FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - RAPID 0-1

VIDEO Lacrimi de fericire » Doi se ceartă şi-al treilea cîştigă: Apărăăăă Straton!

Cătălin Straton a plîns de fericire la finalul victoriei obţinute de Rapid în Gruia
Cătălin Straton a plîns de fericire la finalul victoriei obţinute de Rapid în Gruia

Articol de - Publicat vineri, 08 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2011 12:15

Prin prestaţia din Gruia, de la CFR-Rapid 0-1, puştiul Cătălin Straton (21 de ani) le-a arătat certăreţilor Bornescu şi Coman că poate exista viaţă şi după ei în poarta Rapidului.

"Sînt mic, am 21 de ani, îmi aştept rîndul, nu e tîrziu", obişnuieşte să declare Cătălin Straton în faţa camerelor de luat vederi. Celui de-al treilea portar din lotul lui Şumudică i-a venit rîndul aseară, chiar împotriva campioanei, pentru că Bornescu era suspendat, iar Dani Coman n-a putut. Robocop se accidentase la un antrenament dinaintea jocului cu Gaz Metan (1-0), lovit de Mihai Roman, şi a stat cu mîna în ghips pînă luni.

Straton a fost din nou titularul buturilor rapidiste după 19 luni. Atît a trecut de la partida cu Astra (1-3), etapa a 5-a a sezonului trecut. Este al patrulea său meci în Liga 1 şi a avut o prestaţie apreciată: plasament, siguranţă, tupeu şi, ce contează cel mai mult, a reuşit să închidă poarta. Finalul jocului l-a găsit cu lacrimi în ochi, revărsarea tensiunii acumulate cînd figurezi ca rezervă eternă pentru "greii" Bornescu şi Coman şi cînd conducerea împarte lotul de trei portari în "Doi goalkeeperi foarte buni şi Straton".

Într-un interviu acordat în decembrie pentru GSP.ro, Straton voia să plece pentru că i se părea imposibil să apere înaintea lui Bornescu şi Coman: "Aş merge oriunde, doar să joc, numai aşa pot prinde experienţă. Îmi doresc din tot sufletul să evoluez la o echipă din Liga 1, mă simt mai pregătit ca niciodată pentru a face faţă la cel mai înalt nivel din România. Nu vreau să bat pasul pe loc".

Coman e idolul lui
În vara lui 2009, cînd a debutat în prima ligă, Straton era cel mai tînăr portar din Liga 1. A făcut pasul în primul eşalon într-un an, evoluînd de la statutul de rezervă la "satelit", în Liga a 3-a. Apropiaţii lui au declarat la acea vreme pentru Gazetă că a avut mare noroc cu Dani Coman, care l-a ajutat enorm. Cu sfaturi şi cu bani. Antrenorii povesteau că la antrenamente Straton îl imita mereu pe idolul lui: "Cînd scotea cîte o minge la antrenamente sau în meciuri, Cătă striga: Apără Dani Coomaaan!".

Straton este din 2004 la Rapid, iar în 2006 a ieşit campion naţional cu echipa de juniori. Viorel Hizo a fost antrenorul care l-a debutat în Liga 1, iar din actualul lot al Rapidului, doar Nicolae Grigore mai este produs sută la sută al centrului de juniori.

Cătălin Straton 21 de ani, 1,90 metri, 84 de kg
Daniel Coman 32 de ani, 1,80 metri, 74 de kg
Mircea Bornescu 31 de ani, 1,87 metri, 90 de kg

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (10)
gabriel_tabacaru
gabriel_tabacaru  •  11 Aprilie 2011, 00:23

sa dam tot ce e mai bun din noi cu craiova.vor veni motivati si ar fi pacat pentru noi sa pierdem puncte cu craiova.... trebuie sa-i batem... sa-i asediem cu atacuri....FORZA RAPID!

mirceab
mirceab  •  09 Aprilie 2011, 12:41

felicitari Straton; sa de-a Dzeu sa fii mereu in forma si sa joci constant. Rapidul are mare nevoie de un Casilias al lui. Noi te iubim si-ti tinem pumnii!

cornelbraila
cornelbraila  •  08 Aprilie 2011, 22:31

Super pustiul , COMAN mercenarul nu merita sa-i stearga ghetele acestui copil care pune suflet si apara din pasiune si nu se vinde pentru 2 bani felicitari pustiulica si daca astia nu te apreciaza dute frate ca prajiturica nu vrea performanta ca costa

Vezi toate comentariile (10)
Comentează