FOTBAL  »  LIGA 2  »  FĂGĂRAȘ

Unul dintre primii fotbalişti şi conducători ai Nitramoniei se revoltă după dezvăluirile din Gazetă: "Şi-au bătut joc de sportul de aici!"

Articol de , - Publicat luni, 05 octombrie 2015 00:00

Luna trecută, Gazeta a dezvăluit cum Primăria din Făgăraş s-a îndatorat pentru 20 de ani pentru a plăti ratele unui stadion pe care-l putea avea pe gratis, arenă nefolosită de vreo echipă de seniori.

La 77 ani, Constantin Popa condamnă starea sportului din oraşul Făgăraș şi e tranşant: "Hoţii de aici au făcut totul"

La 77 ani împliniţi luna trecută, un fost fotbalist al Universităţii Cluj şi al Nitramoniei a reacţionat dur după dezvăluirile Gazetei.

"Şi-au bătut joc de sportul de aici toţi hoţii ăştia! Totul s-a făcut «pe negru». Oraşul a dat fotbalişti şi sportivi precum Olimpiu Nodea, Mariana Tîrcă, Octavian Pescaru. Am ajuns să nu avem nici măcar echipă, dar ne-am împrumutat pe 20 de ani. Acest primar îşi urmăreşte doar interesele lui! E acompaniat şi de acea clică de consilieri. Citeam interviul vostru cu el şi mi se părea incredibil cînd el nu şi-a adus aminte cine sînt consilierii, deşi totul se întîmplase în urmă cu cîţiva ani! Aşa minte scurtă are?", a tunat Popa.

"Zero din cauza lor"

Fotbalist la Nitramonia pînă a plecat la Cluj, în 1955, şi apoi conducător din anii '60 pînă în 1976, Popa a renunţat la post şi a rămas inginer în cadrul combinatului. Conchide: "Sîntem zero din cauza lor! Am pus umărul la construirea stadionului, ei au jonglat cu el mimînd o implicare. Iar acum se mai joacă doar nişte copii pe o arenă pe care, odinioară, încăpeau 8.000 de oameni!".

3 echipea bifat în cariera sa Popa, Nitramonia, Ştiinţa - U Cluj şi Metalurgistul Cugir. E fratele lui Mircea Popa, fost căpitan al lui Poli Timişoara, decedat anul trecut

Campion la juniori

În 1956, Popa a cîştigat, alături de Ştiinţa Cluj, titlul de campion naţional la juniori după un 2-1 în finala jucată împotriva Energiei Flacăra Ploieşti. La prahoveni jucau Dridea şi Tabarcea, în timp ce făgărăşeanul avea colegi cu nume în Ardeal, precum Băluţiu, Petru Emil şi Felician Mureşan.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
whiteredarad
whiteredarad  •  06 Octombrie 2015, 10:28

Multi vorbesc,putini pricep ! Un stadion nu se face pentru 5-10 ani, el ramane al orasului si pentru 50 de ani. Cine poate garanta ca peste 10 situatia va fi identica, iar daca vor avea echipa si nu ar avea stadion ce ar fi ?. Un oras care se respecta trebuie sa aiba gara,stadion, un hotel. Fagarasul este un oras vechi, recunoscut in tara, e normal ceea ce a facut primarul, cred ca nu ar trebui ca investitiile facute sa aiba scop doar urmatorii 1-5 ani. ani

para.para
para.para  •  05 Octombrie 2015, 14:16

INCREDIBIL si HALUCINANT! O tara intreaga (romanika) e in stare de SOC. Cum de acest imens, urias si colosal fotbalist, n-a trecut si pe la fosta steaua, actuala fcsb-gsp. O secunda daca apuca sa bifeze in ros-albastru sau macar sa fi trecut doar pe langa stadionul din ghencea, acum era catalogat ca "fostul mare jucator stelist" sau "fosta mare glorie stelista". Pacat de el ca a ratat aceasta imensa, uriasa si colosala sansa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează