FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC VASLUI 2-2

VIDEO Pace în Grant » "Dubla" de senzaţie a lui Wesley a fost anulată de reuşitele lui Pancu şi Teixeira

Articol de - Publicat luni, 23 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 iulie 2012 04:53

Rapid şi Vaslui au remizat aseară, într-un meci spectaculos, cu răsturnări de scor, dar marcat de prestaţia celor doi portari


Giuleştenii au fost aseară favoriţii tradiţiei, după ce în ultimii trei ani au debutat în campionat cu moldovenii şi mereu au luat toate cele trei puncte. Ba mai mult, sezonul trecut au cîştigat toate cele patru meciuri pe care le-au jucat cu Vasluiul. Numai că, spre deosebire de anul trecut, aseară s-au aflat pe teren două echipe noi! Sabău a trimis în primul "11" patru nume noi faţă de Rapidul lui Răzvan, iar Şumudică a aliniat o formulă în care s-au regăsit şase dintre achiziţiile verii, inclusiv Niculae, cel care la finalul partidei avea să bifeze primul duş la noua sa echipă!

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Furie vişinie la start
Cu toate astea, începutul de meci a confirmat tradiţia, rapidiştii au repetat cu brio startul bun pe care îl reuşiseră şi cu MYPA. S-au aşezat repede în jumătate adversă şi au pus presiune! Cînd au reuşit să respire, după 10 minute, N'Doye a vrut să-l surprindă pe Albuţ cu un şut de la 30 de metri din lovitură liberă, dar balonul s-a dus puţin alături. Două minute mai tîrziu, Roman a centrat, iar Teixeira s-a trezit singur în careu cu mingea la picior, dar s-a gîndit mult unde să şuteze şi a fost blocat! Ilijoski putea profita de carambol, dar "foarfeca" sa s-a dus paralel cu poarta. În minutul 16, Teixeira i-a întors serviciul lui Roman, reuşind o pasă de 50 de metri, demnă de Premier League, însă mijlocaşul dreapta s-a încurcat şi el deşi era singur cu Coman. Ar fi fost prea frumos, iar "Farmecul vieţii" s-ar fi stins.

Albuţ a făcut-o iar!
Vasluiul nu-i Rapidul şi n-are nevoie de o duzină de ocazii să marcheze. N'Doye a trimis o minge lungă, Albuţ a ieşit pînă aproape la 16 metri, dar s-a întors, iar Wesley l-a executat cu uşurinţă. Era minutul 31! Nefericitul portar adus de la Tîrgu-Mureş a fost aproape să o mai comită o dată, şase minute mai tîrziu, cînd a rămas pe linia porţii, după ce Oros îi lăsase o minge, crezînd că goalkeeperul va ieşi. Niculae a ajuns-o, dar n-a găsit spaţiul porţii! Salvarea Rapidului s-a numit iar Pancu, veteranul de aproape 35 de ani a mai găsit un gol în tolba sa, executîndu-l pe Coman din lovitură liberă de la 25 metri, chiar înainte de pauză!

Wesley, de neoprit
Partea a doua a debutat însă prost pentru alb-vişinii! Acelaşi Wesley a înscris de lîngă Burcă la doar trei minute de la reluare, la o fază în care rapidiştii au cerut vehement fault în atac la fundaşul central! Şi a urmat iar goana după egalare. Primul înscris în cursă a fost Oros, mai întîi o "foarfecă" reţinută de "Robocop" (53), apoi o lovitură de cap pe lîngă din poziţie bună (56). Sabău a forţat şi a aruncat în luptă arma secretă, Goga, în locul lui Voicu. Numai că tot moldovenii au fost mai aproape de gol, N'Doye l-a luat la ţintă din şase metri pe Albuţ (64), care încă dormea pe linia porţii. La centrul terenului, Pancone şi-a pus mîinile în cap, uitîndu-se lung la Sabău. Dar imediat, o pasă înapoi a lui Milisavljevici l-a trezit pe portar, care dorind să degajeze îi trimite în cap lui Niculae, apoi reţine!

"Robocop" loveşte şi el
La poarta cealaltă, Coman a ieşit pe sub o centrare, însă Goga avea să-şi dea seama că Liga 1 nu e a 2-a, după ce a încercat un dribling în loc să şuteze (75). Dincolo, Niculae a ratat şansa de a debuta cu gol (77), dar galeria vişinie a continuat să strige: "Luptă, Rapid!", numai că Rapidul nu mai putea. Îl ajută Coman, care a rămas pe linia porţii la un corner, iar micuţul Teixeira a marcat cu capul din doi metri pentru o egalare pe care nu o mai sperau decît pătimaşii suporteri din peluză. Era minutul 84, timp suficient pentru o victorie dramatică, ce însă n-a mai venit!

A schimbat patru
Spre deosebire de partida cu MYPA (3-1), de joia trecută, Sabău a efectuat aseară patru modificări în unsprezecele de start. Tehnicianul din Grant i-a lăsat pe bancă pe Abrudan, Grigore, Grigorie şi Surdu, trimiţîndu-i în locul lor pe Burcă, Pavlovici, Voicu, respectiv Ilijoski. Bozovici n-a fost nici aseară în lot, fiind menajat pentru returul din Finlanda.

Două erori
În minutul 22, Pancu l-a lovit cu piciorul în pulpă, fără minge, pe Celeban, la o fază în care n-a mai ajuns la un balon. "Centralul" Marius Avram nu i-a acordat nimic lui Pancone, deşi s-ar fi impus minimum un cartonaş galben. Patru minute mai tîrziu, vîrful rapidist a scăpat singur cu Coman, dar asistentul Stoianov l-a oprit eronat din cursă, arătînd ofsaid!

Porumboiu, fără Copos
Dacă în trecut cei doi patroni de club, George Copos şi Adrian Porumboiu, urmăreau meciurile directe împreună, aseară finanţatorul vasluian a refuzat, din superstiţie, invitaţia lui Copos de a sta în loja acestuia. Porumboiu a vizionat partida de la tribuna 0.

Rui, paznic la suporteri
Imediat după ce Pancu a marcat golul egalizator, în minutul 45, toţi rapidiştii s-au dus să-l felicite pe atacant, mai puţin Rui Duarte. Portughezul a mers în dreptul galeriei şi le-a făcut semne disperate fanilor să nu mai arunce cu torţe pe teren, aşa cum au făcut la meciul cu MYPA.

Nervi mulţi
În minutul 35, Daniel Pancu a avut un conflict verbal cu tînărul Nicuşor Stanciu, iar N'Doye a sărit în apărarea colegului său. Senegalezul şi Pancone au fost la un pas să se ia la bătaie, imediat formîndu-se un meleu la care au participat toţi jucătorii celor două echipe. Pînă la urmă, spiritele au fost calmate de cei trei arbitri.

ADVERSAR EUROPA LEAGUE
Fener e în formă
Vedetele lui Fenerbahce au impresionat într-un amical disputat în stagiul de pregătire din Austria împotriva lui Newcastle, locul 5 în ultimul sezon din Premier League, remizînd 1-1. Chiar dacă au egalat abia în minutul 89, prin Baroni, adversarii Vasluiului au avut foarte multe ocazii de a marca la 0-0 prin căpitanul Alex şi prin acelaşi Baroni. Fener a început în în formula: Gunok - Sam, Irtegun, Kesimal, Kaldirim - Kuyt, Topal, Baroni, Stoch - Alex, Sow.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (36)
biancorossi
biancorossi  •  24 Iulie 2012, 03:01
Postat de crystyanbet pe 23 Iulie 2012, 13:39

arbitrul a facut praf meciul,Rapid a fost dezavantajat clar

asta am sustinut permanent, inca de dupa terminarea partidei.

biancorossi
biancorossi  •  24 Iulie 2012, 03:00
Postat de rapidist_sutalasutaa pe 23 Iulie 2012, 23:55

NE-AU CAM ARS ARBITRII

in meciul cu vaslui, DA>

rapidist_sutalasutaa
rapidist_sutalasutaa  •  23 Iulie 2012, 23:55

NE-AU CAM ARS ARBITRII

Vezi toate comentariile (36)
Comentează