FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA, MARŢI, 21:30, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Blanc nu disperă în ciuda turbulenţelor din repriza secundă cu Albania (2-1): ”Sîntem în net progres. Vom arăta la Bucureşti”

Revenit recent după o accidentare, lui Ribery (dreapta, cu Dallku) i-a lipsit constanța la Tirana Foto: Reuters
Revenit recent după o accidentare, lui Ribery (dreapta, cu Dallku) i-a lipsit constanța la Tirana Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 03 septembrie 2011 22:17

Satisfăcut de jocul elevilor săi, selecţionerul francez a evitat să vorbească direct despre slăbiciunile echipei, în special cele defensive


Ultima impresie contează. Acest lucru este valabil şi pentru francezi, iar jocul lor sub aşteptări în repriza secundă din Albania (2-1), după o primă parte cu adevărat remarcabilă, poate reprezenta un motiv de încredere pentru "tricolori".

Vorbind despre ceea ce s-a întîmplat, Laurent Blanc n-a dorit să detalieze nici problemele din defensivă, ce i-au ajutat pe albanezi să-şi revină şi să preseze constant, nici căderea inexplicabilă de la reluare. S-a referit numai la jocul colectiv, care "m-a mulţumit". "Am făcut un pas suplimentar spre calificare. Trebuia să învingem, ne-am atins ţinta. Maniera contează acum mai puţin", a zis selecţionerul francez, deloc îngrijorat. Pentru el, "jucătorii mei se află într-un net progres, putem fi periculoşi în orice moment". Apoi a anunţat: "Vom arăta acest lucru la Bucureşti".

Cum? "Suferim încă puţin la automatisme, îndeosebi în apărare, unde au tot intervenit modificări, dar acestea sînt chestiuni rezolvabile în timp scurt. Ştiu precis ce pot regla rapid, de aceea sînt convins că în România ne vom prezenta mult mai bine".

"Situaţia e strînsă în grupă, urmează o nouă partidă dificilă. Fiecare joc e o altă provocare. Trebuie să fim foarte vigilenţi în România, chiar dacă jocul nostru e în creştere"
Karim Benzema, atacant Franţa

"Va fi dur contra românilor, mereu a fost aşa. Meciurile cu ei sînt cu un impact fizic mare"
Loic Remy, atacant Franţa

"Deşi a marcat repede două goluri, Franţa şi-a complicat misiunea la Tirana. Va trebui să fie mult mai solidă în apărare la Bucureşti"
"Le Parisien", ziar francez

"Les Bleus au dezamăgit, dar au salvat esenţialul, rămînînd lideri. Atenţie însă în România!"
"Le Figaro", cotidian francez

Aceeaşi echipă cu noi?
Mulţumit de prestaţia de la Tirana, Laurent Blanc nu preconizează să facă schimbări în echipă. El vrea să înceapă contra României exact cu acelaşi "11" din Albania. Nici măcar în apărare, punctul slab al "cocoşilor", nu este tentat să mute, deşi Rami a scăpat de suspendare şi l-ar putea înlocui pe ezitantul Kaboul. Tehnicianul de 45 de ani a explicat: "Pentru a avea continuitate, este necesar să insişti pe continuitate. E drept, Kaboul s-a fîstîcit de cîteva ori, dar îmi place că e un mare profesionist. Pînă şi de crampoanele lui are o grijă imensă".

Deranjaţi de gazon
Francezii vor evolua la Bucureşti pe un teren fragil, exact cum a fost la Tirana. Întrucît meciul cu "cocoşii" a fost ultimul pe emblematicul stadion "Qemal Stafa" (inaugurat în 1946), care va fi demolat şi reconstruit din temelii, albanezii nu l-au mai îngrijit cum trebuie. De aceea, gazonul a fost în condiţii precare. De prin minutul 35, oamenii lui Blanc au început să fie vizibil incomodaţi de gropile apărute şi de bucăţile de pămînt desprinse uşor. la un moment dat, Ribery chiar s-a dus la marginea terenului şi şi-a schimbat ghetele.

Benzema peste Henry
Karim Benzema a devenit liderul Franţei. Aflat în cea mai bună formă a carierei (cura de slăbire de luna trecută i-a prins excelent), atacantul Realului a tranşat practic disputa de pe "Qemal Stafa" cu un gol şi o pasă decisivă, adăugate multor acţiuni penetrante. Prin reuşita de vineri seară a urcat la 13 reuşite în 39 de selecţii, ajungînd cel mai prolific jucător din istoria "Les Bleus". El l-a depăşit pe Thierry Henry, care marcase de 12 ori tot după 39 de partide în "naţională".

1 an s-a împlinit ieri de la ultima înfrîngere a Franţei, 0-1 la Paris cu Belarus. De atunci a obţinut 9 victorii şi 3 egaluri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
alpin
alpin  •  04 Septembrie 2011, 07:05

Prin targ se vorbeste ca meciul cu Franta ar fi deja "rezolvat" de Mircea Sandu cu pretenul Platini!!! Ei, rrromanismele obisnuite...

s3byfcrb
s3byfcrb  •  04 Septembrie 2011, 03:15

”Sîntem în net progres. Vom arăta la Bucureşti” Ce-i asa mare smecherie sa iti "arati progresul " la Bucuresti?!...cu romania progreseaza oricine:-j11 jucatori sa aiba;) si san marino a progresat de la ultimul meci cu noi chiar daca nu era la bucuresti deci nu-i un mare motiv de bucurie pentru franta,sigur daca e o victorie de moral asa da.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează