FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

RAPID. Dan Alexa nu se ascunde: „Înjumătățirea punctelor în Liga 2 e cea mai bună idee” ;)

Dan Alexa nu a apucat încă să debuteze oficial pe banca Rapidului
Dan Alexa nu a apucat încă să debuteze oficial pe banca Rapidului

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 mai 2020 19:19

Dan Alexa (40 de ani), antrenorul Rapidului, consideră că cea mai bună idee pentru încheierea actualui sezon din Liga 2 este organizarea unui play-off care să decidă echipele promovate.

„Să joci din 3 în 3 zile ar fi o nebunie, pentru că vor fi foarte multe partide. Cea mai bună idee ar fi organizarea unui play-off. Sigur, ar trebui să se înjumătățească punctele, iar unele echipe vor fi nemulțumite. Eu sunt pentru jucarea meciurilor pe teren. Ne dorim cu toții să promovăm, acesta este obiectivul meu personal”, a declarat Alexa, la Realitatea Plus.

Antrenorul susține varianta înjumătățirii punctelor pentru că Rapid s-ar apropia astfel la 6 lungimi de liderul UTA (19 giuleștenii, respectiv 25 arădenii). 

Vezi AICI clasamentul din Liga 2

Revine Liga 2 la play-off și play-out? 

Asupra Ligii 2 au planat mai multe discuții. Până la urmă s-a pus mai mare accent pe varianta cu sistem play-off și play-out. Cluburile ar urma să fie împărțite astfel: locurile 1-8 în play-off, 9-18 în play-out. Se va juca într-o singură manșă, iar punctele nu vor fi înjumătățite, în ciuda dorinței celor de la Petrolul și Rapid, idee apreciată și de Răzvan Burleanu. 

Ploieștenii și giuleștenii au propus ca punctele să fie înjumătățite, susținând ideea că sunt mai puține meciuri de jucat și astfel ar fi mai greu de remontat diferența. Președintele FRF a fost de acord cu ideea celor două, însă au fost multe cluburi care s-au opus. 

VIDEO Rapid a pierdut dreptul exclusiv de folosire a siglei

Citește mai multe știri din Liga 2:

Fotbaliștii din România se unesc: „De ce să mai fim izolați? Nu am stat două luni în casă?”

U Cluj și-a făcut galerie virtuală! Clipul viral în care apar Goga, Florescu sau Mihai Silvășan

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
cristi05
cristi05  •  12 Mai 2020, 15:28

*** ! castiga pe teren daca esti in stare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danyelhd
danyelhd  •  11 Mai 2020, 20:46

Daca era un sistem play-off cu meciuri tur-retur poate nu era normal injumatatirea, dar tinand cont ca se va juca doar o mansa si echipele sunt cele mai bune din campionat, cei aflati pe locurile 7-8 au sanse foarte putine, aprope nule. Daca tot se joaca intr-o singura mansa fair-paly ar fi sa se faca pe un teren neutru la mijlocul distantei dintre localitatile celor doua echipe.

2619242674825853
Iulian Guzu  •  11 Mai 2020, 19:57

Cum poti sa debitezi asa ceva d.alexa,cum sa se injum.punctele !?? E aberant injust si ne fair play!!! Rusinicaaaaa!!! Daca era rapidu acolo te pitulai sub aripa.....doamnei sti tu care .. aia care mai si palmuieste!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează