FOTBAL  »  LIGA 2  »  DRAMA

"Micul Duckadam" rămîne fără organe! » Portarul descoperit de GSP şi-a pierdut splina şi un rinichi pe terenul de fotbal

Paul, scos în afara terenului după ciocnirea cu Dosso // Bogdan Samoilenco (Sport Arad) +3   FOTO
Paul, scos în afara terenului după ciocnirea cu Dosso // Bogdan Samoilenco (Sport Arad)

Articol de , - Publicat duminica, 21 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2013 20:32

Poreclit astfel după ce apărase 4 penalty-uri în finala CN de juniori 2009, goalkeeperul de la Luceafărul a fost operat sîmbătă dimineaţa la Oradea, după ce a fost internat în stare gravă: e în afara oricărui pericol, dar medicii susţin că s-ar putea lăsa de fotbal.

Fluierături aprige pe "van Neumann" din Arad: UTA e la egalitate cu Luceafărul în Liga 2, 0-0, iar portarul oaspeţilor stă de secunde la pămînt. Se ciocnise de ivorianul Dosso, atacant zdravăn de 1,86 metri, însă publicul consideră că trage de timp! Paul se ridică după cîteva secunde, continuă meciul, iar asta aţîţă gazdele. Cu doar cîteva secunde înaintea pauzei, se prăbuşeşte din nou!

E imediat înlocuit, i se aplică o mască de oxigen şi e transportat la Spitalul Judeţean Arad. Medicii nu îl internează: "Nu are nimic grav, o săptămînă repaus". Vor fi contrazişi peste cîteva ore.

De la "n-ai nimic", la "hematom pe rinichi"
Paul se întoarce la Oradea în autocarul Luceafărului. E optimist. "Mă doare, dar sper să mă fac bine în 2-3 zile, să revin la antrenamente", îi spune antrenorului Florin Fărcaş.

Dar noaptea dintre vineri şi sîmbătă devine un coşmar. I se face rău, ajunge la Spitalul Judeţean din Oradea, unde i se descoperă un hematom la rinichi. La ora 7 dimineaţa, e operat de urgenţă de chirurgul Cornel Negrini. Îi e extirpat rinichiul afectat, urmează transferul la terapie intensivă. "E stabil, într-o stare bună, dar nu ştim dacă va mai juca vreodată fotbal" e părerea medicilor.

Cum şi-a pierdut splina
Posibila retragere poate fi influenţată şi de o altă problemă de sănătate a lui Paul: nu mai are splină din 2007! Culmea, a rămas fără acest organ după un episod similar, ciocnire cu adversarul. Accidentarea de acum şase ani a fost însă şi mai stupidă.

"Eram la juniori, jucam cu Bega Timişoara. Am primit pasă înapoi, mingea s-a oprit într-o baltă, am încercat să o degajez, iar atacantul advers nu s-a putut opri. M-a lovit cu genunchiul în stomac. Cîteva minute am rezistat în poartă, dar după un plonjon n-am mai putut continua. La spital m-au operat. Mi-au scos splina. Era ruptă-n două. Multă lume mi-a spus că nu voi mai putea continua cariera, însă doctorul m-a liniştit", declara Paul acum 4 ani.

Descoperit de Gazetă!
Paul a fost eroul juniorilor mari ai FC Bihor în 2009. A scos 4 penalty-uri consecutive în finala campionatului naţional, cu Steaua. Atunci, la loviturile de pedeapsă, orădenii s-au impus cu 4-3. Paul a primit trofeul din mîinile lui Miodrag Belodedici şi a fost comparat cu Helmuth Duckadam. Performanţa aceasta a fost prezentată în revista online YGSP, numărul 18 din iulie 2009. (foto 2)

"Nu e de vină"
Omul care s-a ciocnit de Paul, ivorianul Sindou Dosso, nu e acuzat de oaspeţi. "Se vede pe reluări că nu a avut intenţia să-l atace", spun orădenii. Africanul se oprise şi se ferise cu braţele în momentul ieşirii goalkeeperului advers, Paul lovindu-se atît de atacant, cît şi la contactul cu solul. Dosso a marcat primul gol al partidei, încheiată 2-0. (Radu Romanescu)

CV - Dumitru Vlad Paul
Născut: 13 mai 1990
Înălţime: 1,90 m
Greutate: 75 kg
Post: portar
A mai jucat la: FC Bihor, ACU Arad, Arieşul Turda şi Unirea Floreşti

"Sîntem şocaţi de ce a păţit Paul, dar, în acelaşi timp, sîntem alături de el. Sperăm să îl avem cît mai repede alături de noi" (Florin Fărcaş, antrenor Luceafărul Oradea)

"Nu pot să cred ce s-a întîmplat. Îi urăm multă sănătate. Regretăm enorm evenimentul nefericit" (Adrian Falub, antrenor UTA)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
bogdansteaua93
bogdansteaua93  •  21 Aprilie 2013, 11:19

e regretabil ce sa intamplat...sper sa se faca bn

utaaradan
utaaradan  •  21 Aprilie 2013, 10:52

campania de prostire a copiilor cu 4 ore de sport la scoala, de parca doua nu ajung, ar trebui sa inceteze. acesta este inca un exemplu, ca sportul nu te face mai sanatos, ci doar mai infirm.

gabi.competitii.ro
gabi.competitii.ro  •  21 Aprilie 2013, 09:21

YGSP a fost o intiativa buna. Dar cum noua ne pasa de sport, poate prea mult, s-a scos.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează