FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PETROLUL 1-0

VIDEO Francisc I » CFR Cluj și-a vîndut vedetele Stelei, dar și-a păstrat valoarea: 1-0 cu Petrolul

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2015 00:00

Dacă n-ar fi fost penalizată cu 6 puncte, echipa lui Dican ar fi fost liderul la zi al Ligii 1

Derby-ul sancționatelor s-a disputat aseară în Gruia. Ambele formații au plecat cu un deficit de 6 puncte la startul sezonului din cauza problemelor financiare. Clujenii ajunseseră pe plus după primele 5 runde, prahovenii încă mai aveau un punct de recuperat.

Click aici pentru VIDEO!

Motiv pentru care elevii lui Selymes au fost mai motivați și au preluat conducerea jocului încă din primele minute. Moussa a șutut puternic din unghi, însă mingea a lovit plasa laterală (5). Apoi, Bucșa a șutat puternic de la peste 30 de metri, dar mingea a ocolit puțin poarta lui Marc (15), iar Faugh-Porret s-a văzut blocat de portarul clujean în ultimul moment (17) și Farina a șutat modest din 16 metri (28). CFR-ul lui Dican a suferit și cu greu a ajuns la poarta adversă, iar cînd a făcut-o nu le-a dat emoții ploieștenilor. Doar Petrucci a încercat un șut, alături (8).

De la vestiare, tot "petroliștii" au ieșit mai proaspeți. Din păcate pentru ei, Moussa a mai irosit două șanse. Mai întîi a trimis peste poarta lui Marc (53), apoi a șutat slab din 10 metri și Marc a reținut (58). Replica gazdelor a venit de la Jakolis, al cărui șut cu pămîntul a fost respins în corner de Pecanha (55).

Oaspeții s-au avîntat mai mult în atac, iar ardelenii au început să profite de spațiile apărute în defensiva galben-albaștrilor. Beleck a primit o pasă pe culoar, a intrat în careu, dar a preferat șutul din unghi în loc să trimită în fața porții (66), iar Păun a dat pe lîngă o bună centrare a lui Jakolis (75).

Golul a venit pînă la urmă în poarta Petrolului. Același Păun a șutat din unghi, Pecanha a respins prost, Tiago Lopes a trimis la Lopez, iar acesta a marcat din întoarcere (75): 1-0!

Petrolul n-a mai avut forța să revină, în vreme ce Clujul s-a închis perfect în defensivă asigurîndu-și victoria, chiar dacă în final Voinea și Moussa puteau egala. Astfel, elevii lui Francisc Dican au ajuns la trei victorii, două remize și doar un eșec în 6 etape și ar fi fost liderii la zi al primei divizii, dacă nu ar fi plecat cu deficitul de 6 puncte. Asta în condițiile în care ce-a avut mai bun, Muniru și Tade, a vîndut Stelei!

"Ratăm mult, mult prea mult! Nu mă gîndesc la demisie. Dacă am fi jucat prost, aș fi renunțat, dar așa, de ce să plec?!"
Tibor Selymes, antrenor Petrolul

caseta cfr

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
kossu
kossu  •  12 August 2015, 10:38

Ziceți voi acolo: „Clujenii ajunseseră pe plus după primele 5 runde, prahovenii încă mai aveau un punct de recuperat.” CFR a ajuns „pe plus” după etapa a IV-a , când avea deja 2 puncte peste cele 6 de penalizare (în etapa a V-a am pierdut cu Iașiul). Iar cât despre Petrolul, înaintea meciului de ieri cu CFR ei mai aveau (și mai au încă) de recuperat nu unul, ci două puncte pentru a ajunge măcar pe „zero” în clasament. În altă ordine de idei, ieri n-am făcut tocmai un meci bun, eu zic că am avut și oarecare șansă să câștigăm. La un moment dat aveam impresia că se mai pot juca două-trei zile și să nu se înscrie gol. Oricum, trei puncte sunt trei puncte și e foarte bine că le-am obținut. Tot o părere personală: Tiago Lopez merita și el un „șapte”. Îmi place foarte mult că e un băiat cuminte, serios și muncitor. Și-a făcut treaba de câte ori a fost băgat în teren și în sezoanele trecute, când a fost mai mult rezervă, fără să comenteze, ca alții. Acum, de când joacă mijlocaș ofensiv, parcă e și mai important pentru echipă. Sincer, nu mă așteptam să progreseze chiar atât. E de apreciat. No, haide, dragă CFR!

880477125327980
Campean Eujen  •  12 August 2015, 10:15

cu mii de scuze,am o sugestie pentru Feri,N.Roșu in locul lui A.Muresan și C.Lopez in locul lui Voiculeț,in rest e bine hai CFR...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează