FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACȚIE

Edward Iordănescu, reacție „tăioasă” cu privire la noua regulă din fotbal: „O inepție! Unii se plictisesc în birouri”

Selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) nu este de acord cu introducerea cartonașului albastru în meciurile de fotbal
Selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) nu este de acord cu introducerea cartonașului albastru în meciurile de fotbal

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 08:33 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 10:21

Selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) nu este de acord cu introducerea cartonașului albastru în meciurile de fotbal.

Selecționerul României consideră că apariția noului cartonaș ar complica și mai mult regulamentul „sportului rege".

Iordănescu Jr. și-a manifestat opinia categorică printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook și a avut o ironie la adresa celor care conduc fotbalul.

Edward Iordănescu crede că apariția cartonașului albastru va complica fotbalul: „Curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă”

„Cartonașul albastru = o ineptie !! Unii se plictisesc in birouri !! In ritmul asta, curand se va sta cu manual de utilizare pe banca, sa confrunti regulamentul live !! #freefootball”, a scris Edward Iordănescu, în această dimineață.

International Board vrea să introducă un nou cartonaș în fotbal. După galben și roșu, se testează acum cel albastru, pentru eliminarea temporară.

Dacă un jucător va opri un contraatac printr-un fault tactic sau dacă va protesta împotriva deciziilor arbitrului, va fi exclus timp de 10 minute și va fi trimis la marginea terenului, lângă banca de rezerve. Ca la rugby.

International Board a renunțat la cartonașul portocaliu. A rămas albastru. Teste în Țara Galilor

Inițial, culoarea ar fi trebuit să fie portocalie, dar s-a renunțat după ce s-a ajuns la concluzia că ar putea crea confuzie între cartonașele galben și roșu. Și s-a ales albastru.

Daily Telegraph a aflat că acest cartonaș albastru a fost deja testat cu succes la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor, consecința fiind reducerea faulturilor tactice și a reacțiilor furibunde ale fotbaliștilor.

Publigația nu a precizat însă inițial ce se va întâmpla dacă un portar va vedea albastru. Acum a făcut-o.

Exemplu la Atletico dacă Oblak ia „albastru": Witsel sau Moldovan. Dar „tricolorul" rămâne apoi în joc

Ce ar vrea să facă IFAB. Într-un asemenea caz, cu portarul dat afară 10 minute, ar exista două variante: antrenorul va avea posibilitatea fie să pună un jucător în poartă pentru această perioadă, fie să îl schimbe cu goalkeeperul de rezervă. Dar acesta din urmă va rămâne pe teren până la final.

Exemplu pentru ambele variante. Dacă arbitrul i-ar arăta în minutul 15 cartonașul albastru lui Jan Oblak, la Atletico Madrid, Diego Simeone l-ar putea înlocui cu fundașul central Axel Witsel pentru 10 minute, după care slovenul ar reveni în poartă. Dacă alege să-l schimbe imediat cu Horațiu Moldovan, atunci „tricolorul" va evolua până la sfârșitul întâlnirii.

Antrenorii nu pot primi cartonaș albastru

Jurnaliștii britanici au mai precizat un detaliu al acestei reguli. Antrenorii nu vor fi pedepsiți cu cartonașul albastru. 

Deocamdată, e doar în perioada de teste în ligile de amatori din Țara Galilor. Cartonașul albastru nu va apărea la cel mai înalt nivel în fotbalul profesionist în acest an.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO. TRAGERE LA SORȚI EURO 2024. Edi Iordănescu, prima reacție după aflarea grupei: „Românii să vină alături de noi!”

Citește și:

Mihai Stoica, furios că „Dodel” Tănase a fost filmat, face o comparație șocantă la TV: „La alții, dacă făcea asta ...”
ATAC
Mihai Stoica, furios că „Dodel” Tănase a fost filmat, face o comparație șocantă la TV: „La alții, dacă făcea asta ...”
„Vine haosul!” » Hagi, discurs cu reproșuri în conferință: „Nu știu cât de talentat am fost, dar eu o singură calitate am avut”
FARUL - DINAMO 0-2
„Vine haosul!” » Hagi, discurs cu reproșuri în conferință: „Nu știu cât de talentat am fost, dar eu o singură calitate am avut”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (6)
mafa
mafa  •  13 Februarie 2024, 13:10

Roşu, galben acum albastru !!...mă la aştia le plac drapelul nostru !!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  13 Februarie 2024, 11:38

Naivul Edi, dacă nu era fiul lui nea "cashcheta", acum ar fi fost și el printr-un birou , pe la vreo firma . Acum, însă, vine calare pe un cal alb și ce crezi? Da lecții , tot dintr-un birou, celor care au inventat fotbalul, care vor sa elimine inselatoriile din acest sport. Cine vorbește ! Tocmai el , cel care a retrogradat România aducand-o la nivelul la care jucam cu amatoari în ale fotbalului

ray51
ray51  •  13 Februarie 2024, 11:36

O mare porcarie si ... inutila. Va dati seama, daca ai de-a face cu un arbitru gomos si infatuat (si cati sunt din acestia!) un gest oarecare, a lehamite de exemplu, l-ar trimite pe tusa pe fotbalist? Si ar urma colegul lui sau colegii lui (revoltati fiind, evident)... Va dati seama ce parodie???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează