FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

Sancțiuni severe pentru U Cluj, după ce un jandarm a fost rănit la meciul de baraj

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iulie 2019 16:05

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amendat clubul U Cluj după ce un jandarm a fost rănit cu un scaun aruncat din tribune în timpul barajului de promovare cu Hermannstadt.

Formația din Cluj a primit o amendă de 100.000 de lei și va fi obligată să joace patru meciuri fără spectatori. „Șepcile roșii” vor evolua și sezonul viitor în Liga 2 și vor duce lupte grele pentru promovare cu echipe precum Rapid, FC Argeș, Farul Constanța și Petrolul.

CONTEXT

Scene șocante au avut loc la meciul tur al barajului demenținere/promovare în Liga 1 dintre  Universitatea Cluj și  Hermannstadt, scor 0-2. Un ultras al „șepcilor roșii” a intrat la bustul gol pe teren și a fost imobilizat imediat de forțele de ordine. Ajunși în fața galeriei, clujenii au început să arunce cu tot ce-au avut la îndemână în jandarmi și stewarzi.

Unul dintre jandarmii aflaţi în faţa galeriei clujene a fost lovit puternic în cap cu un scaun rupt şi a rămas inconştient, într-o baltă de sânge
După ce-a primit îngrijiri de la paramedici pe pista de atletism a terenului, acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, iar medicii i-au făcut imediat un examen cu un computer tomograf. Acesta a suferit o fractură a cutiei craniene.

Vezi și:

VIDEO „Fiare”, nu ultrași! La 11 ani după ce au băgat un jandarm în comă, suporterii lui U Cluj au recidivat!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
steffanel
steffanel  •  05 Iulie 2019, 06:10

@ Vlad Ioan, probabil ca ai dreptate sunt doar simpatizant si nu suporter. Desi te rog sa ma crezi ca am fost cel putin la jumatate din meciurile de acasa si intotdeauna am stat la tribuna a II-a nu in peluza. Nu mai am varsta sa stau in peluza sa sar sau sa cant. Masuri impotriva acestor gen de oameni ar trebui sa ia clubul care are cel mai mult de pierdut. Mi-ar placea sa vad atmosfera ca in Anglia sau Germania ( ce zici de peluza galbena de la Dortmund ? ) unde rar cate un suporter isi mai da in petec. Fara petarde si fumigene. Astea le mai vezi doar prin tarile fost comuniste gen Romania, Serbia, Croatia, Bulgaria etc unde interesele sunt de a mentine o astfel de atmosfera/incidente pentru a abate atentia de la probleme importante ale societatii. Cum au reusit ? Autoritatile plus cluburile au luat masuri impotriva huliganilor interzicandu-i pe stadioane ani de zile. Asa ar trebui si la noi. Ce vroia sa faca acel huligan ? Pe cine sa bata ? Pe adversari, arbitru ? De fapt pe el nu-l interesa meciul ci sa iasa in evidenta chiar daca clubul are de suferit. Pana la urma el ce era, suporter sau simpatizant ? Gandeste-te un pic, cine a facut clubului un bine, eu ca simpatizant care-mi cumpar bilet sau acel “suporter” care a dat o gaura de 100.000 lei ? Plus patru meciuri fara “suporteri”.

485809194904413
Costel Tudor  •  04 Iulie 2019, 22:55

Sanctiunea mi se pare blândă !!! Totuși AVIZ AMATORILOR !!!

180190845824463
Mihnea Iorga  •  04 Iulie 2019, 22:30
Postat de Vlad Ioan pe 04 Iulie 2019, 21:31

PS: jesepe, de ce nu scrieti de stewardul l-a lovit prima data cu piciorul in cap pe suporter, inainte de toate incidentele? Ca de obicei,dati doar ce va convine si ce va lasa unii.

Corect, mai trebuiau adăugate încă 2 etape de suspendare și pt huliganism stewarzilor :)) cât despre cronologia evenimentelor uiți sa spui că mai întâi suporterul bătut intrase pe teren, deci cine a încălcat prima dată regulile?! Oricum un abuz al stewarzilor nu justifică nicidecum reacția furibundă a huliganilor, nimic nu îți dă dreptul de a lăsa inconștientă o persoană într-o baltă de sânge, bașca acel jandarm nici măcar nu era cel care îl lovise pe suporter, deci nu se poate vorbi despre vreo plată de polițe.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close