FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - RAPID 0-1

VIDEO Oxigen de la Oriol » Rapid își păstrează șansele pentru salvare după 1-0 cu Ceahlăul

Edu Oriol a marcat ieri al doilea său gol în Liga 1
Edu Oriol a marcat ieri al doilea său gol în Liga 1

Articol de - Publicat marti, 12 mai 2015 00:00

Rapid s-a impus la Piatra Neamț și a urcat pe locul 13, păstrîndu-și șansele de a se salva de la retrogradare.

Giuleștenii au mers la Piatra Neamț cufundați în calcule, dar toate începeau cu o victorie sub Pietricica. Chinuiți și de accidentări, cu Niculae pe bancă și cu Pancu în afara lotului, ofensiva a suferit din greu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mai ales după ce Benson a acuzat probleme musculare și a părăsit terenul după nici un sfert de oră. Înainte ratase o ocazie bună (9), l-a driblat pe Calancea, dar n-a mai putut să trimită în plasă.

Bergodi n-a riscat să-l trimită pe Niculae, a mizat pe Cerlincă deci fără nici un vîrf pe teren. De partea cealaltă, nemțenii, ca și retrogradați, mai joacă doar de plăcere, dar au reușit să-i dea ceva emoții lui Buchta, însă portarul rapidist i-a blocat pe Sialmas și pe Ștefănescu.

În finalul primei părți, Meulens putea deschide scorul, dar șutul său deviat s-a dus puțin alături. A fost singura minge trimisă spre poartă de bucureșteni, foarte puțin pentru o formație disperată care își joacă ultimele șanse de a se salva la orice partidă rămasă pînă la final!

5 minute de asediu

De la vestiare, rapidiștii au ieșit cu Daniel Niculae și mai deciși să ia toate punctele. Garai l-a întins bine pe Calancea (46), apoi Buden a scos de pe linia porții (48), fiind imitat peste cîteva secunde de Wellyson (49).

Rapidul a rămas în ofensivă, punînd presiune pe defensiva nemțenilor, iar aceasta a cedat pînă la urmă. Edu Oriol, contestat în dese rînduri de fanii alb-vișinii, a pus o minge în vinclul lui Calancea și, o dată cu ea, Rapidul pe prima poziție de sub linia fierbinte, la doar un punct de Gaz Metan.

Ceahlăul n-a cedat, iar Torres putea egala, dacă Săpunaru nu-l incomoda suficient cît să trimită alături din 7 metri (58). Celălalt Oriol, Joan, putea să-și treacă și el numele pe tabelă, dar nu l-a putut învinge pe Calancea (62). Meulens l-a făcut pe Bergodi să-și pună mîinile în cap, cînd a trimis peste din 6 metri cu toată poarta în față (82).

Pe final, alb-vișiniii au trăit periculos, dar nu s-a mai schimbat nimic, iar elevii lui Bergodi au revenit la București cu șansele de salvare intacte și cu un moral bun pentru ultimele trei etape de foc. În schimb, Ceahlăul se poate pregăti de Liga a 2-a, fiind retrogradată matematic.

Cerlincă schimbat iar

Bergodi a surprins aseară cînd l-a schimbat pe Andrei Cerlincă la pauză cu Daniel Niculae. Tînărul de 19 ani fusese introdus pe teren în minutul 13, în locul accidentatului Benson.

Nu e prima oară cînd Cerlincă e înlocuit de Bergodi după ce fusese trimis pe teren. S-a întîmplat și în deplasarea de la Brașov. Atunci a intrat pe teren în mintul 68, iar în prelungirile meciului a fost schimbat.

"Nu puteam să-l bag din minutul 13 pe Niculae, așa că l-am introdus pe Cerlincă. L-am scos apoi pentru că nu era poziția lui acolo, nu că ar fi greșit", a explicat Bergodi la final

Revenire după 70 de zile

Rui Miguel s-a întors pe gazon aseară. Mijlocașul portughez nu mai evoluase de pe 2 martie, de la meciul cu Viitorul, 0-0, cînd a fost schimbat în minutul 39 din cauza unei accidentări.

Lusitanul a suferit atunci o ruptură musculară serioasă și se credea că nu va mai putea evolua în acest sezon. Aseară a intrat pe gazon în minutul 68 în locul lui Kikas, care a părăsit terenul accidentat.

Ce-a spus Bergodi după meci:

  • "E o victorie foarte importantă. De cînd am venit la Rapid, am jucat mereu cu sabia deasupra capului, n-avem dreptul la nici un pas greșit. Îmi felicit băieții, au făcut o repriză secundă foarte bună"
  • "Jucătorii se antrenează foarte bine, sînt extraordinari din acest punct de vedere. Sigur, e o presiune, dar mă bucur că elevii mei nu o resimt"
  • "Sîntem primii sub linia retrogradării, la doar un punct în spatele lui Gaz Metan. Putem cîștiga toate cele trei meciuri pe care le mai avem de disputat"

"Mai avem trei meciuri, trei finale. Ne dorim cel puțin șapte puncte, dar le vrem pe toate nouă, le putem obține. Vrem locul 11, așa vom fi liniștiți, indiferent dacă CFR își ia sau nu punctele. E mult mai greu să joci la retrogradare, decît să tragi la titlu"
Cristian Săpunaru, căpitan Rapid

"Aveam nevoie ca de aer de cele trei puncte. La Iași am simțit o contractură și am decis să nu joc pentru că dacă evoluam, sezonul ar fi fost încheiat pentru mine, așa cum este acum pentru Benson. Are ruptură musculară, nu cred că va mai juca"
Daniel Niculae, atacant Rapid

ceahlaul rapid 0 1

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  12 Mai 2015, 17:54

BLAT CLAR RUSINE

367836383423798
Gheorghita Rotaru  •  12 Mai 2015, 12:59

Nu ai dreptate,aseara in prima repriza rapid nu a jucat nimic,in repriza 2 a fost altceva daca erau mai atenti putea fi 3-0.In privinta lui MARTIN eu cred ca e un jucator bun dar daca nu juaca cum sa aiba rezultate, daca va fi introdus in meciurile care mai sunt de jucat, consider ca este mai bun ca BENSON care dupa mine nu are treaba cu fotbalul,el nu va rata .

dora
dora  •  12 Mai 2015, 09:32

Rapidul are, in continuarem carente pe faza ofensiva...isi creeaza rar putine ocazii pe care le rateaza cu seninatate. Cerlinca, Marin si Al Dan nu au nicio legatura de Liga 1, chiar nu mai trebuie introdusipe teren, pentru ca Rapidul joaca in inferioritate numerica cu ei in teren. Niculae trebuia jucat din minutul 13 si, in functie de rezultat, schimbat cu Cerlinca pe final. În ritmul acesta de personal, Rapidul are șanse mari să retrogadeze.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează