FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BRAŞOV 2-1

VIDEO Sărăcia naşte fotbal » Neplătiţi, dar cu momente entuziasmante, dinamoviştii au învins Braşovul, scor 2-1

Alexe a ajuns la cota 9 în clasamentul golgeterilor din Liga 1
Alexe a ajuns la cota 9 în clasamentul golgeterilor din Liga 1

Articol de GSP - Publicat luni, 25 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 februarie 2013 22:57

Cu Matei şi Curtean nemiloşi în exuberanţă, iar Alexe pe post de finalizator inspirat, trupa lui Ţălnar a cotropit şi a dansat în ploaie, dar a învins la limită Braşovul care a jucat 50 de minute în zece oameni şi putea să egaleze pe final.

În frig şi ploaie, turnirul vîrfurilor old-boys: Dănciulescu, 36 de ani, versus Buga, 35 de ani. Dar nu e timp de fantezii, braşoveanul Oltean e eroul! Respinge din doi metri "golul" lui Matei, parează haotic "foarfeca" lui Danciu, scoate cu schemă de karate centrarea aceluiaşi Matei. Au trecut doar zece minute, "cîinii" dîrdîie energic exclusiv în jumătatea oaspeţilor, 11 hocheişti cărora o farsă le-a schimbat patinoarul în gazon. Iar Dinamo din pregătiri nu e o glumă.

Mai multe imagini!

Ale, ale, o / Chiar nu moare Dinamo!
Batin îl fentează pe Bălgrădean, rămîne singur în unghi, dar centrarea spre Buga e scoasă de Boubacar, repliat în criză. Hocheişti, dar şi cînd zduguie mantinela! Ba nu, chiar sînt pe patine: "cap" Dănciulescu, Alexe împinge în gol (18).

Parcă toate fiţele lui Matei le-a convertit Ţălnar în driblinguri: face o fază sclipitoare din care Alexe reia slab, apoi scoate lovitură liberă de risc maxim. Şi nu-i singur: Curtean face slalom surîzînd prin ploaie în flancul stîng, scoate penalty, executat simplu de Alexe (34).

Imediat, vîrful e oprit pentru "roşu" clar de stoperul Munteanu. Cu Peluza Hîldan arzînd entuziasmant pe o vreme de Hitchcock, Dinamo n-are paloare de echipă muribundă. E vie împotriva sărăciei din portofele şi dansează contra vremurilor prin Curtean şi Matei, aripile regăsite şi eliberate de orice le-a ciuntit fotbalul în tur.

Sărbătoare cu ghimpi
Szabo a făcut două schimbări pînă în pauză, exasperat. Dinamo e însă o flacără pe care convulsiile din afara gazonului au echilibrat-o uimitor sub strigătele lui Ţălnar. Cătălin Munteanu încearcă trasoare, Dănciulescu în dribling alungă anii din CV şi fundaşii din preajmă. Ezitările lui Muşat din prima repriză s-au uitat, fundaşii laterali ai gazdelor s-au înfipt undeva la 30 de metri de poarta lui Mutu.

Lipsesc ocaziile, ce-i drept. Stop! Păun şutează, Grigore deviază şi se face 2-1. Plămînii lui Ţălnar sparg iarăşi sărbătoarea. La muncăăă! Mai era o jumătate de oră şi Braşov a zvîcnit.

Asediu şi chin
Dănciulescu ratează din 5 metri, cornerele se leagă la poarta braşovenilor, "un-doi" Danciu-Alexe la 11 metri şi şuturi încrîncenate în cazemata galbenă. Păun e singurul care urcă periculos şi mai pompează aer în defensiva sleită a lui Szabo. Trimite în bară centrarea lui Batin (78), ca să-i urce tensiunea lui Ţălnar mai sus de Poiana Braşov.

Dinamo vrea să tranşeze meciul cu un cuţit pe care-l întoarce deseori spre Bălgrădean, dar e oricum altă echipă decît în tur. "Foarfeca" lui Danciu, curată ca lacrima şi scoasă în corner de Mutu, semnează pe final promisiunea.

"Victoria ne dă speranţe, acum mergem să batem şi-n Giuleşti!" (Marius Alexe, atacant Dinamo)

"Dinamo poate să renască, dar e nevoie şi de susţinere financiară, şi de linişte!" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

560772-caseta-dinamo-brasov-2-1.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Ghinguleac a văzut bine
În minutul 6, Cosmin Matei a reluat din voleu, mingea se ducea spre poartă, dar Oltean a respins-o chiar cînd să depăşească linia. Dinamoviştii au cerut validarea golului, însă "centralul" Bîrsan a mers pe ochii şi pe steagul asistentului Ghinguleac, care a făcut semn ca jocul să continue. Reluarea Antenei 1 din spatele porţii arată că decizia asistentului din Bucureşti a fost perfectă.

Florescu a ales Astra
George Florescu se alătură listei de alţi 9 jucători care au declinat oferta "cîinilor" de a juca în Ştefan cel Mare în această primăvară, iar astăzi va discuta cu Dinu Gheorghe pentru a semna un acord cu Astra Giurgiu.

Închizătorul de 28 de ani a mai fost în discuţii cu Dnepr şi cu Krîlia Sovetov, însă, dacă nu vor apărea probleme neprevăzute, de azi va fi din nou în Liga 1. Unde va fi debutant, întrucît nu a mai evoluat niciodată în acest eşalon! Cu U Cluj a jucat în liga secundă, după care a fost la Sheriff Tiraspol, Torpedo Moscova, Midtjylland, Alania şi Arsenal Kiev.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Spaniolii, la picioarele lui Andrei Rațiu, după primul gol al românului în La Liga: „Omul meciului, a fost deasupra tuturor”
Stranieri
Spaniolii, la picioarele lui Andrei Rațiu, după primul gol al românului în La Liga: „Omul meciului, a fost deasupra tuturor”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (28)
petrusm
petrusm  •  02 Martie 2013, 16:18

DACA VOI CREDETI CA ASA ARATA O ECHIPA DE FOTBAL , VA INSELATI .... FOTBALUL ESTE VARZA CU ORACOLU SI NASU SI CU ALTI GIAMBASI DE JUCATORI....

fc_brasov1
fc_brasov1  •  27 Februarie 2013, 15:53

Da, Dinamo a jucat deașteptat de bine în prima repriză, și-a creat faze de poartă în fața unei echipe care parcă nu și-a făcut încălzirea cum trebuie și care a fost cam tulbure la capitolul creație; drama lui Dinamo nu e exclusiv financiară - e o echipă care merită mai mult dar care privește mereu obsesiv la dușman. Brașovul, ca în fiecare an, nu are nicio ambiție, nicio țintă, niciun orgoliu. E și greu: în ultimii ani a părut satelitul Rapidului, spre care a livrat echivalentul a 2 echipe. Când nu vrei nimic, nu primești nimic. Un punct ar fi fost nemeritat. Păun trebuie ținut cu orice preț, Oltean la fel, Mateiu (produs 100% brașovean) la fel. Dar la anul vom avea (iar) o cu totul alta ech

vallym
vallym  •  25 Februarie 2013, 22:30

frate imi poate explica si mie cineva de ce a fost scos Matei?cam de acolo s-a rupt meciul...daca marele nostru antrenor mai face din astea va fi tare greu pt noi cu rapid steaua sau cfr...in rest, echipa buna merita incercat cristea sau orice altceva in afara de munteanu care e jenibil

Vezi toate comentariile (28)
Comentează