FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS 2-2

5 motive pentru încă o calificare ratată

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 22:11

ANALIZĂ. GSP explică principalele cauze care au contribuit la pierderea calificării la Euro 2012. A cincea din 2000 încoace


1. RECONSTRUCŢIE ÎNTÎRZIATĂ. Fostul selecţioner Răzvan Lucescu a întîrziat prea mult reconstrucţia "naţionalei", lucru care s-a răsfrînt negativ asupra startului în preliminariile Euro 2012, două puncte din 4 jocuri: 1-1 cu Albania, acasă, 0-0 cu Belarus, deplasare, 0-2 cu Franţa, deplasare, şi 1-2 cu Bosnia, deplasare. La toate astea s-au adăugat şi fricţiunile dintre taberele "Lucescu-Lupescu" şi "Mircea Sandu - fraţii Becali", finalizate cu demisia lui Răzvan.

2. ABSENŢA LUI MUTU. Lipsa vedetei "naţionalei" de la primele 3 meciuri cauzată de suspendarea de 9 luni pentru scandalul Sibutramina, care s-a suprapus şi cu războiul rece dintre golgeter şi Lucescu, a privat reprezentativa de cel mai important om de gol ale ei. Mutu a revenit la meciul cu Bosnia, de la Zenica, scor 1-2, şi a marcat 5 goluri în 4 partide.

3. ERORILE DE ARBITRAJ. Alta ar fi fost cu siguranţă acum situaţia dacă arbitrii n-ar fi comis greşeli uriaşe împotriva "tricolorilor", răpindu-ne 4 puncte. La meciul cu Albania ni s-a refuzat un penalty clar la un henţ în careu, iar cu Franţa, la acel 0-2 de la Paris, "cocoşii" au deschis scorul dintr-un ofsaid de doi metri.

4. ADVERSARI ÎN CREŞTERE. Ca şi în preliminariile pentru CM 2010, cînd am prins Serbia pe val, şi în această campanie am dat peste o reprezentativă a Bosniei în cel mai bun moment al ei din istorie. Cu toate astea, România a zdrobit Bosnia, 3-0, la Bucureşti, şi a pierdut greu, 1-2, la Zenica.

5. PIŢURCĂ N-A RISCAT CU FRANŢA. "Naţionala" a pierdut şi ultima brumă de speranţă într-o calificare după remiza albă cu Franţa, obţinută luna trecută la inaugurarea stadionului Naţional Arena. Selecţionerul nu a ordonat atacul nici în ultimele 30 de minute, deşi aflase că Bosnia învinsese Belarus şi doar victoria ne mai menţinea în cursa calificării.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (21)
fcostiti
fcostiti  •  09 Octombrie 2011, 20:11

1. Mircea Sandu 2. Mircea Sandu 3. Mircea Sandu 4. Mircea Sandu 5. Mircea Sandu

eugenrc
eugenrc  •  09 Octombrie 2011, 16:17

In opinia mea motivele necalificarilor ar fi : 1. NU avem selectioneri cu c o a i e suficient de mari ca sa faca fata intereselor din jurul echipei nationale. 2. NU avem selectioneri curajosi capabili sa aleaga cei mai buni jucatori ai momentului, altii decat numele deja consacrate iesite din forma la ora selectiei. 3. NU mai avem antrenori capabili la nivel de copii si juniori. 4. NU mai avem mandrie nationala , cu mici exceptii. 5. NU mai exista o arie de selectie suficient de mare pentru a creste competitivitatea pe posturi.

kiroshi
kiroshi  •  09 Octombrie 2011, 15:12
Postat de z3tis pe 09 Octombrie 2011, 08:03

La Nationala nu exista reconstructie. Mi se pare ca ideea cu reconstructia nu e decat o scuza ieftina. Nationala e compusa din oameni care sunt in forma intr-un moment sau altul si care, totodata, dau dovada de o oarecare constanta in timp. Boloni facea niste trial-uri unde chema ceea ce voia sa vada cum se descurca in sistemul lui. Aia era reconstructia lui. In meciurile oficiale nu chema decat ce e in forma. La fel, SINGURUL MOTIV PENTRU CARE AM BATUT BOSNIA A FOST SELECTIA CORECTA. Singura data cand Razvan L. a facut o selectie corecta, dar si prima oara dupa mult timp. Cheia succesului, cred eu, nu e nimic mai mult decat selectia corecta.

CORECT!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează