FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - BOTOȘANI 1-0

VIDEO Neam de piatră » Craiova a trecut de Botoșani și suflă în ceafa Stelei, scor 1-0

Băluță este la primul gol în acest sezon, mai avusese un assist în cele 6 partide jucate până ieri // Foto: Alex Nicodim
Băluță este la primul gol în acest sezon, mai avusese un assist în cele 6 partide jucate până ieri // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 25 septembrie 2016 00:00

Craiova a trecut ieri de un adversar dificil și imprevizibil, FC Botoșani, și suflă-n ceafă steliștilor, cu care va avea derby mare duminica viitoare, pe Național Arena, pentru locul 1.

Craiova italiană. Echipa lui Gigi Mulțescu s-a specializat în victorii la limită, însă contează cele 3 puncte, nu spectacolul. Oltenii au învins ieri acasă pe FC Botoșani, vecină de clasament, și au ajuns la același număr de puncte cu liderul Steaua.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pe roș-albaștri îi vor întâlni duminica viitoare, pe Național Arena, în dispută pentru șefia clasamentului. Deja războiul psihologic a demarat de la "cazul Mateiu", care are contract de reprezentare cu soția antrenorului stelist.

Până la a-și ascuți săbiile pentru marea confruntare, Craiova a avut controlul partidei cu Botoșaniul. Istvan Fulop, marele pericol al moldovenilor pentru porțile adverse, a fost timid ieri. Redus la tăcere, atacantul a fost prins în lațul apărării lui Mulțescu.

Nici ofensivii Științei nu au zburdat în cealaltă parte, semn că partida a fost cu miză pentru ambele grupări ce se visează cel puțin în play-off, dacă nu chiar luptându-se pentru un loc pe podium.

În afara tentativelor lui Măzărache și a încercării spectaculoase de a puncta a lui Gustavo, până la unicul gol al partidei, a fost cartonașul roșu stupid încasat de Bordeianu, care l-a călcat pe Zlatinski pe gleznă. Iar eliminarea a cântărit mult în economia meciului.

În minutul 43, la capătul unei pase simple, frumoase și eficiente, marca Gustavo, mignonul Băluță, urcat până sus, ca vârf central, a înscris ca un atacant, iar Craiova a răpus adversarul.

În repriza secundă, Măzărache și Ivan au continuat să împingă jocul peste botoșăneni pentru o reușită care să risipească emoțiile. S-a jucat și peste măsură, cu intrări tari și dure, care au pus în pericol viitorul apropiat al jucătorilor, însă nu s-a mai întâmplat nimic remarcabil. Și Craiova chiar crede în titlu!

"Nu vă mai zbateți, că nu luați titlul!"

La mijlocul reprizei secunde, Leo Grozavu a avut un conflict cu spectatorii din spatele băncii sale de rezerve. Oltenii l-au apostrofat în mai multe rânduri, iar antrenorul a reacționat: "Ce, mă, voi sunteți Universitatea Craiova adevărată?! Noi suntem slabi, dar voi jucați cu un om în plus și tot degeaba. Nu vă mai zbateți atâta, că nu luați titlul! Tot Steaua ia campionatul".

La final, tehnicianul a continuat: "Să mă spânzur că am trecut dinamovist?! Să fiu înjurat se întâmplă doar la Craiova. Organizatorii ar trebui să ia măsuri, să pună mai multă pază în zona băncilor de rezerve. Un oraș precum Craiova merită altceva. Nu vreau să ascund că, atunci când eram mic, eram fan Universitatea Craiova, dar ce se întâmplă acum e josnic".

Ce-a spus Mulțescu după meci:

  • "Normal că mă gândesc la titlu, de ce să nu recunosc asta? Dar mai e mult până departe!"
  • "Sunt exasperat de ratările atacanților noștri. Parcă sunt certați unul cu altul! Cred că au fost 4 sau 5 astfel de ocazii. Vă dați seama că împotriva Stelei va fi mai greu, nu vom mai avea atâtea ocazii precum în ultimele meciuri"
  • "N-au rost acum discuții despre ofertele pentru Mateiu, nu suntem în perioada de transferuri, așa că hai să încetăm cu chestiile astea!"
  • "Eu mereu am jucat fotbal pentru suporteri. Eram jucător cu finețuri, îmi plăceau "exterioarele". Și pe mine mă mai înjură suporterii olteni de la tribuna I, dar nu pun la suflet. Sunt încântat că vin tot mai mulți fani"

"Ce-ar mai fi de spus după un astfel de meci?! Nu ne-a ieșit jocul cum doream. N-am cum acuza arbitrajul. Să fim mai atenți. Nu putem fi numite revelații, nici noi, nici Craiova, chiar dacă am avut evoluții peste așteptări"
Leo Grozavu, antrenor

5din cele 6 victorii din campionat ale oltenilor sunt la limită: 1-0 cu FC Botoșani și cu FC Voluntari, 2-1 cu Astra, cu Viitorul și cu Târgu Mureș

craiova botosani 1 0

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (5)
274175129612504
Alexandru Mihalache  •  25 Septembrie 2016, 11:24

O victorie frumoasa, obtinuta cu emotii. Flancul stanga al Craiovei din ultimele minute de joc, format din Vatajelu, Surugiu si Ivan, reprezinta un castig mare pentru echipa. Toti trei sunt jucatori rapizi si tehnici, care fac foarte bine ambele faze de joc, iar prin folosirea lor cat mai mult timp, relatiile de joc se imbunatatesc continuu. Nu aceleasi lucruri bune se pot spune despre flancul dreapta, format din Briceag, Baluta si Gustavo. CSU are probleme in continuare in zona mijlocasilor de inchidere. Aici ar trebui sa fie incercat Bancu, un jucator de travaliu, disciplinat tactic. La Mateiu vad ca sunt probleme aparute acum cand echipa are nevoie de el. Craiova nu trebuie sa se planga de arbitraje, de impresari, sau diverse alte motive. Craiova trebuie sa joace fotbal spectaculos si eficient, iar rezultatele vor veni cat mai repede posibil. Succes!

749913671784643
Razvan Marcel  •  25 Septembrie 2016, 12:35

Ziceti mersi la arbitru,daca va uitati ,si Ivan ,Briceag,a facut acelasi fault ,si nu sa dat nimik,dar intentionat,un fost arbitru oltean,ce zice de meci .Eroul principal este un mediocru. Un arbitru trebuie să fie un dirijor. Ăsta a fost un dirijor surd, chior şi mut. Nu a înţeles nimic. În momentul în care dai un roşu şi dezechilibrezi un meci de fotbal, ai stricat spectacolul. Dacă se merită, îl dai. Dar atunci când este la limită, jucătorul nu a avut niciun fel de intenţie, nu a văzut. Arbitrul a fost de o mediocritate rară. A acordat foarte multe faulturi, fiecare cădere era fault. Craiova a câştigat norocos

ion.ionescu
ion.ionescu  •  25 Septembrie 2016, 11:48

1. Pe cuvânt de pioner (făcut în 1966 şi mi-au dat şi bască, deci am toate drepturile să comentez) că nu ştiam de Leo Grozavu că a fost fotbalist, dar'mite la Dinamo...Galeria Craiovei nu are treabă cu Mulţescu şi se împiedică de un...Grozav ?! 2. "Craiova italiană. Echipa lui Gigi Mulțescu s-a specializat în victorii la limită" - trebuie musai doi autori ca să scrie o asemenea prostie ! Echipa lui H. Herrera avea o ocazie şi câştiga cu 1-0, CSU are 10 şi câştigă tot cu 1-0. E echipă italiană ?! La reciclare cu autorii ! Promit s-o fac gratuit...3. Smurdule, ce faci cu ei la antrenamente ? Îi plimbi cu targa sau faceţi respiraţii buşon la buşon ?! Ăştia se cred la fotbal în sală sau...Messi, vor să dea goluri "savante" sau spectaculoase, în loc de o pasă simplă ! 4. Faceţi calculul : 2p cu Pandurii, 3p cu Poli TM, 2p cu CFR, 2p cu Chiajna (măcar l-au salvat pe Săndoi) - 9p, deci 29 p !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează