FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Dezbatere dură în privinţa variantei Reghecampf antrenor la Steaua şi selecţioner la naţională

Reghecampf ar fi tentat de o ofertă venită din partea naţionalei.
Reghecampf ar fi tentat de o ofertă venită din partea naţionalei.

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 23 iulie 2013 14:29

Două treimi dintre cei peste 15.000 de cititori ai Gazetei care au votat pe gsp.ro susţin varianta cu Reghe şi la "naţională", în timp ce foşti mari jucători sau antrenori, precum Balaci, Andone sau Ienei, nu sînt de acord.

Reghecampf la echipa naţională şi la Steaua e o propunere vehiculată în ultimele zile, mai ales după prestaţiile extrem de slabe ale echipei naţionale la Budapesta şi la Amsterdam. Subiectul anunţat ieri de Gazeta Sporturilor a iscat o amplă dezbatere. Articolul a făcut un număr-record de comentarii, cititorii ziarului exprimîndu-şi opinia referitor la această posibilitate.

În plus, aproape 15.000 de oameni au participat la sondajul pe care ediţia online a Gazetei l-a propus şi la care întrebarea a fost "Credeţi că ar fi bună varianta Reghecampf antrenor şi la Steaua, şi la naţională?". Aici, majoritatea covîrşitoare, aproape două treimi, a răspuns afirmativ: da, Reghecampf şi în Ghencea, şi la Casa Fotbalului e o soluţie viabilă.

GSP a căutat însă să obţină păreri şi din partea unor oameni care au însemnat ceva în fotbalul românesc. Concluzia? Foşti mari jucători sau antrenori, precum Balaci, Andone, Ienei, susţin, cu argumente, că nu ar fi o decizie bună instalarea lui Reghe şi la prima reprezentativă.

565464-sondaj-gsp.jpg

Ce spun oamenii cu greutate din fotbalul românesc

Ilie Balaci: "Nu cred că are timpul necesar să le facă pe amîndouă. Eu, unul, nu văd acest lucru nici la Van Gaal, nici la Vicente del Bosque. Ei sînt la naţională şi atît"

Gabi Balint: "Nu cred că e o variantă. Asta era acum zeci de ani, acum chiar nu merge să mai faci aşa ceva. În plus, Piţurcă are şanse la calificare şi va lupta pentru ele pînă la final"

Ioan Andone: "E destul de dificil să antrenezi în ambele părţi pentru că ar apărea comentariile şi scandalul. E hilar să faci o astfel de alegere acum. Echipa naţională e a întregii ţări, nu a unei echipe"

Emeric Ienei: "Nu vreau să mă bag eu în treburile acestea. Echipa naţională mai are şanse la calificare, iar Reghe a avut rezultate foarte bune la Steaua. Nu e cazul să schimbăm acum antrenorul"

Rodion Cămătaru: "E foarte greu să mergi pe două froturi şi există riscul să nu o faci bine. Doar Lucescu a putut asta şi nu foarte mult timp. În schimb, Reghe este un antrenor foarte bun, dar nu cred că poate schimba ceva rapid la naţională"

Liţă Dumitru: "Fotbalul românesc trebuie să intre odată în reconstrucţie! Eu nu pricep ce face Piţurcă cu 35.000 de euro pe lună, în plus îi mai are şi pe morţii ăia pe lîngă el. Ar fi foarte bine pentru România dacă Reghe ar ajunge la naţională pentru că a demonstrat că se poate!"

Ce spun cititorii pe GSP.RO

PRO
flaviulucianr: "Ar fi cea mai bună idee ca Reghe să fie antrenorul naţionalei şi eu sînt de acord cu acest lucru, pentru că în numai un an a reuşit să facă lucruri mari la Steaua, să transforme echipa în bine. Cred că în acest moment ar fi antrenorul cel mai potrivit"

Mihai Motoroiu: "Reghe a arătat că este un antrenor adevărat şi că poate scoate tot ce e mai bun dintr-o echipă naţională. Momentan eu încă mai cred că ne putem califica la baraj, dar trebuie să avem încredere în noi"

calea_victoriei: "Dacă jucam cu Ungaria meciul pentru calificare săptămîna viitoare la Bucureşti, atunci Reghe ar fi fost urgenţă. Oricum, Piţurcă a pierdut încrederea publicului şi nu în ultimul rînd a jucătorilor"

englezu: "Reghe poate să vină cu condiţia ca în toamnă, Steaua să fie în forma demonstrată în această primăvară! Oricum, Piţurcă a distrus atmosfera de la lot şi în asemenea condiţii nu vom realiza clasarea pe locul doi"

danijel_subotic: "Reghe a demonstrat la Steaua cu rezultate bune, deci poate ar trebui să i se acorde o şansă şi la echipa naţională. Nu ştiu ce le face, dar aleargă steliştii de mănîncă pămîntul"

CONTRA
vladutz13: "Niciodată nu o să fie acceptabilă o variantă cu un antrenor în rol dublu, şi la club, şi ca selecţioner! Uitaţi-vă ce program încărcat a avut Steaua anul asta, avea timp Reghecampf să umble prin Europa sau să urmărească adversarii?"

steaua1986forever: "Eu sper totuşi ca Reghe să nu cadă în capcana asta şi să ajungă selecţioner acum cu cei doi mafioţi, Sandu şi Dragomir, şi în conflict deschis cu fraţii Becali. O să ajungem ca în anii trecuţi, cînd jucătorii îl sabotau pe antrenor"

joee: "Doamne fereşte să mai fie şi selecţioner! Vă daţi seama că Becali i-ar face echipa aşa cum o face şi la Steaua. Sper din tot sufletul că nu va fi aşa"

anonimul1965: "Reghe a dovedit la echipele de club pînă acum că ştie meserie ca antrenor de club. La naţională e altceva, acolo nu ai jucătorii tot timpul sub control şi nu îi antrenezi zi de zi ca la club. Nu ştiu dacă e o variantă bună Reghe ca antrenor la naţională plus că asupra lui va plana tot timpul fantoma lui Becali"

Ciprian Dinu: "Reghecampf este trei clase sub Piţurcă. Dacă vine la naţională, ne bate şi Liechtenstein"

PĂREREA GAZETEI SPORTURILOR

Pro Reghecampf
1. A demonstrat la Steaua, dar şi la Chiajna, că poate schimba extrem de rapid în bine o echipă, exact ce are nevoie acum şi "naţionala" României

2. Cunoaşte mai bine decît Piţurcă majoritatea jucătorilor din lot, cu aproape jumătate dintre ei, cei de la Steaua, petrecînd aproape zi de zi în ultimele 10 luni

3. E un antrenor la început de drum şi e extrem de preocupat şi motivat în această meserie.

Contra Reghecampf
1. Vîrsta şi experienţa nu-l recomandă pentru acest post. Are numai 37 de ani, a antrenat la nivel înalt doar 10 luni, cît timp a fost pe banca Stelei. Nici un tehnician al unei "naţionale" importante din Europa nu e în situaţia de azi a lui Reghecampf.

Unul dintre cei mai tineri e Paulo Bento, care e antrenorul Portugaliei, dar chiar el are cele mai mari probleme în actualele preliminarii dintre granzii Europei. "Naţionala" sa are mari emoţii în privinţa obţinerii locului de baraj într-o grupă din care mai fac parte Rusia, Israel, Irlanda de Nord, Luxemburg şi Azerbaidjan.

565465-antrenori-nationale.jpg

2. Tocmai pentru că e foarte tînăr, i-ar fi extrem de greu să se impună în faţa unor fotbalişti precum Mutu sau Tamaş, cu primul, pînă nu cu mult timp în urmă, fiind partener de afaceri.

3. Fiind şi la Steaua, şi la naţională, ar fi sub o mare presiune din partea celorlalte cluburi din Liga 1, care s-ar putea simţi nedreptăţite şi ar putea contesta orice acţiune şi selecţie pe care el le va face la prima reprezentativă.

Pro Piţurcă
1. E singurul selecţioner care în ultimii 15 ani a calificat echipa naţională la turnee finale: CE 2000, CE 2008
2. Are încă şanse reale de a ajunge la baraj şi, implicit, de a se califica la CM, în actualele preliminarii
3. Nu are în contract ca obiectiv calificarea la CM 2014, din Brazilia, ci la CE 2016, din Franţa

Contra Piţurcă
1. Jocul echipei naţionale suferă vizibil şi pare că nu există nici o perspectivă pe termen scurt
2. Modul obtuz în care e prezentată "naţionala" publicului sub conducerea sa
3. E tot mai contestat de suporteri, dar şi de persoane importante din fotbal, exemplu fiind preşedintele LPF, care e şi vicepreşedintele FRF

20 de ani e diferenţa de vîrstă dintre Reghecampf (37 de ani) şi Piţurcă, actualul selecţioner urmînd să împlinească 57 de ani pe 8 mai

9 ani are Piţurcă pe banca echipei naţionale de seniori a României, perioadă adunată din 3 mandate

"Oricine îşi doreşte să ajungă la naţională, dar eu, atît timp cît acolo există un antrenor, nu discut despre posibilitatea de a prelua echipa naţională" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (21)
soriniz
soriniz  •  30 Martie 2013, 20:08

Da, sunt de acord, dar de ce sa fie numai la Steaua si la nationala? Pentru a ne imbunatati punctajul de tara sa antreneze si celelalte echipe angrenate in Europa, Dinamo, Vaslui,CFR sau ASTRA , Petrolul. Iar daca unul din satelitii Stelei, Chiajna sau Universitatea au probleme cu o posibila retrogradare sa le antreneze si pe ele, macar 4-5 etape ca sa faca 12-15 puncte.

nicu1644
nicu1644  •  29 Martie 2013, 16:24

Eu am impresia ca voi va luati banii cam degeaba. Scrie " o propunere vehiculata" de cine? De voi care ati facut un sondaj la care se raspunde cu un simplu click? CIne sunt aia 15000 de oameni? pot fi copii intre 3-12 ani. Si in rest scrieti parerile altora. Cam asa arata o stire la voi: "Ala a zis ceva de alalalt. Al doilea a zis despre primu ..." si starniti conflicte. Dati ma stiri ca daia intra lumea pe siteul vostru sa mai afle cate ceva despre sport. Prosti aia care va platesc si bine-nteles aia care pun botu la ce spuneti.

steaua.libera
steaua.libera  •  29 Martie 2013, 12:31
Postat de alpha.dog pe 29 Martie 2013, 06:19

reghe blatuitorul clar nu are ce cauta la nationala

N-are ce cauta la nationala, Piturca trebuie sa termine ce-a inceput. Totusi, dintre toate blaturile lui Reghe cel mai mult mi-a placut cand a dat 4-2 cfr-ului in Gruia (anul trecut) sau cand, anul asta, a batut Dinamo, Rapid si CFR. Ca sa nu mai zic de parcursul european.. numai blaturi nenorocite..

Vezi toate comentariile (21)
Comentează