. Goga e departe de fotbalistul care se lupta cu Poli la titlu, Voicu se crede încă la Mioveni, iar Figueiredo, atacantul brazilian adus, probabil, de pe plajă, în Grant, venit de la o formaţie din liga a 5-a!, e mai rudimentar şi decît Albuţ!

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Apărare fără stoperi
În aceste condiţii, partida de aseară nici că putea avea alt scenariu. După un sfert de oră în care şi-au "cîntărit" musafirii, gălăţenii, excelent aşezaţi în teren de Dorinel, i-au luat la joc. Prima fază clară de poartă a adus şi primul gol, în minutul 27. Viglianti a marcat cu capul de lîngă visătorul Voicu, la o fază în care Rapidul n-a avut nici un fundaş central în careul de 16 metri! Giuleştenii n-au avut replică, însă Iorga (35) şi Giurgiu (37) au fost milostivi cu ei.

Grahovac le-a dat punctul
La pauză, Sabău a facut o mutare care le-a complicat şi mai mult viaţa bucureştenilor. L-a scos pe Teixeira, poate singurul său fotbalist care a mai încercat ceva în prima repriză, şi l-a trimis pe Ilijoski. Figueiredo a rămas! Sud-americanul, care încă mai alerga să atingă mingea, a scăpat de bancă şi în minutul 62, cînd a ieşit Goga. În locul său, a intrat Grigorie, dar jocul alb-vişiniilor n-a crescut. Mai mult, Inkango a trecut lejer de Bozovici, dar noroc cu Duarte, care l-a salvat in extremis pe Albuţ (64).

Şi cînd nimic nu părea să fie în favoarea vişiniilor, a ieşit la rampă Grahovac, care a scăpat stupid o minge, lovindu-se de Perendija, şi i-a oferit lui Grigore şansa de a egala. Deşteptarea a sunat în rîndul rapidiştilor, iar Ilijoski i-a arătat lui Figueiredo cum se şutează la poartă (79). Grahovac a fost la post de data asta! Apoi, linişte! Nici una dintre cele două echipe n-a mai riscat nimic, preferînd să fragmenteze jocul. S-a terminat aşa, şi giuleştenii se gîndesc la partida din Olanda, cu Heerenveen, dar speră să aibă parte de acelaşi noroc ca aseară, pentru a scoate un rezultat bun.

Grahovac, pe fărăş
Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, l-a acuzat aseară pe Grahovac pentru remiză, după ce portarul a fost cel care a gafat la golul egalizator al rapidiştilor: "O spun de mult că nu sînt mulţumit de portari, trebuie să iau o decizie, voi avea o discuţie cu Grahovac. Jucătorii merită felicitaţi, au alergat şi ar fi meritat victoria. Rapid ne-a dat gol fără să aibă măcar o jumătate de ocazie!".

Fără Pancu în Olanda
Viitorul apropiat nu sună deloc bine pentru rapidişti. Deşi au dezamăgit cu Oţelul, cel mai probabil Ilijoski şi Figueiredo vor face parte din lot şi în Olanda. Motivul? Pancu nu va putea evolua nici joi, deşi se spera că va fi refăcut. O altă absenţă importantă e Herea. Mijlocaşul a scăpat de varicelă, dar e în urmă cu pregătirea fizică. De asemenea, nu vor face deplasarea Codrea, Pavlovici, Renan şi Glauber, toţi nefiind trecuţi pe lista UEFA.

"Sînt foarte supărat! De multe ori am vorbit cu fanii despre transferuri şi n-au mai ajuns aici cei pe care mi i-am dorit. Da, sînt extrem de mulţumit de lot, cei pe care i-am vrut eu fac furori acum în Liga 1"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul


Renan, gol în amical
Brazilianul Renan Silva, fotbalist ce nu are încă drept de joc în meciurile oficiale, a marcat un gol în partida amicală pe care formaţia secundă a giuleştenilor a pierdut-o, la baza Pro Rapid, scor 1-3, cu FC Argeş, din Liga a 2-a. La rapidişti au mai evoluat Paul Codrea, Iulian Apostol, Wallace şi brazilianul Marcos, fundaş dreapta aflat în probe.

Marius, înapoi la locul faptei
Pentru prima oară de cînd s-a întors în Giuleşti, Marius Constantin a îmbrăcat aseară din nou tricoul alb-vişiniu. Fundaşul central a fost titular şi a făcut cuplu în centrul apărării cu Cristi Oros. Ultimul meci pe care Constantin îl jucase pentru Rapid a fost în martie 2011, cînd gălăţenii s-au impus cu 1-0. Atunci, Şumudică l-a acuzat în faţa fanilor de noncombat şi nu l-a mai folosit deloc, mai ales că la o săptămînă după aceea avea să aibă un conflict dur cu un fotbalist.

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (15)
rapidista_96
rapidista_96  •  31 Iulie 2012, 21:31

Rapidul arata groaznic!Ceea ce joaca ei nu e fotbal!N-am crezut ca o sa-i vad jucand mai rau decat in sezonul trecut!Acum stand si analizand jocul din sezonul precedent si cel de acum chiar il regret pe Razvan deoarece cu toate ca si el a gandit un Rapid defensiv,nespectaculos,macar atunci echipa stia sa se organizeze f bine si obtinea rezultate acceptabile.Dar jocul si starea in care se prezinta acum echipa se datoreaza in mare parte antrenorului si unor jucatori(gen Voicu,N.Grigore,Abrudan,Pavlovici,Surdu si altii)care ar trebui sa se trezeasca odata si sa realizeze ca Rapidul nu vrea sa se salveze de la retrogradare ci sa castige trofee si sa faca performanta insa e greu de crezut acum..

theopalas
theopalas  •  31 Iulie 2012, 20:58

Mereu norocul a fost de partea negriciosilor.

il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  31 Iulie 2012, 10:48

ne omoara herenveen

Vezi toate comentariile (15)
Comentează