FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CS MIOVENI 4-0

VIDEO / Nilă face show! » M. Costea a marcat chiar la debut

Mihai Costea a marcat primul gol în tricoul roş-albastru
Mihai Costea a marcat primul gol în tricoul roş-albastru

Articol de GSP - Publicat luni, 01 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 01 august 2011 10:31

Cel mai scump transfer al verii a fost numărul unu aseară, transformînd din temelii jocul unei echipe care săptămîna trecută se chinuia la Sibiu.
VIDEO » Vezi aici golul marcat de Leandro Tatu!
VIDEO » Vezi aici golul marcat de Mihai Costea!
VIDEO
» Vezi aici golul marcat de Cristi Tănase!
VIDEO » Vezi aici golul marcat de Raul Rusescu!

De multă vreme Steaua nu a mai arătat atîta furie şi atîta poftă de fotbal ca în primele 45 de minute contra Mioveniului. O echipă parcă injectată cu stimuli de atac. O echipă mult diferită faţă de cea de la Sibiu, mult mai hotărîtă să încheie repede conturile cu o nou promovată.

50% Dică, 50% Hăisan

La prima fază de atac, cuplul Mihai Costea - Tatu a făcut şah-mat o apărare împietrită a argeşenilor. Penalty pentru roş-albaştri, însă mascatul Tănase a tras slab, prilejuindu-i lui Hăisan să intervină, ajutat şi de sfaturile dinaintea loviturii primite de la Dică.

Steaua nu şi-a pierdut capul, însă Levy a simţit cum îi creşte pulsul şi a renunţat la sacou. A început să gesticuleze larg, enervat şi el de faptul că mingea nu a intrat în poartă la bara lui Nicoliţă (14). Tănase a încercat de la 23 de metri ce n-a putut de la 11, însă "covrigul" său a trecut peste.

Oamenii lui Levy au continuat să aducă mingea aproape de careul Mioveniului, o echipă timidă rău şi prea cuminte pentru a pune vreo problemă în atac.

45, lucky number
Costea a arătat că nici sechestrul ANAF nu l-a făcut să-şi piardă viteza şi, în prima parte, a fost cel mai bun stelist de pe teren. Cînd oamenii pufăiau furioşi pe lipsa golului, în ultimul minut al primei reprize, Tatu a găsit stîngul perfect din interiorul careului de 16 metri.

Răsplată pentru Costea
Roş-albaştrii au menţinut şi în partea a doua acelaşi spirit de luptă. Bourceanu a fost cel mai bun de la mijloc, iar Costea şi Tatu au fost mereu primii la orice minge. Bănel şi Mihai Costea puteau aduce desprinderea, dar Hăisan a blocat de fiecare dată cu orice parte a corpului a putut. În minutul 63, Nilă a adus liniştea, marcînd lejer din cîţiva metri. O seară perfectă pentru oltean şi cei 1,4 milioane de euro investiţi de Becali nu mai par dintr-o dată o avere.

Publicul s-a trezit ca dintr-o scînteie, iar băieţii în roşu şi albastru au continuat să le ofere show. Costea îşi putea întregi opera, dar mai întîi a şutat peste, după ce a înşirat pe teren toată apărarea oaspeţilor (74), iar apoi bara s-a pus în calea "dublei". Tănase a pecetluit soarta unui meci la discreţia steliştilor, lobîndu-l lejer pe un Hăisan neputincios (77).

Fotbalul-spectacol e iar un refren la modă la Ghencea, pardon, la Constanţa, iar Steaua o echipă transformată radical atunci cînd îi are pe teren pe Costea, pe Matei sau pe Bourceanu.

"Tatu a jucat extraordinar! Brandan a fost foarte bun, iar pe Nicoliţă nu-l mai vînd, orice s-ar întîmpla. Matei a fost şi el excelent. Bourceanu mai are mult de muncă, e departe de nivelul pe care-l avea la Timişoara. Sînt mulţumit de joc, dar vreau mai mult, 7 sau 8 la zero" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Lui Levy o să-i fie greu să aleagă titularii, la cît de bun e lotul! M-a surprins atmosfera, publicul a fost fantastic!" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"Sînt foarte supărat. A fost cel mai ruşinos meci de care am avut parte de cînd m-am apucat eu de antrenorat!" (Ionuţ Popa, antrenor Mioveni)

"Mi-a plăcut să joc alături de Mihai Costea, dar nu pot să-mi aleg eu perechea din atac. Pentru Steaua, aş juca alături de oricine!" (Leandro Tatu, atacant Steaua)

"Nu mă sperie concurenţa, eu am venit la Steaua ca să joc şi voi demonstra că merit să fac parte din echipă!" (Stefan Nikolici, atacant Steaua)

"Fanii ne-au împins de la spate la Constanţa. Aş vrea să revenim în Ghencea, dar dacă nu se poate vreau să jucăm contra celor de la U Cluj tot aici" (Ronny Levy)

"Costea a făcut un joc bun, dar nu e încă la potenţial maxim. Bourceanu e un jucător serios, a adus alt spirit la echipă, de trei săptămîni îl aşteptam" (Ronny Levy)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (9)
ursuu_vesnic_albalbastru
ursuu_vesnic_albalbastru  •  01 August 2011, 11:31

si uite asa voi gazetari de doi lei faceti dintr-un jucator mediocru un mare talent sau voi va uitati la alt televizor,pai daca asta e show facut de un jucator caruia nici numele nu merita sa il pronunt,atunci ce sa mai zicem de ronaldo sau messi aia ce fac daca voi vedeti marcarea unui gol care de acolo putea sa dea si bunicamea cu ea in poarta si sigur dadea si mai bine caci "talentatul"vostru jucator era sa dea cu ea in bara

v_for_vendetta
v_for_vendetta  •  01 August 2011, 11:27
Postat de lordico pe 01 August 2011, 07:20

Tot Steaua TV ati ramas... de aia nici nu imi pare asa de rau ca nu mai am GSP TV in grila la RDS. Sigur ca sunt dinamovist si pot fi acuzat de lipsa de obiectivitae, dar... Hai sa stam stramb si sa cantarim drept: oare victoria Stelei impotriva unei echipe no name merita sa fie stirea de pe header, sau victoria IN DEPLASARE a unui Dinamo fara transferuri si departe de a fi pe val, acasa la o alta participanta in Europa League, CU 5-0 ?!?!?!?! Eu stiu... poate va mai ganditi, inca o data, nu fiindca as fie eu dinamovist, ci pentru ca sa nu va mai acuze lumea de becalism :)

si ce ai fi vrut prietene sa scrie? dinamo castiga iar cu arbitrii?? chiar nu aveti bun simt?

v_for_vendetta
v_for_vendetta  •  01 August 2011, 11:21
Postat de bogdangogot pe 01 August 2011, 10:30

Mai rar asa ceva. Parca Steaua a batut Real Madrid cu 4-0. Luati-o mai usor....lumea nu mai e atat de proasta. Nu mai aveti ce scrie? Mai sunt si alte sporturi sau macar alte echipe in tara asta decat Steaua. Marea noastra mandrie nationala....Steaua Bucuresti...desi ma bucur ca a castigat acum 25 de ani Cupa Campionilor nu vad sa mai ajunga vreodata pe acolo prin apropiere. Asa ca....luati-o mai usor...nu a inceput fotbalul cu Steaua si nici nu se termina cu el....sau macar stirile voastre.

si crezi ca va mai exista vreo echipa romaneasca care sa mai ajunga macar in fazele superioare ale unei cupe europene? este adevarat,adversarul a fost unul modest si era logic sa invinga iar in jocul Stelei nu mi-sa parut ca s-a schimbat ceva,doar adversarul mai slab,dar ceva bun s-a vazut aseara,doua lucruri pe care le-am remarcat eu...ca M Costea relationeaza bine cu Tatu in atac iar Bourceanu,desii nu a facut mare lucru, a aratat siguranta la mijloc,joaca simplu si precis,nu ce joaca petarda de Bicfalvi ! in rest.....sanatate!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează