FOTBAL  »  LIGA 3  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV O echipă de mare tradiție, din nou în Liga 1? » 3 nume mari în proiect: „Atunci va fi gata și noul stadion”

Politehnica Timișoara a luat-o de la zero în Liga 3 / FOTO: facebook.com/politehnicatimisoara
Politehnica Timișoara a luat-o de la zero în Liga 3 / FOTO: facebook.com/politehnicatimisoara

Articol de , - Publicat marti, 23 aprilie 2024 14:38 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 15:02

Planuri mari la Timișoara! Iosif Rotariu a dezvăluit, la GSP Live, intenția clubului de a promova în Liga 2, la finalul acestui sezon ♦ Alături de Costel Pantilimon, președinte, și Paul Codrea, antrenor, Rotariu vrea să readucă echipa în cel mult 4 ani pe prima scenă a fotbalului românesc ♦ Fostul mare fotbalist speră ca Timișoara să aibă stadion nou în cel mult doi ani.

Politehnica Timișoara își propune să revină repede în Liga 2, după retrogradarea din sezonul trecut. Bănățenii sunt în grafic: echipa condusă de Paul Codrea ocupă locul 2 în Grupa a 8-a din Liga 3, în spatele celor de la FC Bihor, însă sunt aproape siguri de baraj.

Vestea momentului vine de la UEFA! România trimite 4 arbitri la Euro 2024
ARBITRAJ
Vestea momentului vine de la UEFA! România trimite 4 arbitri la Euro 2024

Iosif Rotariu, venit să ajute clubul din postura de scouter, speră ca Poli să promoveze încă din acest sezon în Liga 2, în ciuda lotului extrem de tânăr pe care îl are Paul Codrea la dispoziție.

VIDEO. Iosif Rotariu, despre proiectul Poli Timișoara: „Lotul ne permite să promovăm, dar știți cum este la baraj...”

Avem șanse destul de mari să jucăm în Liga 2, din sezonul viitor. Când au venit Pantilimon și Codrea în club, am venit și eu în departamentul de scouting. Au plecat aproape toți jucătorii care au retrogradat sezonul trecut și am promovat din academie, am mai adus jucători tineri din alte părți...

Am vrut să formăm o echipă pentru Liga 3, să creștem jucătorii tineri. Încet-încet, s-a creat un grup foarte bun, susținut foarte mult și de suporteri. După ce am văzut în ultimele partide, avem șanse mari de promovare la baraj. Lotul ne permite să promovăm, dar știți cum este la baraj, depinde și de șansă.

Este un proiect nou la Timișoara, cu promovarea multor jucători din academie, din zonă. Cel mai în vârstă jucător este Cristian Bocșan, 29 de ani. Cred că avem cea mai scăzută medie de vârstă din toată Liga 3”, a declarat Iosif Rotariu, la GSP Live.

5este locul ocupat de Timișoara în topul celor mai mari orașe din România, cu 250.849 de locuitori

Iosif Rotariu, optimist în privința noului stadion din Timișoara: „Va fi gata în doi ani”

Noul stadion al Timișoarei va ocupa o suprafaţă de peste 9.000 mp şi va avea 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă arenă va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă, precum şi o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită şi de locuitorii din zonă.

+20 FOTO

Veștile nu sunt însă bune în privința arenei „Dan Păltinișanu”, dezvăluie Rotariu, unde lucrurile stagnează:

Am fost la începerea lucrărilor pentru stadionul-LEGO, care am înțeles că va fi gata în 2 ani. Va avea o capacitate de 10.000 de locuri. Ar fi un lucru foarte important pentru Timișoara, și poate și mai mulți oameni din oraș vor veni alături de echipă.

În schimb, la stadionul «Dan Păltinișanu» va dura mai mult. Acolo nu s-a început nici demolarea. Va avea și o capacitate mult mai mare, în jur de 30.000 de locuri. Ar fi foarte important totuși ca stadionul-LEGO să fie gata, emulația în jurul clubului ar fi mult mai mare”.

Când revine Poli în Liga 1?

Rotariu este optimist și speră ca echipa lui de suflet să revină în prima ligă în cel mult 4 ani:

Sperăm ca în 3-4 ani, cel mult, să revenim în Liga 1.

Brandul Poli are o mare tradiție. Toată lumea din Timișoara mă întreabă: «Ce facem cu Poli?». Sperăm să revenim cât mai repede în Liga 1 și să vin la voi în emisiune, să vorbim despre meciuri ca FCSB - Poli Timișoara!”.

2017-2018a fost ultimul sezon în care Timișoara a avut o reprezentantă în Liga 1, pe ACS Poli

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Iosif Rotariu din 22 aprilie

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole de actualitate:

Prime speciale pentru jucătorii lui Dinamo: „E o motivație, dar nu cea mai importantă” » Problema remarcată
DINAMO
Prime speciale pentru jucătorii lui Dinamo: „E o motivație, dar nu cea mai importantă” » Problema remarcată
De ce nu va sărbători Gigi Becali câștigarea campionatului: „Știți când sărbătoresc eu?”
FCSB
De ce nu va sărbători Gigi Becali câștigarea campionatului: „Știți când sărbătoresc eu?”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  24 Aprilie 2024, 01:33
Postat de Catalynn_18 pe 23 Aprilie 2024, 15:09

Sper să se construiască stadionul cat mai curând iar echipa care va juca acolo să NU fie o altă clona, care mai devreme sau mai târziu va sfârși în insolvență și faliment ca toate clonele. Pt a suta oară: dacă tot folosim bani publici în sportul profesionist, cluburile care o fac să fie numai de drept public, astfel nu vor putea da țepe și nici falimenta iar cheltuielile vor fi transparente.

ce aveti dimineata asta la popota? cred ca mazare!!

SteelBoys
SteelBoys  •  23 Aprilie 2024, 22:43

2011...Forzaaaaa Otelul !!!... inca am cosmaruri cu Iancu :))

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  23 Aprilie 2024, 15:10

Si Ripensia Timisoara trebuie sa revina in Divizia A.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează