FOTBAL  »  NATIONALA  »  SANDU NU A REUŞIT ÎNCĂ SĂ GĂSEASCĂ UN ÎNLOCUITOR PENTRU LUCESCU JR.

Culisele refuzului lui Hagi! » ”E haos mare la lot”

Sandu caută în continuare un antrenor pentru naţională
Sandu caută în continuare un antrenor pentru naţională

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2011 21:33

Chiar dacă Mircea Sandu era dispus să-i dea echipa din toamnă, acceptînd ca Iordănescu să fie interimar pînă la finalul preliminariilor, ”Regele” a zis ”pas” speriat de situaţia critică a "naţionalei".

Mircea Sandu a încercat pînă în ultima clipă să-l convingă pe Gică Hagi să preia "naţionala". Preşedintele FRF îi acceptase toate condiţiile, dar cu toate astea "Regele" i-a refuzat categoric oferta. "Naşu'" a sosit ieri dimineaţă la Casa Fotbalului, la ora 10:30, ştiind încă de duminică faptul că Hagi nu mai este la fel de entuziasmat să îmbrace treningul de selecţioner.

"A pierdut o şansă importantă"

La 11:40, în timp ce ofiţerul de presă Paul Zaharia anunţa că Mircea Sandu va susţine o conferinţă la 13:30, şeful Federaţiei a plecat în trombă spre oraş. S-a întîlnit cu Anghel Iordănescu, cel căruia în propusese funcţia de director tehnic, pentru a găsi împreună o soluţie prin care să-l determine pe Hagi să spună "Da".

Sandu s-a întors însă descumpănit la Federaţie. "Hagi n-a acceptat să preia «naţionala», chiar dacă Iordănescu era dispus să fie interimar pînă la finalul preliminariilor, cu un colectiv tehnic propus de Gică. Nu ştiu de ce n-a mai vrut să vină nici din toamnă, cînd îi dădeam echipa de la zero. N-am înţeles nimic! Nu i-aş fi reproşat ratarea calificării la Euro 2012 sau la Mondialul din 2014. Obiectivul era Euro 2016. Poate data viitoare, dar cred că Gică a pierdut o şansă importantă. Barajul cu Slovenia încă îl marchează", a explicat Mircea Sandu eşecul tratativelor cu Hagi.

"L-a speriat şi urna a patra"

Oamenii din jurul său au lansat următoarea ipoteză: "Pe cît de entuziast a fost la început, cînd i s-a propus postul de selecţioner, pe atît de nehotărît a devenit după ce a analizat aprofundat situaţia. A ajuns la concluzia că e riscant să preia acum «naţionala», care se află într-un moment extrem de delicat. E haos mare în cadrul lotului. Sînt jucători care nu mai vor să vină, am căzut şi în urna a patra valorică şi vom avea o grupă foarte grea pentru Mondialul din 2014".

Oficial: "N-am gîndit cu sufletul"

Hagi a explicat într-un comunicat de presă că nu va mai prelua nici o echipă din mers. "Îi mulţumesc domnului preşedinte Mircea Sandu pentru propunerea de antrena echipa naţională. Pentru mine, «naţionala» va reprezenta întotdeauna ceva special şi aparte în sufletul meu, dar nu vreau să gîndesc doar cu sufletul şi cu inima...Doresc să vă anunţ, încă o dată, că decizia mea fermă este aceea de a nu mai prelua nici o echipă implicată deja într-o campanie pentru un obiectiv clar, chiar dacă este vorba despre echipa naţională. Eu am rămas ferm asupra deciziei pe care v-am comunicat-o şi verbal săptămîna trecută. Cu aceeaşi stimă şi acelaşi respect pentru toţi iubitorii fotbalului, Gheorghe Hagi".

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (28)
dinamo_mania
dinamo_mania  •  14 Iunie 2011, 16:28

Si care era problema .Sper sa nu aiba dreptate Razvan

sibelius
sibelius  •  14 Iunie 2011, 15:25
Postat de b4ttery pe 14 Iunie 2011, 10:20

Ca rapidist ,sunt un mare fan al omului si al antrenorului Razvan Lucescu,asa cum stelistii il sustin pe Piturca si Olaroiu,iar ca roman il voi sustine si voi face reverente in fata domnului Gheorghe Hagi.Faptul ca Gica a refuzat nationala trebuie sa ne puna un semn de intrebare,poate ne trebuie o schimbare la conducere,zic eu . Lipsa de responsabilitate si vanitatea d-nului Sandu este din pct. meu de vedere cel mai mare factor al decadentei echipei nationale.Eu stiu ca atunci cand ai un proiect pe care iti asumi raspunderea ,in caz de esec iti dai demisia ,asa se face daca esti un om cu verticalitate,dar verticalitate nu exista,exista doar infatuare . Jos Mircea Sandu

Si in cazul lui Mircea Sandu ca si al lui Copos, Becali, Mititelu sau Borcea ramane intrebarea: pe cine punem in loc? Asa cum basmul cu "o sa vina un investitor serios daca pleaca X"(in cazul cluburilor) nu-l mai cred decat copiii de gradinita, nici pe cel cu plecarea lui Sandu nu are acoperire in realitate. Generatia de Aur a fost pe teren...in afara ei se pot numara pe degete cei care chiar pot face ceva.

sibelius
sibelius  •  14 Iunie 2011, 15:17
Postat de guineeapig pe 14 Iunie 2011, 12:04

Sandu, Dragomir, Cassai, Alexandru si toti dinozaurii din corpul de observatori si din comisii sunt vinovati de ceea ce se intampla cu fotbalul romanesc. Daca toti cei implicati accepta sa fie condusi de catre fostul presedinte al clubului sportiv al fostei securitati, iar oameni ca Gica Popescu - recunoscut pentru calitatile sale manageriale -si marele Hagi au scoli particulare si nu se implica direct in organizarea fotbalului la nivel de loturi nationale, atunci rezultatele nu pot fi decat cele meritate. De herma_froditul de Marius Avram nu mai comentez pentru ca ta-su a zis ca e cel mai bun si nu-mi place sa ma contrazic :))

Si Hagi si Popescu sunt oamenii clanului Becali. Pe langa asta Hagi a dovedit, din pacate, ca e incompetent. Probabil l-a speriat parerea publicului care nu-l dorea la Nationala. Piturca poate sa nu fie cea mai buna solutie, dar decat Lucescu jr. sau Hagi e mai bun. Nici Olaroiu nu era cu mult peste cei doi...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează