FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 5-0

VIITORUL - DINAMO / Comisia de Disciplină a amânat verdictul! Dinamo - CS Universitatea Craiova se dispută cu spectatori

Fanii dinamoviști au invadat terenul de la Ovidiu după golul 3 al gazdelor // foto: sportpicures.eu
Fanii dinamoviști au invadat terenul de la Ovidiu după golul 3 al gazdelor // foto: sportpicures.eu

Articol de , - Publicat miercuri, 17 iulie 2019 11:28

Viitorul - Dinamo (5-0) // Conform regulamentului, arbitrul Marcel Bârsan ar fi trebuit să oprească definitiv partida după 10 minute, caz în care ambele echipe trebuiau să piardă cu 0-3. Cum însă el a reluat jocul, rezultatul de luni nu se mai poate schimba. Azi, Comisia de Disciplină a luat în discuție doar judecarea incidentelor cu ultrașii și a amânat cazul pentru 24 iulie, până după etapa a 2-a. 

UPDATE 14:10

Astfel, meciul dintre Dinamo și CS Universitatea Craiova de duminică se va disputa cu spectatori, pe Arena Națională. Până la această oră s-au vândut în jur de 1.000 de bilete pentru această partidă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Luni seara, în minutul 67 al meciului Viitorul - Dinamo, ultrașii oaspeți au pătruns în spațiul de joc și preț de 22 de minute partida a fost întreruptă de „centralul”Marcel Bârsan. Din studioul TV DigiSport, Ion Crăciunescu avertiza: „Dacă e să se respecte regulamentul, ambele formații ar trebui să piardă la «masa verde»!”.

Fostul arbitru internațional avea dreptate. Articolul 58 al regulamentului FRF precizează clar:

„În cazul în care, din cauza comportării spectatorilor şi/sau deficienţelor de organizare au loc în stadion incidente grave (incendii, distrugeri, conflicte între grupuri mari de suporteri şi forţele de ordine etc.), spectatorii intră pe teren, sunt aruncate în teren obiecte sau sunt lovite persoane din incinta terenului, arbitrul va întrerupe jocul până la încetarea faptelor respective şi înlăturarea pericolului, dar nu mai mult de 10 minute.

Termenul de 10 minute curge din momentul întreruperii jocului. Întreruperea poate surveni o singură dată în cursul unui joc. După caz, în funcţie de gravitatea incidentelor, până la reluarea jocului, jucătorii şi oficialii vor rămâne pe teren sau se vor deplasa la vestiare.

În cazul în care, după trecerea celor 10 minute, nu a fost restabilită ordinea, arbitrul va opri definitiv jocul, clubul organizator urmând să fie sancţionat cu pierderea jocului prin forfait. Dacă oprirea jocului a fost cauzată şi de spectatorii aflaţi în sectorul destinat oaspeţilor, atunci și clubul vizitator va fi sancţionat cu pierderea jocului prin forfait".

Un oficial din fotbalul românesc a explicat însă pentru Gazetă că rezultatul nu mai poate fi „întors”:

„Singurul care poate să decidă să oprească un meci este arbitrul, el e suveran. În cazul de față, șeful dispozitivului de pază al jandarmilor a decis evacuarea galeriei dinamoviste abia după 8-9 minute. Întrucât evacuarea nu se putea efectua într-un minut, Bârsan a decis să prelungească întreruperea partidei. Dacă el a hotărât reluarea jocului, fie și după 22 de minute, nu se mai poate pune problema schimbări rezultatului”.

 

Vezi și:Ultrașii din PCH, răspuns-manifest, în 8 puncte, pentru Ionuț Negoiță: „Vei avea acum ocazia să ne vezi mai implicați ca niciodată!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (59)
109594710227369
Marius-Adrian Creţu  •  18 Iulie 2019, 14:48

Fcsb-iştilor o să aveţi soarta Unirii Urziceni deoarece aşa vreau ... IO FIUL OMULUI !!!

dvd1
dvd1  •  18 Iulie 2019, 04:16

nici un avantaj Dinamo. Retrogradarea e sigura 100% anul asta si inca de pe ultimul loc la distanta mare de penultimul. Cu Craiova iau din nou 3-4 goluri si nici nu o sa se apropie de poarta. Apoi cu CFR acelasi snecariu, iau 3-4 goluri sigur. B-ul, retrogradarea. Cel mai onorabil e retragerea din campionat

bumix
bumix  •  17 Iulie 2019, 22:31

DACA ERA STEAUA ACUM ERA SUSPENDATA SI FEMEIA DE SERVICIU. CIINII AU PE CINEVA DE CIND II LUMEA ACOLO LA COMISII SE VEDE DIN AVION ,VA ADUCETI AMINTE CIND UN FUNDAS DINAMOVIST A FOST SUSPENDAT PT. O LOVITURA DATA UNUI ADVERSAR SI A LUAT ROSU SUSPENDAT PT . MECIUL VIITOR NORMAL DAR DINAMO FACE CONTESTATIE CU PROBA VIDEO SI ARATA CA LOBONT L-A LOVIT PE ADVERSAR SI CE CREDETI COMISIA IL IARTA PE FUNDASUL DINAMOVIST DAR LUI lobont NU-I DA NIMIC . SI MULTE MULTE CUSUTE CU ATA ALBA LA dinamo OARE DE CE ?? DE CE NU SINT JUDECATI CU ACEIASI MASURA TOTI??????

Vezi toate comentariile (59)
Comentează