FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA 3-0

După 3-0 cu Ungaria, Piţurcă a lansat ironii discrete către maghiari: ”Victorie de patru puncte!”

Pițurcă s-a făcut și el remarcat în timpul meciului: a trimis cu călcîiul înapoi în teren o minge venită în aut
Pițurcă s-a făcut și el remarcat în timpul meciului: a trimis cu călcîiul înapoi în teren o minge venită în aut

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2013 09:23

Selecţionerul a explicat că succesul direct repurtat în faţa Ungariei are o valoare suplimentară pentru clasamentul final. Şi-a felicitat jucătorii, dar şi-a arătat dezaprobarea faţă de "galbenul" luat de Bourceanu şi faţă de scandările de la începutul partidei.

Dacă jucătorii au explodat de bucurie după succesul în faţa maghiarilor, Piţurcă a afişat aura antrenorului ponderat la conferinţa de presă. Unde a fost aplaudat la scenă deschisă: "Mulţumesc, dar prefer să primesc aplauze după meciul cu Turcia, pe care doresc să-l cîştigăm".

"Am vrut să-l schimb pe Pintilii la pauză"
Victoria la scor în faţa ungurilor valorează mult pentru Piţurcă: "E un succes de patru puncte dacă ne gîndim că, în caz de egalitate cu Ungaria, ne departajează golaverajul. Am surclasat-o clar. Adevărul este că puteam să mai marcăm".

"Galbenul" încasat de Bourceanu în minutul 51 l-a nemulţumit pe selecţioner, fiindcă stelistul va lipsi cu Turcia: "Este o problemă că Bourceanu a luat galben. O problemă a existat şi la Pintilii, pe care am vrut să-l schimb iniţial la pauză, dar m-am răzgîndit".

"Ungurii pot pleca liniştiţi acasă"
Antrenorul României a ţinut să mulţumească publicului, dar a şi făcut cîteva menţiuni: "Fanii au fost formidabili, mai puţin la începutul partidei, cînd au fost nişte scandări la adresa preşedintelui Mircea Sandu. Nu le înţeleg rostul la un meci cu o miză aşa de mare. E inadmisibil la un astfel de meci". Iar Piţurcă nu s-a sfiit să fie tăios la adresa ungurilor: "Le-am dat o lecţie de fotbal, acum se pot duce liniştiţi la casele lor".

"E greu să motivăm jucătorii în continuare"
"Am surprins pe toată lumea cu Stancu vîrf. Toţi se aşteptau să joace pe stînga. Şi Tănase a intrat foarte bine, a marcat", a descris Piţurcă strategia cu care i-a învins pe vecinii noştri. Şi a încheiat: "Este foarte greu să motivăm jucătorii după această victorie mare, dar sînt sigur că vom reuşi".

Nemzeti: "Ne-au umilit românii!"
La Budapesta, ziariştii realizează magnitudinea înfrîngerii de pe Naţional Arena. "Ne-au umilit românii!", a comentat azi-noapte cotidianul Nemzeti Sport. "Marica a deschis scorul chiar la start, iar golul uriaş al lui Pintilii a pus punct meciului. La final, Tănase ne-a dat lovitura de graţie. Şansele noastre de calificare acum sînt aproape nule".

"Cînd cîştigi în maniera asta, poţi spune că am făcut aproape totul perfect" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Superliga
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Campionate
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion
Superliga
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (21)
tigruzzu
tigruzzu  •  08 Septembrie 2013, 05:20
Postat de torque07 pe 07 Septembrie 2013, 17:00

Croatia e lider in capul seriei pentru baraj in momentul de fata si ungaria e cu noi in grupa, cred caa ai vrut sa spui Bulgaria. Daca batem restul meciurilor si picam in prima urna o sa fie mai usor, dar oricum o sa fie dificil. si cred ca locul 2 in grupa cu anglia nu il ia Muntenegru, cred ca o sa mearga Ucraina.

Calm, lume, calm. Locurile 2, capi de serie: Franța, Portugalia, Anglia, Croația. Opriți-vă pe o clipă, vă rugăm, și gândiți la rece.

ricco
ricco  •  08 Septembrie 2013, 03:50

DA. Cu olandezii "Nationala" Romaniei S-A PUS CAPRA ca de obicei in fata echipelor mari...

cristian.popescu
cristian.popescu  •  08 Septembrie 2013, 00:50

Intr-adevar victoria cu Ungaria este de 4 puncte (3-0 / 2-2). Insa infrangerea cu Olanda a fost de 6 puncte si 8 goluri primite si un singur gol marcat. Nu va imbatati cu succesul inainte de meciul cu Turcia, altfel ramanem doar cu 3 puncte in loc de 6 in duelul cu Turcia. Hai Romania!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează