FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - GAZ METAN MEDIAŞ 3-0

VIDEO: Vasluiul e la 2 puncte de lider » Parfum de Champions League!

Penalty-ul clar la Adailton a rezolvat ecuaţia simplă a partidei de aseară Foto: Gabriel Tănasă
Penalty-ul clar la Adailton a rezolvat ecuaţia simplă a partidei de aseară Foto: Gabriel Tănasă

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 aprilie 2011 08:26

Trupa lui Hizo a cîştigat cu mare lejeritate şi datorită strategiei stranii a lui Pustai, care şi-a menajat, după modelul Urziceni în Ghencea, mai multe piese de bază

Vasluiul s-a temut degeaba de Mediaş. Pustai s-a gîndit că, după atîţia ani în care a jucat corect şi a căutat la fiecare meci să scoată maximum, a venit vremea să apeleze şi el la strategii ieftine, care să-i păteze CV-ul. A menajat, fără nici o explicaţie logică, din moment ce în runda următoare la Mediaş vine Unirea Urziceni, mai mulţi jucători-cheie, printre care Eric, Pîrvulescu, Alex Muntean şi Bawab!

Cu aşa carne de tun în faţă, brazilienii lui Hizo n-au avut nevoie de mult timp pentru a închide meciul. Adailton a scos în minutul 20 un penalty clar, cu care doar Colţescu a jucat "alba-neagra" timp de vreo 3 minute, dar în cele din urmă a luat decizia corectă. Wesley n-a ratat de la punctul cu var, după care acelaşi fantastic Adailton a marcat cu capul de lîngă uriaşul Trtovac, care ar trebui să se întrebe cum de un fotbalist mai scund decît el cu vreo 20 de centimetri a reuşit să-l bată într-un duel aerian.

Repriza s-a încheiat 3-0 pentru că pe Pleşca îl luase puţin somnul şi s-a trezit cînd mingea trimisă cu capul de Bello îl depăşise. Repriza a doua s-a jucat la trecerea timpului, Pustai i-a trimis în teren pe Munteanu şi pe Bawab, însă prea tîrziu. Vasluiul tranşase jocul, dar şi o etapă ce i-a fost extrem de favorabilă, iar în Moldova începe să se simtă, dincolo de lanurile de grîu, de porumb şi de rapiţă ale lui Porumboiu, mireasma Ligii Campionilor.

"Am văzut doar vreo 10-15 minute din acest meci, după care am preferat un film pentru că meciul era prea încrîncenat" :)
Daniel Stanciu, director sportiv Poli Timişoara

"Am cîştigat 3 puncte, dar n-am jucat mare lucru. Etapa viitoare, la Cluj, ne jucăm soarta!"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

19 puncte a adunat FC Vaslui în 2011 în cele 9 etape, fiind pe primul loc în clasamentul jocurilor din acest an


Doi absenţi cu CFR
FC Vaslui avea nu mai puţin de 8 jucători în pericol de a fi suspendaţi etapa viitoare, cu CFR Cluj, dacă ar fi fost aseară avertizaţi. Doi dintre ei n-au scăpat şi Colţescu le-a arătat cartonaşe, Raul Costin şi Milanov urmînd să absenteze în Gruia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Liga 2
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (10)
gazistu
gazistu  •  20 Aprilie 2011, 12:04

nu am jucat nimic...pustai joaca si acasa cu un singur varf, deaia am facut 3x 0-0 acasa cu astra, tg mures si brasov, consecutiv.

dani29dinamo
dani29dinamo  •  19 Aprilie 2011, 15:06

asa ca fiind din zona, imi doresc ca titlul sa mearga fie la Vaslui, fie la Galati...merita si Moldova un titlu, mai ales ca cele 2 echipe moldovene chiar joaca fotbal....la anul vor fi 3, va veni si Ceahlaul...Iasiul avand sanse doar teoretice sa revina anul acesta!La cat de jignite au fost mereu echipele moldovene...sa fie amandoua pe podium ar fi ceva remarcabil!!!

dani29dinamo
dani29dinamo  •  19 Aprilie 2011, 15:03

Ceahlaul in anii 90 a avut mereu clasari onorabile, locul 5 chiar(cand a facut si ea egal la Piatra Neamt prin 98 parca cu Juventus 1-1), si Galatiul s-a mai clasat bine, chiar si Bacaul inainte de a pica in B si acum in C(revine in B anul asta)....ideea este ca cluburile moldave au fost mereu furnizoare de fotbalisti pt echipele din capitala sau cele bine cotatae din tara(de aici si lipsa de rezultate notabile):Fratii Goian( de la Ceahlaul si Bacau), Ciocoiu(de la Bacau), Ilies(Foresta Falticeni), Pancu, Adrian Cristea(Poli Iasi), Andrei Cristea(Bacau),Burdujan(Ceahlaul) etc etc Pe langa FC Arges si U Craiova echipele moldovene au dat mereu jucatori echipelor mari si asta nu trebuie uitat!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează