FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA

Ultimele detalii despre asocierea Stelei cu un privat: „Se discută cu niște avocați specializați”

Oficialul Stelei, Iulian Miu (47 de ani), a dat mai multe detalii în legătură cu demersurile făcute pentru ca echipa din Ghencea să promoveze în Superliga.
Oficialul Stelei, Iulian Miu (47 de ani), a dat mai multe detalii în legătură cu demersurile făcute pentru ca echipa din Ghencea să promoveze în Superliga.

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 08:43 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 10:28

Oficialul Stelei, Iulian Miu (47 de ani), a dat mai multe detalii în legătură cu demersurile făcute pentru ca echipa din Ghencea să promoveze în Superliga. 

Pe 16 iunie, GSP scria că Ministerul Apărării Naționale și-a dat acordul pentru ca Steaua să se asocieze cu un investitor privat, fapt care i-ar permite trupei roș-albastre să joace pe prima scenă fotbalistică din România. Iulian Miu spune că, în acest moment, oficialii Stelei se află în discuții atât cu mai mulți avocați specializați, cât și cu mai multe persoane din cadrul FRF, pentru a fi siguri că această asociere se face ca la carte. Roș-albaștrii trebuie să se miște rapid: 1 august este data limită până când se poate face această asociere.

FCSB, CFR Cluj și Sepsi și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar al Conference League » Dueluri cu rivalele din Sofia și „dublă” de foc cu locul 4 din Turcia
TRAGERE LA SORȚI
FCSB, CFR Cluj și Sepsi și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar al Conference League » Dueluri cu rivalele din Sofia și „dublă” de foc cu locul 4 din Turcia

Iulian Miu, ultimele detalii legate de asocierea Stelei cu un privat: „Se discută cu niște avocați specializați”

„Se discută. Am înţeles că se discută cu nişte avocaţi specializaţi care ştiu exact legislaţia. Cred că se discută şi cu juriştii Federaţiei, pentru ca lucrurile să se facă corect cap-coadă.

Ordinul de a ne asocia cu un privat a fost dat de domnul Dîncu, pe vremea când era la minister. Până la 1 august ar trebui să se facă această asociere, dar ar fi bine mai devreme”, a declarat Iulian Miu, conform Orange Sport. 

Simion Apreutese, cel care a vrut să ia FCSB de la Gigi Becali, va băga bani la Steaua

Din informațiile Gazetei Sporturilor, conturarea statutului unei asocieri este aproape finalizată. Iar Simion Apreutese, patronul International Alexander Holding, o companie de transport, va fi cel care va investi la Steaua. Despre asociere a mai scris și Prosport. Apreutese a vrut să cumpere FCSB de la Gigi Becali atunci când patronul vicecampioanei anunțase că vrea să iasă din fotbal.

Ultimele detalii despre asocierea Stelei cu un privat: „Se discută cu niște avocați specializați”
Simion Apreutese, alături de Ilie Dumitrescu. Foto: specialarad.ro

Simion Apreutese nu este străin de ce se întâmplă la CSA Steaua București. El sponsorizează academia de fotbal a „militarilor” încă din anul 2021.

Academia Stelei se va diviza în urma asocierii

Sursele GSP mai dezvăluie că academia clubului din Ghencea se va diviza în urma asocierii Stelei cu Simion Apreutese. Cinci grupe de juniori vor fi preluate de noua societate, acesta fiind numărul minim pe care o echipă de seniori trebuie să le dețină. Patru dintre ele vor fi cele care evoluează în Liga Elitelor, juniorii U15, U16, U17 și U19.

Buget de minim două milioane de euro în Liga 2 pentru Steaua

Clubul Sportiv va face parte din asociere,posibil și suporterii, prin AS47. Dar CSA Steaua București nu ar da bani, ci ar aduce în asociere brandul, culorile și palmaresul, adică 3,7 milioane de euro anual.

Asta pentru că în procesul de recuperare a prejudiciului pe care clubul îl are cu Gigi Becali, s-a cerut un prejudiciu de 37 de milioane de euro pe 10 ani. Iar suma care ar urma să fie adunată de asociați a fost stabilită la minim două milioane de euro pentru Liga 2. În cazul promovării, aceasta ar crește la cel puțin 5 milioane euro.

Steaua va plăti pentru stadion și restul facilităților în cadrul noii asocieri

Odată realizată asocierea cu un investitor privat, secția de fotbal a Stelei va fi nevoit să plătească chirie nu doar pentru folosirea noului stadion la meciuri, dar și pentru celelalte facilități din baza sportivă din Ghencea, terenuri de antrenament, vestiare, sala de forță, condiții de recuperare și refacere. La fel cum, de exemplu, FC Rapid plătește celor de la CS Rapid pentru folosirea stadionului Superbet Arena-Giulești.

Conducerea Stelei va miza și pe apariția de noi sponsori. În precedentul sezon, roș-albaștrii au atras sponsorizări în jurul a 500.000 de euro.

Citește și: 

Astăzi ia startul Euro U21! » 12 vedete ale turneului găzduit de România și Georgia

Farul își află astăzi adversarele » Pe cine poate întâlni în Liga Campionilor și Conference League dacă trece sau e eliminată de Sheriff Tiraspol

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (9)
GigelPurcel
GigelPurcel  •  21 Iunie 2023, 18:22

Haha :)) ce gluma buna... De 2 ani se tot "negociaza cu asocierea", de 2 ani tot "cautam impreuna cu juristii cea mai buna varianta". Acum trebuie sa se desfasoare CE U21 in liniste, fara bannere sau scandaluri facute de ultrasi in Ghencea. Tre sa se spuna ca totul e ok, sunt jucatori, se face asocierea, etc.

istet10
istet10  •  21 Iunie 2023, 17:15

"Dar CSA Steaua București nu ar da bani, ci ar aduce în asociere brandul, culorile și palmaresul, adică 3,7 milioane de euro anual." Asta e o actiune moarta din fasa. As vrea sa vad asocierea aia facuta cu cine cu bani, dar ma tem ca nu se va intampla.

steauaefcsb
steauaefcsb  •  21 Iunie 2023, 15:49
Postat de miciBIO pe 21 Iunie 2023, 14:23

Steaua nu a plecat niciodată din Ghencea, Steaua nu a întrăinat palmaresele și trofeele, care sunt tot în vitrinile din Ghencea. ***

Steaua nu a luat niciodata pauza!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează