FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CLUJ

Walter încalcă regulamentele, FRF trece cu vederea » Ce sancţiuni se impun

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 noiembrie 2012 21:30

Începînd din vară, omul de afaceri controlează destinele a două cluburi din Liga 1, Petrolul şi "U" Cluj. Deşi ROAF interzice ca o persoană să fie implicată direct sau indirect la mai multe cluburi din aceeaşi ligă, FRF nu s-a autosesizat.


Florian Walter, membru în Comitetul Executiv al FRF, a încălcat grav Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice (ROAF). Începînd din vară, omul de afaceri bucureştean controlează activitatea a două cluburi din Liga 1, "U" Cluj şi Petrolul. Conform unui certificat constatator de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului eliberat în 31 august a anului în curs, Florian Walter figura ca director general la "U" Cluj. În acelaşi timp, omul de afaceri controla deja activitatea şi la Ploieşti.

Pentru a intra în legalitate, ulterior, oficialii Universităţii au depus documente noi la Registrul Comerţului, care scot la iveală o serie de ilegalităţi. Pe un alt certificat constatator eliberat la 1 octombrie, apare Ioan Mărginean ca fiind director general la "U". Data numirii în funcţie a lui Mărginean este 1 august 2012, însă data depunerii specimenului de semnătură s-a făcut abia pe 3 septembrie.În plus, chiar dacă în vară i-a cedat pachetul majoritar de acţiuni la "U" lui Mărginean, la negocierile din ultimele zile purtate pentru vînzarea clubului clujean a participat şi Florian Walter.

Ce spune Regulamentul!
REGULAMENTUL DE ORGANIZARE A ACTIVITĂŢII FOTBALISTICE
Articolul 5 - Integritatea competiţiilor
Cluburile şi oficialii acestora trebuie să se conformeze următoarelor reguli:
a) un acţionar la un club organizat ca societate comercială sportivă pe acţiuni nu are dreptul de a fi acţionar sau de a deţine oricare funcţie / calitate în cadrul unui alt club.
b) un oficial al unui club nu are dreptul să deţină acţiuni sau să ocupe o altă funcţie la un alt club;
c) nici o persoană fizică sau juridică nu poate controla sau influenţa mai mult de un club, un astfel de control sau influenţă însemnând:
- deţinerea majorităţii drepturilor de vot a acţionarilor;
- dreptul de a numi şi demite majoritatea membrilor organelor administrative, de conducere sau control ale clubului respectiv;
- capacitatea de a exercita prin orice mijloace o influenţă decisivă asupra hotărârilor clubului.

REGULAMENTUL DISCIPLINAR
Articolul 60 – Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competiţiilor
Fapta persoanei care, direct sau indirect, deţine acţiuni sau o funcţie de conducere la mai mult  de un club participant în competiţiile organizate de FRF/LPF/AJF, se sancţionează cu  interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal până la încetarea motivelor de sancţionare şi  penalitate sportivă de la 50.000 la 100.000 de lei.

"U" şi Petrolul au acelaşi sponsor
Tot în ROAF se arată clar că "un club afiliat nu are dreptul ca direct sau indirect: să încheie un contract de sponsorizare cu un partener comercial care a încheiat deja un astfel de contract cu un alt club, dacă prin contract se stabileşte obligaţia clubului de a purta numele sponsorului pe echipamentul jucătorilor". Atît "U" Cluj, cît şi Petrolul au jucat în acest sezon cu acelaşi sponsor pe tricouri.

I-au plătit pe Boşneag şi Dolha
Contabila-şefă a clubului clujean a fost chemată de urgenţă la Bucureşti în cursul săptămînii. Conducerea le-a plătit restanţele financiare lui Ionuţ Boşneag, 26.000 de euro, şi lui Bogdan Dolha, 14.000 de euro, altfel echipa risca neprogramarea la meciul de luni cu Rapid. În plus, angajaţii clubului clujean şi-au primit şi ei salariile, însă doar după ce au ameninţat că nu se vor ocupa de organizarea meciului cu giuleştenii. Jucătorii şi antrenorii au fost amînaţi cu plata restanţelor.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (40)
noelstoica
noelstoica  •  11 Noiembrie 2012, 03:29
Postat de liviuzt pe 10 Noiembrie 2012, 19:25

Nimic mai simplu."U" Cluj si Petrolul direct LIGA 3 si Walter exclus pe viata din orice competitie sportiva.El oricum trebuie exclus pt ce a facut la U Cluj dar si cluburile trebuie sa plateasca pt complicitate cand nu reclami inseamna ca accepti tacit faptele si te asociezi cu cel ce le comite.

E usor din gura a spune,...cele zise de tine!Dar si mai greu de aplicat!Din pacate probele nu se pot fabrica,trebuie sa fie evidente...!

noelstoica
noelstoica  •  11 Noiembrie 2012, 01:24
Postat de turcu_cfr pe 10 Noiembrie 2012, 01:35

Singura masura prin care se poate scapa de oameni de astia ar fi sa se afiseze din partea tuturor un dezinteres total pentru fotbal timp de 2-3 ani. Doar atunci ar putea disparea astfel de jigodii. Toti sunt intr-o cardasie, de aceea nu se autosesizeaza, nu se deranjeaza hotii intre ei....

Dispar ei si apari tu!Sau destepti ca tine,care cred ca echipele astea, traiesc cu menta pe care o frecati voi!

dtdr
dtdr  •  11 Noiembrie 2012, 00:40

Nu-i sigura ilegalitate in acest fotbal romanesc , care este dominat de frauda si minciuna , sub atenta supraveghere a conducatorilor !

Vezi toate comentariile (40)
Comentează