FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Pancu, apariție spumoasă la GSP Live » A făcut haz de necaz: „M-am simțit vânat. Nu trebuia să fiu demis, am făcut performanță”

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 16:40

Daniel Pancu (42 de ani) - omul care a fost izgonit de pe banca Rapidului și înlocuit cu Dan Alexa - a fost invitat la GSP Live, unde a vorbit pe larg despre toată perioada petrecută în Giulești.

Pancu a comentat și a dezbătut la GSP Live mai multe teme care au stârnit controverse de-a lungul perioadei petrecute la Rapid. Legenda rapidistă a tratat cu zâmbetul pe buze chiar și lucrurile care l-au deranjat enorm, cum ar fi informațiile din interiorul clubului apărute în presă.

- Ai simțit în toată această perioadă că erau jucători care erau controlați de butoanele altcuiva decât de butoanele antrenorului? 

(stă puțin pe gânduri) - Hmm, mi-e greu să spun. Asta ar însemna să-mi creez un alibi, refuz să cred așa ceva și voi refuza întotdeauna. Până la urmă, antrenorul este cel care trimite jucătorii în teren. Doar că la meciul acela cu Snagov, săptămâna a fost ciudată. Iarăși s-a scris în presă că dacă nu obținem 6 puncte din meciurile cu Snagov și U Cluj, voi fi demis. Înainte de meciurile cu Pitești, Mioveni, UTA și Snagov s-au scris lucruri de genul în presă. Probabil că anumiți jucători, pentru că nu poți să ai o relație bună cu toți, fiind mai naivi, e posibil... (stă din nou pe gânduri). Dar nu e, nu e, după se interpretează ce spun acum și nu vreau.  

Jucători cu o evoluție foarte slabă în acel meci, sunt și dintre jucătorii mei favoriți. Ar fi fost ușor să acuz, dar jucători dintre preferații mei au jucat foarte, foarte slab. În afară de doi jucători, restul ziceai că s-au încălțat invers. 

Pancu: „M-am simțit vânat la Rapid”

- Ieșirile tale public din perioada aceasta, crezi că acolo trebuie să mai lucrezi sau o să faci la fel? Când ai ceva de spus, să spui cu riscul de a-ți pune pe toate lumea în cap. 

- Nu, mi-au făcut rău cu siguranță. Doar că ăsta era modul meu de a răspunde, mă simțeam vânat. Și până la urmă nu cred că m-am înșelat. 

- Cine te-a vânat, cine nu te plăcea? 

- Ți-am spus mai devreme 4-5 meciuri înaintea cărora apărea în presă «Ultimatum, ultimatum, ultimatum». Nu știu cine le dădea, îți dai seama că nu eu. 

Pancu: „Nu cred că Florin Manea avea puterea să mă dea afară”

- Înafara de Florin Manea, care nu cred că avea puterea să te dea afară, de cine te-ai mai simțit vânat? 

(stă puțin pe gânduri și râde scurt) - Și dacă avea puterea... el nu a participat la multe discuții, a venit mai târziu în club, el nu a participat la multe discuții pe care le aveam eu cu cei din conducere. Nu cred că avea vreodată puterea să mă dea afară pe mine și nu știu cât a contat părerea lui până la urmă. El a spus că trebuia să fiu dat afară din iarnă, e părerea lui. 

Dacă eu trebuia să fiu dat afară din iarnă... când eu cred că rezultatele au fost peste ce s-a întâmplat în club. Mulți jucători veniți în vară, probleme de adaptare, de acomodare, alții au venit prin etapa 7-8 după ce nu mai jucaseră de nu știu cât timp și trebuia să-i pun eu pe picioare. Locul 3 la două puncte de promovare, care și acum e la fel de probabilă, cred că a fost o performanță. În niciun caz să schimbi antrenorul. 

- Cine te-a vânat, primarul te-a vânat? 

- Nu știu, iarăși au fost zvonuri. Nici eu nu dădeam acele declarații de nebun. Au fost zvonuri și pe partea aceasta. 

- Mi-a spus cineva că primarul nu ar fi avut nimic împotriva lui Daniel Pancu și nu l-ar fi criticat, dacă nu era influențat de Mircea Lucescu. Adică primarul era foarte sensibil la discuțiile pe care le avea în timpul meciurilor cu Mircea Lucescu.  

- Nu știu lucrul acesta, eu nu cred așa ceva. 

Ce spune Pancu despre aparițiile lui Mircea Lucescu în anturajul Rapidului

- Și asta cu Lucescu a fost iarăși o poveste, din punctul meu de vedere era o presiune suplimentară să-l pui pe Mircea Lucescu deasupra lui Daniel Pancu. Se spunea tot timpul că Lucescu va veni director tehnic, consilier, părea că te strivește presiunea asta. Tu cum ai simțit? 

- Nu, eu l-am invitat cu mare plăcere. De câte ori a avut ocazia a venit, a vorbit și cu jucătorii. Chiar nu am simțit nicio presiune din acest punct de vedere. Din toate discuțiile cu nea Mircea era mai mult de imagine pentru club, imagine internațională a clubului, mi-a dat garanții că nici nu se gândește să antreneze Rapidul. 

S-a vorbit mult că n-aș avea experiență, dar e relativă și cu experiența la antrenori. Drept dovadă, în Liga 1, Croitoru e antrenor cu portarii. Sunt cluburi la care poți să te impui, să te adaptezi, eu cunoșteam foarte bine Rapidul și sunt alte cluburi la care voi lucra altfel probabil. Asta cu lipsa de experiență nu stă în picioare. 

„Zi Pancule, cu nume, ce te ascunzi așa?!”, „Pancone, dacă ai sânge în instalație spune adevărul”,  „Pancule, zi adevărul că acuma faci exact cum a procedat Nico cu Maftei!”, sunt comentariile care apar în timpul emisiunii, pe pagina de facebook a Gazetei.

(se amuză copios și stă pe gânduri) - Nu pot fi eu acuzat de lipsă de sânge în instalație, hai să fim serioși. Nu ai cum să faci acuzația asta pentru că nu ai nicio dovadă clară. Eu știu cine a băgat articolele alea în ziar? Dacă aș ști, aș spune. V-am dat și în judecată, pe voi Gazeta, ca să aflu sursa la articolul ăla cu bătaia, cu Florin Manea. Dar cică nu poți să afli sursa. 

VIDEO Reacția lui Pancu, în direct, la comentariile de pe pagina Gazetei

- Cineva dădea în presă că urmează ca tu să fii dat afară, cine se uita urât la tine în club? E clar că simțeai, oricare dintre noi simte. (Pancu izbucnește în râs din nou, când aude întrebarea) 

- Când eram supărat, nu prea se uita nimeni la mine, că mă uitam eu urât la ei. (râde în continuare) Lucrurile sunt mai mult decât evidente, ți-am dat exemple mai devreme cu ce s-a întâmplat, dar în schimb să acuz pe cineva, nu pot, doar cu o dovadă. De exemplu, dacă mi-ar fi dat cineva sursa la proces (îl bușește iar un râs copios), atunci spuneam. 

EXCLUSIV VIDEO Pancu, apariție spumoasă la GSP Live » A făcut haz de necaz: „M-am simțit vânat. Nu trebuia să fiu demis, am făcut performanță”

- Ai aflat cine ți-a dat salariul în presă? 

(se oprește brusc din râs, vizibil iritat) - Nu, nici salariul. A apărut salariul cu punct și cu virgulă. Nu sumele m-au deranjat, ci faptul că nu aveam obiectiv promovarea și că nu puteam fi demis pentru că trebuiau să-mi asigure niște compensații. Lucrul acesta m-a deranjat pe mine, așa se întorc oamenii și o să spună «Aaa, ăsta nu vrea să plece că are de luat bani». Iar a fost ceva făcut cu cap. 

Cum îi descrie Pancu pe oamenii din conducerea Rapidului

- Relația cu Angelescu cum a fost? 

- Bună, foarte bună. 

- Dar cu Burcă? 

- Bună, cu el chiar vorbeam despre fotbal. 

- Relația cu Nicolescu, avocatul, cum a fost? 

- Bună, dar ne întâlneam foarte rar. 

- Cu primarul Tudorache? 

- Rău la început, dar foarte bine acum, în partea a doua. Mai ales după meciul de la Chiajna. Când m-am înțeles bine cu toată lumea și am fost liniștit, echipa nu a mai dat un gol. Rău la început pentru că au fost și declarațiile acelea, am răspuns și eu, cât au fost acele zvonuri. Zvonurile au fost din club, nu au venit de la un suporter «Domne, vezi că a vrut să te schimbe după meciul de la Turnul Măgurele», prima înfrângere din Liga 2. 

- Relația cu Florin Manea cum a fost? 

(râde din nou) - Nu vreau să mai revin, ai văzut că am răspuns indiferent de cine vorbește de mine, indiferent de rangul lui, de valoarea pe care o are sau n-o are. O să răspund tot timpul dacă știu că am avut dreptate. Eu am răspuns scurt, la obiect. Nu a fost o relație bună, pentru că nu aveam cum. Și-a depășit de multe ori atribuțiunile, a vorbit public despre echipă, nu a vorbit niciodată spre exemplu despre arbitraj.  

Nu a mai existat niciun fel de relație după meciul cu Petrolul, știe foarte bine, i-am reproșat personal. Eram la stadion la Regie și a spus că am jucat slab cu Petrolul, lucrurile astea m-au deranjat cel mai tare. Era cel mai important meci al nostru din Liga 2, o rivalitate istorică, pentru suporteri însemna enorm să câștigăm.  

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre Rapid: 

Câți bani solicită Daniel Pancu pentru a se despărți de Rapid: „Cei de la club mi-au cerut cazierul”

Pancu regretă că nu a dat afară un jucător de la Rapid: „Îi influența și pe ceilalți din jur. Am crezut că mă înșel, dar n-a fost cazul”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
1258802267479225
Marian Ghergus  •  28 Aprilie 2020, 18:20

Pancule iti dau dreptate doar cand vorbesti de MASTERCARD manea in rest lasa vrajeala !! Publicul ti-a cerut demisia deoarece echipa nu juca nimic si pentru ca ai fost atat de incapatanat sfidandu-i cu rares, manole, sefer, jorza ...si alte muraturi !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează