FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - RAPID 0-0

VIDEO Umăr la umăr » Rapidul a plecat cu un punct din infernul de pe "Ilie Oană", scor 0-0

Portarii au fost cei mai buni jucători ai meciului de aseară.
Portarii au fost cei mai buni jucători ai meciului de aseară.

Articol de - Publicat duminica, 19 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 august 2012 18:04

Remiza albă de la Ploieşti a adus pe gazon mai mult decît un fad 0-0. Mitanul secund a fost spectaculos, Petrolul a forţat mai mult, dar defensiva giuleşteană a rezistat pînă la final. "Găzarii" rămîn fără victorie acasă în faţa Rapidului din anul 2000.

E tradiţie, fervoare, pasiune, orgoliu şi ambiţie. Petrolul - Rapid se joacă mereu cu amintirile pe masă şi, pentru 90 de minute, pune faţă în faţă spiritele unor galerii speciale, pentru care o victorie într-un astfel de meci ţine de foame o săptămînă, o lună, un an.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Galben-albastrul şi vişiniul au umplut oricînd tribunele fremătînde, iar aseară, pe "Ilie Oană", 15.000 de oameni au gemut în tribune la un derby care a vîndut biletele cu două zile înainte de meci.

Ploieştiul a primit partida ca pe un moment de gală, oraşul s-a însufleţit încă de la orele amiezii, iar la lumina reflectoarelor echipele au încercat să răspundă cu aceeaşi monedă. Adică să arate ca două trupe vii, gata să pună întîlnirea pe peretele de onoare al campionatului. Prima repriză n-a fost însă chiar un cadou plăcut pentru spectatori. Mai degrabă prudenţă decît aplomb.

Surdu (6) a dat tonul cu un şut din lovitură liberă, peste poartă, iar Cristea s-a revanşat, cu o transversală (18), care a făcut să tremure întreg stadionul. Grozav (25) a încercat să mişte şi el tabela (25), dar acţiunea lui solitară s-a oprit în barajul lui Pecanha. Marinescu (45) n-a putut nici el deschide scorul, cu un "cap" care a pus balonul puţin lîngă bară. Destul de puţin pentru primele 45 de minute, în care cei doi portari, Bornescu şi Pecanha, nume noi propuse de antrenori faţă de rundele trecute, au avut foarte puţină treabă.

Duelul portarilor
Întîlnirea a explodat abia după pauză. Adrian Cristea (54) prinde un trasor de la 25 m, respins greu de brazilianul dintre buturile giuleştene. Guilherme (61) îl completează cu o centrare bizară, transformată într-un pericol neaşteptat pentru rapidişti.

Sabău simte căderea, îl trimite pe Grigorie în locul lui Surdu, iar replica bucureştenilor se înteţeşte. Milisavljevici (67) îl întinde pentru prima dată pe Bornescu şi tot sîrbul iroseşte o finalizare simplă două minute mai tîrziu.

Jocul place, Petrolul desface pe flancuri, dar şi verticalizează, în timp ce Rapidul visează la contraatacul victorios. Ciocnirile, la propriu, lasă scîntei, Teixeira şi Bornescu bifează cîte un avertisment, iar finalul e la un pas să îngroape Giuleştiul şi să nască sărbătoarea prahoveană.

Ad. Cristea (90) prinde o lovitură liberă din lateral dreapta, Hamza nu mai ajunge la deviere, iar fluierul lui Haţegan opreşte tabela la un 0-0 deloc fad. Petrolul însă nu reuşeşte să treacă nici acum de Rapid, n-a mai făcut-o de 12 ani pe teren propriu, însă continuă proiectul pentru Europa în braţele unui public formidabil.

"Veneam cu gîndul să obţinem 3 puncte, dar Petrolul are o echipă foarte bună. Pînă acum am evoluat doar cu echipe foarte valoroase, va veni şi momentul în care vom cîştiga" (Constantin Zotta, preşedinte Rapid)

"Am dominat meciul, am avut 3-4 ocazii, o bară. Eu sînt mulţumit cu ceea ce am arătat. Îmi pare rău doar pentru aceşti suporteri minunaţi, care sînt fantastici mereu" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

"Rapid este o echipă puternică, dar nu ne-a surprins cu nimic. Mergem la Dinamo să cîştigăm puncte" (George Galamaz, fundaş Petrolul)

514138-caseta-petrolul-rapid.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Ilijoski l-a înjurat pe Sabău!
Moment incredibil în minutul 56 al întîlnirii de aseară! Cînd Baze Ilijoski a fost schimbat cu Nemanja Milisavljevici, atacantul venit de la FC Braşov l-a înjurat pe Ovidiu Sabău! Imediat după finalul partidei, George Copos a reacţionat dur şi a anunţat că Ilijoski va fi drastic amendat: "Va plăti cu vîrf şi îndesat. Aşa se întîmplă cînd nu ai mentalitate. Cu acest lucru te naşti, nu mai poţi schimba acum. Pînă acum nu aveam atacant, dar odată cu venirea lui Bilaşco vom fi acoperiţi"

Albuţ e istorie!
Ioan Ovidiu Sabău a început meciul de ieri cu brazilianul Pecanna Peterson titular în poarta vişiniilor. În vîrstă de 32 de ani, Peterson a semnat un contract pe doi ani cu trupa din Grant. Giuleştenii au plătit aproximativ 200.000 de euro pentru transferul acestuia. Pecanna a mai jucat la Flamengo, Pacos Ferreira, Thrasyvoulous şi Maritimo Funchal. O dată cu aducerea brazilianului, Călin Albuţ, cel care a greşit de mai multe ori de la venirea la Rapid, va fi rezervă, în timp ce Virgil Drăghia va fi al treilea portar din lot.

Probleme cu Renan
Criticaţi de suporteri că Romeo Surdu este folosit aproape la fiecare joc, giuleştenii spun că au probleme în legitimarea mijlocaşului de 23 de ani, Renan Silva, care i-ar putea lua locul fostului stelist. Acesta nu a fost inclus nici la Ploieşti în lotul de 18. "Momentan nu am primit cartea verde a jucătorului din Brazilia. Ne este imposibil să-l folosim în meciurile din Liga 1", au precizat oficialii giuleşteni. Se pare că jucătorul nu poate juca din cauza unei clauze pe care George Copos nu vrea să o plătească impresarilor acestuia.

Aduşi cu duba
Suporterii Rapidului care au făcut ieri deplasarea la Ploieşti au avut parte de un tratament special odată intraţi în oraş. Cei mai norocoşi dintre ei au fost duşi la stadion cu autobuzele regiei de transport, alţii chiar cu dubele Jandarmeriei. "Parcă sîntem animale şi ne duce în staul. Am ajuns să mergem cu dubele, ca infractorii, la meciuri!", s-au plîns fanii alb-vişiniilor. Aproximativ 700 de suporteri giuleşteni au fost prezenţi ieri pe "llie Oană".

S-a întors Apostol
După mai bine de 8 luni petrecute la echipa a doua a clubului din Giuleşti, mijlocaşul Rapidului, Iulian Apostol, a fost oprit în lot de antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, fiind rezervă la meciul cu Petrolul. După ce a fost exclus din lot de Lucescu, "Mucles" a refuzat să-şi rezilieze contractul. Jucătorul de 31 de ani nu a marcat nici un gol în Liga 1 de cînd a semnat cu Rapid.

Banner rasist!
Ploieştenii au afişat în timpul meciului de ieri un banner rasist la adresa giuleştenilor. Suporterii de la peluza galeriei au avut un mesaj dur pentru giuleşteni şi riscă astfel să fie amendaţi de către Comisia de Disciplină a LPF. "În 1879 s-a născut un mit, Edison v-a luminat rapid", a fost bannerul ploieştenilor cu referire la celebrul inventator Thomas Edison care în 1879 a inventat becul cu incandescenţă.

S-au luat la bătaie!
Mircea Bornescu nu se dezminte şi devine din nou eroul negativ al unui meci din Liga 1. În minutul 67, acesta l-a împins pe Teixeira după o minge ieşită în aut şi de aici s-a creat un întreg meleu. Jucătorii au fost despărţiţi de Ovidiu Haţegan, ambii primind cartonaş galben.

"Copos e zgîrcit rău!"
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, spune că a dus o luptă de convingere incredibilă cu George Copos pentru aducerea unei brigăzi din străinătate la meciul direct din etapa a 26-a. "M-am rugat de George să nu fie scandal şi să aducem arbitri din străinătate. A zis că sînt prea scumpi şi că el nu dă nici un ban. I-am zis că-i plătesc eu, doar pentru liniştea mea, şi atunci s-a răzgîndit şi a fost de acord să scoată banii", a declarat Becali. Aducerea unei astfel de brigăzi de afară constă în jur de 15.000 de euro. FRF a fost de acord cu aducerea arbitrilor străini la 11 meciuri: Steaua (6 meciuri), FC Vaslui (4 meciuri) şi Rapid (1 meci).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (13)
dora
dora  •  20 August 2012, 09:47

cam maricele note ptr un meci slabut; grozav, herea si tixeira - 7 - da' ce au facut, au marcat gol!?

jalemare
jalemare  •  19 August 2012, 20:52
Postat de kmikaz pe 19 August 2012, 12:06

"În 1879 s-a născut un mit, Edison v-a luminat rapid"

ketrolu ramane in bezna.

kmikaz
kmikaz  •  19 August 2012, 12:06

"În 1879 s-a născut un mit, Edison v-a luminat rapid"

Vezi toate comentariile (13)
Comentează