FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA // CORESPONDENŢĂ DIN ESTEPONA

Armada Regelui » Buzbuchi, Bălaşa, Chiţu şi Alibec pot deveni revelaţiile lui Piţurcă la "naţională"

Buzbuchi, Alibec, Bălașa și Chițu, de la stînga la dreapta, compun cel mai consistent grup propus +4   FOTO
Buzbuchi, Alibec, Bălașa și Chițu, de la stînga la dreapta, compun cel mai consistent grup propus "naționalei" mari de Academia lui Hagi

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 30 ianuarie 2013 19:52

Visul lui Hagi, o "naţională" din aluatul puştilor de la nou-promovata în Liga 1, prinde contur: cei patru fotbalişti convocaţi pentru cantonamentul spaniol se mişcă dezinvolt şi propun un ax promiţător.

În localitatea în care s-a gîndit iniţial amplasarea celebrului Disneyland, puştii formaţi de Hagi arată că n-au venit pentru distracţie în cantonamentul "naţionalei". Îi vezi purtîndu-se încă stîngaci, semn că emoţiile convocării nu s-au limpezit. Grupul "Viitorul" coboară îngîndurat pasarela ce leagă hotelul Elba de terenul de antrenament. Pe teren însă, la antrenamentul pe care Piţi l-a programat de la 11:30 în Estepona, cei patru tineri zburdă şi încîntă.

Un plus de prospeţime şi alt aer la lot
După etapele la loturile de juniori şi tineret, a urmat provocarea maximă de la Piţurcă, tocmai la începutul unui an decisiv pentru "naţională" în drumul spre Mondialul 2014. Alexandru, Mihai, Aurelian şi Denis pot deveni o linie de forţă care să structureze "naţionala" viitorului, un portar, un stoper şi doi fotbalişti de atac.

Sub soarele andaluz, la 15 grade Celsius şi străjuiţi de cîţiva palmieri răzleţi, puştii de la Viitorul par dintotdeauna în tricoul tricolor. Lovesc mingea curat, acceptă supuşi scurtele reproşuri ale selecţionerului şi sprintează dezinvolt de-a latul terenului. Alibec şi Bălaşa îşi pasează în viteză, Buzbuchi plonjează ca la o şedinţă de pregătire înaintea unui meci serios.

"Denis, mai curat, pasă lungă, hai!", răsună vocea lui Piţi în cuibarul dintre dealurile Esteponei. Nu sînt spectatori, nu vor fi nici la Budapesta. Dar aerul proaspăt cu care respiră antrenamentele "naţionalei" face toţi banii!

Tata Piţi şi puii de aur
Prezenţa la lot a celor patru jucătorii de la Viitorul nu e surprinzătoare, după ce Piţi îşi mărturisise încă din 2012 intenţiile de a testa produsele lui Hagi. Ceea ce uimeşte însă e zîmbetul de la finalul pregătirii cu care cei patru urcă, transpiraţi, înapoi spre hotel: parcă li se împlineşte un vis şi le-ar veni să-l întrebe pe Piţi dacă-i păstrează şi pentru meciul cu Australia, de pe 6 februarie.

Experienţa interistă a lui Alibec îi conferă o alură de maturitate asumată: după driblingurile iuţi prin faţa lui Găman, încearcă să-i mai ia din seriozitate lui Bălaşa. Fiul fostului jucător de la FC Argeş, la doar 18 ani, îşi coordonează elegant alergarea şi îl caută permanent din priviri pe selecţioner.

"Chiţu, mai repede! Vreau să văd centrări, nu panarame!", mai aruncă Piţi o contră prietenoasă. Prin atîta tinereţe risipită pe iarba spaniolă, parcă şi el e mai zîmbitor şi mai detaşat.

Stanciu coordonator
O atenţie specială la antrenamentul de ieri a părut să primească Nicolae Stanciu, tehnicul mijlocaş de la FC Vaslui. În mai multe rînduri, Piţi l-a chemat deoparte şi i-a explicat cît de mult aşteaptă de la el: "Ridici capul şi eşti concentrat la tot ce se întîmplă în jur, priveşti jocul de sus ca să poţi coordona", i-a indicat selecţionerul, urmărindu-i apoi atent fiecare preluare şi pasă.

18 ani a împlinit pe 14 ianuarie Mihai Bălaşa, cel mai tînăr fotbalist din lotul divizionar convocat de Piţurcă pentru cantonamentul din Spania

500 de mii de euro e cota de piaţă a lui Buzbuchi, portarul care a impresionat la Viitorul în turul Ligii 1

3 goluri şi 3 assist-uri în 19 partide de Liga 1 a reuşit în acest sezon Chiţu, extrema născută la Ţăndărei

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  31 Ianuarie 2013, 08:33

ar fi un vis frumos daca echipa noastra nationala ar juca partide oficiale doar impotriva unor state precum malta, cipru, luxemburg, sau altele asemanatoare ca reputatzie.

gerula666
gerula666  •  31 Ianuarie 2013, 04:26

Asta imi place cel mai mult la Piti ca promoveaza tineri la nationala. Puyol de la Barca si acum ii da lui Pique sfaturi verbale pe teren si probabil si in afara lui, desi are o varsta, acelasi lucru se voia si de la un Chivu si un Mutu, nu ca ar mai fi ei bundi de ceva, dar in jurul lor, acesti tineri aveau multe lucruri de invatat.. Piti nr.1!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează