FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

UPDATE CSA Steaua a mers la TAS și a cerut suspendarea barajului » Solicitarea roș-albaștrilor, respinsă + Câți bani au cheltuit oficialii „militarilor”

CSA Steaua a dat în judecată FRF și cere suspendarea barajului / Sursă foto: Facebook@ AS47
CSA Steaua a dat în judecată FRF și cere suspendarea barajului / Sursă foto: Facebook@ AS47

Articol de , - Publicat vineri, 20 mai 2022 13:36 / Actualizat sambata, 21 mai 2022 12:19

CSA Steaua, club căruia FRF nu i-a permis să participe la barajul pentru promovarea în Liga 1, a dat în judecată Federația Română de Fotbal la TAS, sperând astfel că va reuși suspendarea primului meci de baraj, cel dintre Chindia și Chiajna. Forul elvețian s-a pronunțat astăzi, cu o zi înaintea manșei tur a barajului, și a respins solicitarea „militarilor”. 

UPDATE GSP.ro a intrat în posesia răspunsului dat de TAS către FRF în cazul CSA Steaua

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia răspunsului pe care TAS l-a dat în cazul CSA Steaua vs. FRF. Motivarea deciziei urmează să fie comunicată părților în câteva săptămâni.

CSA Steaua a mers la TAS și a cerut suspendarea barajului » Solicitarea roș-albaștrilor, respinsă + Câți bani au cheltuit oficialii „militarilor”
Răspunsul pe care TAS l-a dat în cazul CSA Steaua vs. FRF
CSA Steaua a mers la TAS și a cerut suspendarea barajului » Solicitarea roș-albaștrilor, respinsă + Câți bani au cheltuit oficialii „militarilor”
TAS spune că apelul celor de la CSA Steaua este respins și precizează că formația „militară” va suporta cheltuielile de judecată

UPDATE TAS a respins solicitarea Stelei!

Informație de ultim moment venită dinspre Elveția: solicitarea celor de la CSA Steaua a fost respinsă de TAS. CSA Steaua poate face o contestație pentru judecarea cazului pe fond. Astăzi, speța s-a judecat în regim de urgență.

Astfel, situația inițială rămâne neschimbată, urmând ca primul meci de baraj să le pună față în față pe Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna.  

Cei de la CSA Steaua au achitat pentru început 1.000 de franci elvețieni pentru judecarea cazului în regim de urgență, urmând ca TAS să calculeze costurile finale și să le trimită „militarilor” factura, dezvăluie surse autorizate GSP.ro. 

CSA Steaua a dat în judecată FRF la TAS și cere suspendarea barajului!

Din informațiile obținute de GSP.ro, CSA Steaua a depus joi documentația la TAS, solicitând în regim de urgență măsura provizorie de suspendare a meciului de baraj între Chiajna și Chindia, programat sâmbătă, 21 mai, la ora 15:30. FRF a depus documentația pentru apărare abia în dimineața zilei de vineri.

În cursul zilei de astăzi cazul va fi judecat în regim de urgență. Totuși, chiar dacă TAS ar decide suspendarea duelului Chindia - Chiajna, e exclus ca CSA Steaua să intre mâine pe teren contra dâmbovițenilor. În cazul în care vor avea succes, „militarii” au posibilitatea de a lansa un alt demers în termen de 10 zile, prin care ar putea solicita să primească dreptul de promovare în primul eșalon.

Surse din lumea fotbalului susțin că „șansele sunt 50-50. Judecătorul de la TAS poate judeca că prevalează legislația națională sau poate decide că meritul sportiv este cel mai important”. CSA ar avea câștig de cauză în a doua variantă.

Concordia Chiajna primește vizita Chindiei Târgoviște, sâmbătă, de la 15:30, în timp ce U Cluj - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 20:30. În cazul în care roș-albaștrii ar primi un verdict favorabil, barajul Chiajna - Chindia ar urma să fie suspendat!

FRF confirmă demersurile Stelei: „Așteptăm să primim decizia”

Adrian Stângaciu, juristul FRF, a confirmat informația, mărturisind că federalii așteaptă un răspuns de la TAS chiar astăzi, cu o zi înaintea confruntărilor de baraj.

„Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga I. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat şi noi. Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra

Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia. Astăzi o vom primi cu siguranţă pentru că mâine este meciul de baraj (n.r. - Concordia Chiajna - Chindia Târgovişte, prima manşă) şi nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS”, a anunțat Adrian Stângaciu, juristul FRF, conform Agerpres. 

Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă. Însă şi CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce spune instanţa.

- Adrian Stângaciu, jurist FRF

CSA vrea să joace barajul pentru promovarea în Liga 1

Din informațiile Gazetei, oficialii clubului „militar” au oferit mai multe argumente în acest sens:

  • „dreptul de promovare a fost obținut pe teren”
  • „Steaua este un club de tradiție”
  • „infrastructura este una excelentă, de nivelul primei ligi”
  • „bugetul este unul important, asigurat nu doar de MAPN, ci și din sponsorizări și parteneriate”

Steaua se prevelaează de faptul că nu există nicio prevedere în regulament care să spună că echipa clasată pe locul 4 nu poate juca la baraj. Practic, steliștii vor să joace împotriva Chindiei, chiar dacă nu vor avea drept de promovare!

Cum a explicat FRF decizia de a o interzice pe Steaua la baraj

CSA Steaua a terminat play-off-ul pe 4, dar potrivit regulamentului nu va participa la baraj, întrucât nu are dreptul de a promova în Liga 1. FRF a anunțat că locul „militarilor” la baraj a fost luat de Concordia Chiajna, următoarea clasată.

Luni, în momentul în care FRF a organizat tragerea la sorți pentru meciurile de baraj, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu a justificat astfel interdicția aplicată Stelei: „CSA Steaua nu îndeplinește condițiile de promovare în Liga 1, în speță cerințele prevăzute de art 42, aliniatul 1, coroborate cu dispozițiile articolului 31 din Legea Sportului”.

CSA Steaua a mers la TAS și a cerut suspendarea barajului » Solicitarea roș-albaștrilor, respinsă + Câți bani au cheltuit oficialii „militarilor”
Pasajul din Legea Sportului care interzice promovarea celor de la CSA Steaua

Precedent neverosimil în 2013

În 2013, Rapid și Concordia Chiajna au disputat un baraj pentru menținerea în prima ligă, câștigat pe teren de giuleșteni. Ulterior, ilofvenii au depus un memoriu la TAS imediat după înfrângerea cu Rapid, acuzând că alb-vișiniii nu au drept de joc pentru Liga 1. 

Imediat, TAS a deschis un proces, permiţând Rapidului să joace provizoriu în Liga 1, ceea ce s-a și întâmplat. Tribunalul a dat verdictul după două etape scurse din acel campionat, iar gruparea giuleşteană a fost retrogradată. În locul ei, pe prima scenă a revenit Concordia Chiajna. Cele două partide pe care le-a disputat Rapidul au fost anulate. 

VIDEO Dumitru Dragomir: „FCSB e Steaua! Lucescu spune un adevăr, iar lumea trebuie să înțeleagă treaba asta”

Citește și alte știri despre CSA Steaua: 

CSA Steaua, comunicat acid la adresa Federației: „Ne exprimăm indignarea față de această decizie nedreaptă!”

VIDEO Burleanu, pont pentru CSA Steaua » Cum pot promova „militarii”: „Durează 48 de ore”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (198)
roja_azul76
roja_azul76  •  21 Mai 2022, 20:42
Postat de catalynn pe 21 Mai 2022, 10:50

Pana acum erai cu “legea” in gura. Acum nu mai e legea ci statutul FRF!? :-))) Și cu asta vrei tu sa câștigi la TAS mă!? Așa ceva!? :-))) In fine, in mintea voastră statutul e sfânt, tot prin statut a cumpărat și ne-a jjijji Steaua, inclusiv “Tradițiile Glorioase”! :-)))

Ți-am dovedit că ai "înhățat" o informație ca bibanul, fara macar s-o verifici! Nu ai făcut decât să-mi ridici mingea la fileu, iar eu am îngropat-o in terenul tau!:))

balotelli
balotelli  •  21 Mai 2022, 11:51
Postat de paolo16 pe 21 Mai 2022, 11:36

Domnu' Mărgărit, autor de "articole", nu FRF i-a interzis lui talpan sa participe la baraj, ci regulamentul. Schimbați-l în pauza competițională și, poate, promovați. Vi se sugerează asta doi ani, adică la 3 ani de la înființare.

Pe cine să schimbe? Pe Mărgărit? Să-l promoveze în funcție, pe locul vacant de "autor de articole sportive" de pe actualul post de can-can-ist?

paolo16
paolo16  •  21 Mai 2022, 11:36

Domnu' Mărgărit, autor de "articole", nu FRF i-a interzis lui talpan sa participe la baraj, ci regulamentul. Schimbați-l în pauza competițională și, poate, promovați. Vi se sugerează asta doi ani, adică la 3 ani de la înființare.

Vezi toate comentariile (198)
Comentează