FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA, 26 MARTIE, 20:15, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Andrei Cristea pentru GSP.RO: "Cred că Mutu va fi decisiv pentru România în Bosnia. Şi eu vreau să revin printre tricolori"

Andrei Cristea crede că Mutu va fi decisiv pentru România în meciul contra Bosniei
Andrei Cristea crede că Mutu va fi decisiv pentru România în meciul contra Bosniei

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 martie 2011 12:36

Ex-dinamovistul Andrei Cristea a fost pentru două zile în ţară, mai exact la Bacău pentru a-şi revedea familia, iar de marţi s-a întors în Germania.

Atacantul de 26 de ani nu este supărat  pentru faptul că Răzvan Lucescu nu a avut ochi pentru el, deşi a marcat de 4 ori în 8 meciuri la noua sa echipă, Karlsruhe. Se gîndeşte că poziţia formaţiei, locul 15 în Zweite Bundesliga, îi barează, momentan, revenirea în lotul "tricolorilor", dar nu disperă, avînd încredere în el şi în posibilităţile ca echipa sa să se lupte din toamnă pentru promovarea în Erste Bundesliga.

- Andrei, ai deja 3 luni în Germania. Cum îţi este acolo?
- Mi se potriveşte foarte bine şi ţara, şi campionatul. Şi oamenii îmi plac foarte mult, de fapt e fiecare cu viaţa lui, atît timp cît nu intri peste pătrăţica vecinului, lui nu-i pasă ce faci, cît cîştigi, de ce ai televizor negru şi maşina albastră. Germania e o ţară supercivilizată, curată, eco, am linişte cum n-aş putea să am am niciodată în România.

- Regreţi că nu faci parte din lotul României pentru meciul de la Zenica? Probabil, dacă erai la Dinamo şi dădeai 4 goluri în 8 partide erai în lot.
- Asta e viaţa, e dificil să le ai pe toate. Nu ştiu dacă meritam sau nu, selecţionerul are ultimul cuvînt. Eu mă pregătesc ca să fiu în fiecare zi mai bun şi să revin în circuitul «naţionalei». Am apreciat fiecare minut petrecut la prima reprezentativă, este o onoare să joc în tricoul «tricolorilor».

"Diferenţa între Adrian şi Dzeko se face şi la pasatori"
- Ce crezi că vor face românii în Bosnia?
- Sînt român şi nu mă gîndesc decît la victorie. Nu la egal, la victorie! Eu cred că Adrian Mutu va fi decisiv pentru noi. Este un fotbalist aproape complet şi are o putere de revenire incredibilă. Plus că este orgolios şi foarte motivat, de aceea cred că va da gol şi va fi motorul care va duce echipa spre victorie.

- Eşti doar diplomat sau chiar crezi că România va bifa prima victorie din campania de calificare?
- Sincer, cred. Mă gîndesc că trebuie spart cumva ghinionul. Echipa este bine compartimentată, este puternică, mai avem nevoie de un pic de timp pentru a se «unge» relaţiile de joc. Eu cred că dacă vom deschide scorul, nu avem cum să pierdem meciul.

- Nu ţi-e teamă de Edin Dzeko?
- Cred că Mutu poate fi mai bun decît atacantul bosniac, cu tot respectul pentru cariera lui Dzeko. Depinde şi de cum va fi servit fiecare cu baloane utile.

- Poate influenţa fanatismul publicului bosniac rezultatul din teren sau prestaţia jucătorilor?
- Un pic, da. Probabil, cine ştie?! Dar şi ai noştri au evoluat în cariera lor pe stadioane ostile, aşa că nu văd de ce s-ar speria de public.

8 meciuri a bifat Cristea în tricoul "naţionalei"

Fernando Vitienes

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (3)
montgomerry
montgomerry  •  23 Martie 2011, 17:42

Poate ca pana la urma Andrei ar fi meritat sa fie chemat. Inteleg ca joaca meci de meci, ar fi fost o alternativa.Sunt totusi multi jucatori care nu au fost chemati la lot. Acum oricat de antrenor e sau nu juniorul, nici nu poate multumi pe toata lumea si sa vrea nu ar avea cum. Asta e. Oricum eu nu cred ca Romania cu juniorul la carma poate bate Bosnia. E greu si cu Luxemburg. Parerea mea e ca nu jucatorii reprezinta o problema, el e marea noastra problema. A avut timp berechet sa formeze un nou nucleu la natioanala, dar si-a batut joc. Realitatea e ca omul atat poate, stiti cum se spune: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

ciocaneanu
ciocaneanu  •  23 Martie 2011, 13:38

Nu face o figura rea la Karlsruhe. Oamenii vorbesc frumos despre el si in joc e cautat cu mingii de colegi de parca joaca de cind se stie pe Wildparkstadion. Depinde numai de el ce va face in viitor. Daca mai si promoveaza noul sezon, ii stau toate usile deschise. A facut bine ca a plecat..

cristina_2011
cristina_2011  •  23 Martie 2011, 12:54

hai andrei acasa la dinamo noi te asteptam de la vara

Vezi toate comentariile (3)
Comentează