FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI GSP TV, LIVETEXT PE GSP.RO

Ciprian Marica îi asigură pe fani că va da totul cu Ungaria: "Nu contează transferul, România e totul!"

Marica e jucător liber de contract.
Marica e jucător liber de contract.

Articol de , - Publicat vineri, 06 septembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 05 septembrie 2013 22:14

Fără club după despărţirea de Schalke, atacantul a lăsat deoparte căutarea unei noi echipe şi s-a concentrat pe meciul cu Ungaria: cum comentează fotbalistul duelul de azi, întîlnirile cu Mircea Sandu sau principalele pericole din tabăra adversă.

Ultimul "tricolor" care a vorbit înaintea marelui meci cu Ungaria, într-un interviu pentru Antena 1, a fost chiar principala speranţă a României la un gol în poarta lui Adam Bogdan. Ciprian Marica, 27 de ani, vrea să se înscrie pe o listă selectă, din care fac parte Ozon, Dobrin sau Adrian Ilie şi să înscrie împotriva Ungariei.

- Ciprian, cum ai intitula partida contra Ungariei?
- O să copiez formula găsită de voi. Este "meciul unei naţiuni". Cu adevărat! Sîntem conştienţi de importanţa meciului. Am revăzut chiar zilele acestea confruntarea din tur, în care, din păcate, nu am jucat. Le-am văzut greşelile, dar şi punctele forte. Am reglat tot ceea ce trebuie. Trebuie să reuşim!

- Avem prima şansă?
- Cu siguranţă! Cred că lotul nostru e mai valoros decît cel al Ungariei. Bine, un egal nu ar fi un dezastru, sînt doar cu un punct peste noi, însă nu vreau să mă gîndesc la aşa ceva.

"Sandu ne-a ajutat"

- Care să fie principalul pericol din tabăra adversă?
- Am înţeles că Dzsudzsak e jucătorul lor decisiv. Cel mai în formă. Ofensiv. Un fotbalist tehnic, mic de statură, are o pasă decisivă foarte, foarte bună.

- Sînt buni la fazele fixe.
- Da, dar nu ne este teamă. Le-am pregătit temeinic. OK, asta nu înseamnă că nu va trebui să avem grijă! Dar noi avem jucători tehnici. În plus, calitatea gazonului ne va ajuta.

- Aţi primit vizite repetate de la Mircea Sandu, v-a promis nişte prime speciale!
- Să ştii că ne-a ajutat foarte mult! M-a bucurat. Ne-a ambiţionat şi cu anunţul acelor prime, banii pot fi un stimul!, însă, în orice caz, eram deja suficient de montaţi.

"Nu ştiu dacă mai prindem un Mondial"

- O motivaţie ar fi şi lipsa calificărilor!
- Într-adevăr. Nu ştiu cîţi dintre noi vom mai prinde o calificare la un turneu de Campionat Mondial. Sîntem conştienţi de asta, vom face tot ce-i posibil să fim acolo!

- Cum te simţi în postură de jucător liber? Cum decurg căutările pentru o nouă echipă?
- Eu mă simt foarte bine. Să ştiţi că nu mă gîndesc în nici o direcţie acum. La vreun club anume. Acum, totul este România!

- Atmosfera e încărcată?
- Da, încărcată. De energie! (zîmbeşte) E tensionată fiindcă ne dăm seama că e meciul decisiv!

"Este şi normal ca fanii să aibă aşteptări de la noi. Eu le cer doar să ne susţină puternic, aşa cum o fac mereu" (Ciprian Marica)

"Ştiu că stadionul va fi plin, dar sînt sigur că maghiarii sînt obişnuiţi cu o asemenea atmosferă ostilă, au fotbalişti care joacă în ligi importante" (Ciprian Marica)

"Cred că schimbarea antrenorului Turciei e un dezavantaj pentru noi. Fatih Terim e un învingător, care ştie să mobilizeze fotbaliştii. În plus, jucătorii sînt de mare valoare" (Ciprian Marica)

Echipe probabile România - Ungaria:

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Maxim, Stancu - Marica
Antrenor: Victor Piţurcă
Rezerve: Lobonţ, Luchin, Papp, Ad. Popa, Tănase, Hoban, Gh. Bucur

Ungaria: Bogdan - Vanczak, Korcsmar, Liptak, Kadar - Koman, Elek, Varga, Dszudsak - Szalai, Szabics
Antrenor: Sandor Egervari
Rezerve: Kiraly, Guzmics, Hajnal, Bode, Laczko, Szakaly, Lovrencsics

Arbitru: Undiano Mallenco. Asistenţi: Roberto Del Palomar, Pau Devis. Rezervă: Carlos Gomez (toţi Spania). Observatori: Mike Foster (Anglia, pentru joc), Alfredo Trentalange (Italia, pentru arbitri)

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

Replica BGS: "N-avem dreptul să intervenim!"
Reprezentanţii diviziei de securitate BGS, care asigură paza Arenei Naţionale, au răspuns, ieri, articolelor care prezentau specula cu bilete de la porţile stadionului: "Atribuţiile agenţilor aferente fişei postului nu prevăd asigurarea securităţii în afara stadionului. Cei care fac bişniţă acţionează în spaţiul public, unde societăţile de securitate n-au dreptul să intervină".

Meciul jurnaliştilor
Asociaţia Presei Sportive organizează, azi, de la ora 12:00, un meci între jurnaliştii români şi cei maghiari! Întîlnirea va avea loc pe terenul de lîngă Alexandreea Club Fitness & Spa (Bulevardul Basarabia nr. 37-39), aflat în imediata apropiere a Arenei Naţionale. Echipa învingătoare va fi răsplătită cu trofeul Iosif Petschovschi Friendly Cup. Iniţiativa a fost remarcată la nivel internaţional de către AIPS, asociaţia internaţională de profil.

Vernisaj cu amintiri
Expoziţia ''Istorie la firul ierbii'', care spune povestea meciurilor de fotbal dintre România şi Ungaria, a fost inaugurată ieri la Muzeul Sportului. Articole din presă, tricouri, perechi de ghete şi faze de joc au fost strînse laolaltă într-o istorie de peste 70 de ani a rivalităţii fotbalistice.

În plus, paşaportul lui Costică Rădulescu de la primul CM din 1930, tricoul lui Hagi la CM '94 şi ghetele lui Ion Voinescu stau toate înşirate printre poze sau ecrane care rulează faze din confruntările româno-maghiare de peste ani. Expoziţia rămîne la dispoziţia suporterilor pînă duminică.

”N-am uitat să jucăm fotbal”
Răzvan Raţ va fi, probabil, căpitanul României contra Ungariei şi oferă asigurări că echipa naţională nu va suferi din cauza jucătorilor care nu au evoluat la cluburi în ultima vreme: "Cei care nu avem meciuri cred că nu am uitat să jucăm fotbal şi, fiind împreună pentru cîteva zile, am lucrat la omogenitate, la relaţii de joc. Sîntem în regulă. La West Ham a fost o situaţie pe care ei o consideră normală. Mi s-a explicat foarte simplu «First you watch and after you play». La început trebuie să mă obişnuiesc cu ce înseamnă Premier League şi apoi să evoluez".

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (7)
marioa
marioa  •  06 Septembrie 2013, 16:16

In concluzie trebuie ca o tara intreaga sa ii multumeasca lui Marica pentru ca si-a sacrificat cariera de fotbalist cu gandul numai la nationala. Saracutul! Auzi la el, nu si-a cautat echipa ca se gandea numai la meciul asta. Si imi dau lacrimile cand citesc ca nu banii il stimuleaza pe el. Ca nu se gandeste niciodata la bani. El, saracutul care a preferat sa frece bancile din tribune ca sa nu piarda salariul de la Shalke un salariu pe care nu i-l platea nimeni daca pleca la alta echipa. El saracutul, care a preferat sa joace prin parcuri si din cand in cand la echipa nationala pana cel putin in iarna caci nu ii convenea salariul oferit de Steaua. Cu Marica si Torje vrem noi sa castigam?

nicco
nicco  •  06 Septembrie 2013, 12:20

Un egal n-ar fi un dezastru? Vai de ei! si ce daca va da totul in meciul cu echipa de fotbal a Ungariei? Nu prea are de dat cine-stie-ce, nici el, nici Torje, nici Piturca...

terminatorul2
terminatorul2  •  06 Septembrie 2013, 11:04
Postat de adrian_hora pe 06 Septembrie 2013, 10:09

marica are impresia ca daca face un meci bun o sa isi gaseasca echipa. nu e suficient. daca facea multe meciuri bune la steaua ar fi avut mai multe sanse, n utrebuia sa semneze pe 2 ani - era suficient sa fie pana in iarna, ar fi jucat meciuri importante si ar fi avut o conditie fizica la nivelul care se cere in fotbalul din vest.

Asa patesc fraierii !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează