FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGAB.RO

Sîmbătă reîncepe liga secundă » Promovare pentru şefii ”Generaţiei de Aur” cu Viitorul şi Chindia

Gheorghe Hagi se implică
deseori la antrenamentele
Viitorului Constanța și va
sta, probabil, pe bancă
dacă va obține
promovarea în Liga întîi
f Bogdan Bălaș
Gheorghe Hagi se implică deseori la antrenamentele Viitorului Constanța și va sta, probabil, pe bancă dacă va obține promovarea în Liga întîi f Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat joi, 15 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 martie 2012 22:33

Sezonul în L2 se reia cu o schimbare importantă de sistem competiţional operată la mijlocul întrecerii: nu mai retrogradează ultimele 5, ci doar ultimele trei formaţii din fiecare serie. Deşi aflată pe locul doi, Timişoara e înglodată în datorii şi are şanse minime să primească licenţă pentru sezonul viitor de L1

Amînat două săptămîni din cauza timpului nefavorabil şi a greutăţilor financiare, startul returului în liga secundă se va da, finalmente, sîmbătă. Promovarea rămîne neschimbată: urcă în L1 primele două cluburi din cele două serii. Vestea cea mai importantă e însă că sistemul competiţional se modifică din mers la retrogradare: vor pica numai ultimele trei formaţii, nu ultimele cinci, cum se ştia la începutul sezonului!

Motivul: FRF intenţiona să înceapă cu acest campionat restructurarea eşaloanelor mici, prin diminuarea numărului competitoarelor, numai că neavizarea în timp util la tribunal a noului statut al federaţiei întîrzie proiectul cu un an! Iar FRF s-a pus acum la adăpost cu acest amănunt juridic, pe care Craiova îl invocă atunci cînd contestă decizia dezafilierii.

Fără excepţii: nu promovezi dacă nu ceri licenţă pentru L1 pînă pe 31 martie!
Acelaşi considerent a stat şi la baza deciziei ca formaţiile din L2 să nu mai aibă obligaţia de a fi licenţiate pentru sezonul următor! Numai ocupantele locurilor 1-5 din acest moment vor trebui să-şi depună pînă pe 31 martie documentaţia de licenţă pentru Liga 1 în eventualitatea în care vor încheia campionatul pe poziţie promovabilă. Aceeaşi dată e însă valabilă şi pentru echipele de pe locurile 6-14 care consideră că pot urca în L1 la sfîrşitul sezonului. Cu alte cuvinte, dacă o formaţie e acum pe locul 7 în L2 şi nu solicită licenţă pentru L1 pînă pe 31 martie 2012 nu i se va permite înscrierea în ediţia viitoare a primei divizii!

Săgeata, Snagov şi Timişoara aproape de colaps
Concret, liderii din acest moment, Viitorul Constanţa şi Gloria Bistriţa, vor defila, probabil, spre eşalonul de elită. Mai departe încep însă problemele pentru celelalte locuri promovabile. În Seria 1, Săgeata Năvodari (locul 2) şi FC Snagov (locul 4) nici nu vor lua probabil în calcul licenţierea pentru L1. Primii abia au găsit resurse să continue, iar ilfovenii au rămas fără cei mai buni jucători, plecaţi cu Reghecampf la Chiajna. Lupta ar rămîne astfel pe axa Tulcea - Iaşi.

Iar în Seria 2, Timişoara e în pragul dezintegrării, cu datorii de 2,6 milioane de euro, aproape imposibil de acoperit pînă la 31 martie. Aşa că favorite ar fi Chindia Tîrgovişte, unde Gică Popescu gestionează traseul dîmboviţenilor, şi UTA, care, deşi e acum pe locul 8, e pregătită să atace decisiv în retur.


66,5 milioane de lei vechi, sumă brută, vor plăti din retur cluburile din L2 pentru noile baremuri de arbitraj la partidele de acasă

Cine trage la promovare
Seria B1
Viitorul Constanţa
Antrenor: Cătălin Anghel (confirmat)
Achiziţii: L. Ştefan (Farul), Al. Iacob (liber), N. Dică (Mioveni), Cr. Cristea (Snagov), C. Herea (Brăneşti), Jianu (Săgeata)
Atuuri: condiţii excelente de pregătire; lot valoros; poziţia din clasament

Delta Tulcea
Antrenor: Cristian Dulca (confirmat)
Achiziţii: Delgado (liber), Marincău (Brăneşti), B. Oprea (Brăneşti), I. Filip (Gloria Buzău)
Atuuri: poziţia din clasament; lot omogen; dorinţă de promovare, care a lipsit în sezoanele trecute, întrucît clubul nu avea dreptul de a "urca" în Liga 1

CSMS Iaşi
Antrenor: Ionuţ Popa (confirmat)
Achiziţii: Al. Creţu (FC Hunedoara), Petrovici (Metalac, Serbia), Codrea (Giarmata), Brajkovici (Vozdovac, Serbia), Camara (Unirea Alba Iulia), Hăisan (CS Mioveni)
Atuuri: antrenor cu mare experienţă, care a mai reuşit promovarea cu Iaşiul; instalarea lui Florin Prunea în funcţia de preşedinte

Farul Constanţa
Antrenor: Viorel Tănase (nou)
Achiziţii: G. Curcă (Dinamo II), A. Neagoe (UTA), Sipovici (Oţelul, împrumut), S. Paraschiv (liber), V. Badea (Concordia)
Atuuri: achiziţii extrem de reuşite; dorinţa de promovare, absentă în sezonul trecut

SERIA B2
Gloria Bistriţa
Antrenor: Nicolae Manea (confirmat)
Achiziţii: V. Niculescu (Sportul), R. Stan (Livezile), Oghinciuc (Chindia), Traşcă (Rovinari), Isac (Brăneşti), Ţîrcă (Arieşul)
Atuuri: poziţia din clasament; prezenţa unor jucători valoroşi, precum Tudose, Silvăşan sau V. Năstase

Poli Timişoara
Antrenor: Valentin Velcea (confirmat)
Achiziţii: Petcuţ (Alba Iulia), R. Cîrstea (FC Argeş)
Atuuri: poziţia din clasament; păstrarea cîtorva fotbalişti de bază, precum Goga

Chindia Tîrgovişte
Antrenor: Flavius Stoican (nou)
Achiziţii: Buşu (Petrolul), Poiană (U Cluj), Mihăescu (Dinamo II)
Atuuri: implicarea lui Gică Popescu, lot omogen, tradiţie, susţinerea autorităţilor locale

UTA Arad
Antrenor: Roland Nagy (confirmat)
Achiziţii: Mara (Xanthi, Grecia), Gallanis (liber), Sitoe (Trofense, Portugalia), Bucur (Arieşul)
Atuuri: tradiţie, buget peste media diviziei secunde: un milion de euro

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Liga 2
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează