FOTBAL  »  LIGA 3  »  EXCLUSIV

UPDATE Avem SMS-urile cu tentativa de blat pentru care a fost suspendat un campion cu Dinamo! "Să fie bine de Paști, pe praful ăsta!"

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2017 09:47

Alexandru Bălțoi, 35 de ani, fostul atacant al lui Dinamo, a fost suspendat de către Comisia de Disciplină a FRF.

Bălțoi, care a activat în sezonul recent încheiat ca antrenor secund și ca jucător la Atletico Vaslui, în Liga a 3-a, a primit o suspendare de 10 luni și a fost amendat cu 100.000 de lei, pentru tentativă de trucare de meciuri. 

1

Ce s-a întâmplat

Deși juca în Liga a 3-a, Bălțoi a contactat persoane din conducerea clubului Dacia Brăila, din Liga a 2-a, propunându-le prin SMS 20.000 de lei (aproximativ 4.500 de euro) pentru a pierde meciul cu Clinceni, din 14 aprilie 2017, cu două zile înainte Paște.

"Facem să fie bine pentru toți de Paști, pe praful ăsta", a fost unul dintre mesajele trimise de Bălțoi, care au ajuns ulterior la Comisia de Disciplină. "Tu știi cum e, îți dau ție și tu vorbești cu băieții. Și mai ai ceva de la mine", adaugă fostul jucător de la Dinamo

Alin Pânzaru, antrenorul de la Brăila, a refuzat ferm: "Nu mă interesează un leu nemuncit, mai bine mă târăsc ca râma de foame (...) Ăla care oferă să-și ia lumânări cu ei, că vine Paștele". Antrenorul i-a recomandat lui Bălțoi să vorbească la Clinceni, "cu Dragomir, că lor le plac combinațiile". 

În februarie 2016, clubul din Clinceni a fost preluat de chinezul Eric Mao, asociat de UEFA cu mafia asiatică a pariurilor, iar Alexandru Dragomir - fostul coleg al lui Bălțoi de la Dinamo, Dinamo II și Clinceni - a fost numit președinte. 

Pe 17 martie, Dragomir a fost suspendat și el 3 luni de federație pentru tentativa de trucare a unui meci. 

mesaj bloi

Ce spune Bălțoi

Contactat de Gazetă, Bălțoi a susținut că totul a fost o glumă. 

"Asta e o tâmpenie, o aberație. Am făcut o glumă de 1 aprilie cu Alin Pânzaru (n.r antrenorul de la Dacia Brăila). I-am zis să facem și noi o chestie. Era o glumă, dar el a luat-o în serios și s-a dus cu SMS-ul la Federație. Sunt nevinovat. Oricum m-am lăsat de fotbal. Fac niște cursuri de kinetoterapie"Alex Bălțoi pentru GSP.RO

Mesajul lui Bălțoi a fost trimis, însă, la aproape două săptămâni după data de 1 aprilie.

Bălțoi a câștigat două titluri de campion cu Dinamo. El era unul dintre jucătorii preferați ai lui Cristi Borcea, care îl propunea constant la echipa națională în declarațiile date presei.

La 23 de ani, atacantul a marcat golul victoriei lui Dinamo în Supercupa României, 3-2 cu FCSB, în 2005.

De-a lungul carierei, Bălțoi a jucat la Dinamo, Farul, Oțelul, FC Argeș, UTA, FC Brașov, Unirea Alba Iulia, Ceahlăul, Chiajna, CF Brăila, Clinceni, Academia Argeș și Unirea Dej. 

Cazul său este al 7-lea anchetat în ultimii 3 ani de Departamentul de Integritate al FRF care se încheie cu suspendări.

Acum o lună, Epaminonda Nicu, un alt fost campion al României, a fost suspendat pentru 3 luni și a primit o amendă de 25.000 de lei, în cazul în care a fost sancționat și fostul secund al lui Reghecampf, Laurențiu Tudor.

5 trofeeare Bălțoi cu Dinamo: 2 campionate, 2 Cupe și 1 Supercupă

 

Save

Save

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (71)
104772133226352
Petre Radulescu  •  04 Iulie 2017, 11:34

Normal daca a activat că jucător la campioana blaturilor, dinamu. Omul are școala blaturilor în sânge.

valah_redandblue
valah_redandblue  •  04 Iulie 2017, 15:29

Inca o dovada ca toti cei legati de ciuperca infectioasa numita MINAO sunt blatisti si nelegiuiti de cea mai joasa speta

1745flo
1745flo  •  04 Iulie 2017, 15:31

Ce legatura are tentativa de blat cu Dinamo??? De rusinea cu omenia,stiuta de tara intreaga si recunoscuta de cioban insusi, n-am văzut nici un articol! Dar despre Dinamo inventati pe banda rulanta cu zecile! Rusine aservitilor!

Vezi toate comentariile (71)
Comentează